Mamičky prosím vás o radu,6 a pol ročný syn sa často ,dá sa povedať pomaly každú noc, zobudí s plačom na zlý sen a potom nie a nie zaspať,býva hore aj 2 hodky...večer deti dávam do postele o tej osmej,ale zaspávajú tak okolo pol 9-9...ráno vstávajú medzi pol 6-pol 7-7 ako kedy....som z neho nervozna hlavne za to,že nespí,že bude v škole unavený....dá sa tomu nejak pomôcť,alebo to nemám riešiť,ked všetko zvláda? dakujem
ono je on od začiatku slabý spáč,ako bábo mi vstával už o piatej a aj teraz velakrát tak zvykne,že už je vyspatý a pýta sa do školy....tie sny máva tak striedavo,máva také obdobia....už som mu zakázala aj rozprávky,lebo sa bál vlka a to mal z rozprávky scooby doo,všetko som mu vysvetlovala,že to sú stále len prezlečený ludia,sám to vidí,že u nás vlci nie sú,ku nám by sa ani cez nášho psíka nedostali....potom sa mu snívajú rozne situácie,dnes napríklad že padal do diery a že som ho stihla chytiť...pred pár dnami sme boli u deda a ked sme sa vrátili,taksa mu tiež niečo snívalo,že plakal....pritom tam bolo super,nič zlé sa nedeje.....väčšinou sa bojí,že ho niekde zabudneme,alebo že ostane sám.....večer sa bojí tmy,majú zapnuté svetlo,pomáham ako sa dá,ale už som niekedy bezradná,je mi to lúto.....
@bosoriak
@martina28p je možné,že patrí k tým deťom,čo majú silnú fantáziu,sú emotívne a všetko veľmi prežíva.a v snoch sa mu to odzrkadľuje dvojnásobne.ak je to naozaj každú noc,možno by nebolo zlé sa porozprávať s psychologom,ako s ním pracovať,aby išiel večer spať s čo "najčistejšou" hlavou.
@martina28p no tie zle sny by som riesila nejak, niektore deti su citlivejsie a vsetko prezivaju intenzivnejsie. Mam doma jeden taky exemplar 😅 Ten pocit, ze sa boji, ze ho niekde zabudnete, nie je dobry. To by som do nemoty pripominala pri akomkolvek rozluceni, ze A potom po teba pridem! - a nemeskat, brat to ako prioritu, nemyslim slovne, len nech to naozaj citi, ze sa na vas moze spolahnut. Dodrziavat sluby a ked niekedy nieco nevyjde, vyrozpravat si to a tak 🙂 .
Na druhej strane sa nemusis bat, ze bude unavenyy, vsak spi aj tak dost. Moja skoro 7-rocna chodi spat po deviatej (zaspi tak o pol desiatej) a rano vstava pred siedmou, a je v pohode.
@martina28p Skus zvazit navstevu detskeho psychologa. Jeho ustrachanost moze byt bud normalna osobnostna crta alebo znamka nejakeho hlbsieho problemu, ktory sa da odstranit. Ale bez vysetrenia sa to posudit neda. Drzim palce.
@bosoriak
@zitaje
@monicm baby dakujem,čo sa týka toho odlúčenia,tam mu stále rozprávam,aký je pre nás dôležitý,že pre neho vždy prídeme,stále ho mám na očiach,ked niekde sme....myslím,že sa môže na 100% na nás spolahnúť,v tom by som to nevidela....stačí že sme boli napr.v lidli a do rána sa mu snívalo,že sme ho v obchode zabudli....a zas sa zobudil s plačom....on má obrovskú fantáziu,to áno....skúsim sa popýtať u nejakého psychologa....
@martina28p u nas je to podobne, len este nechodi do skoly. Skusala som caje na dobry spanok, kupila som Novo-passit, je od 12 rokov. Tiez som bezradna.
ahojte kocky.potrebovala by som od vas radu.ja som uz zufala zo syna..v April bude mat 6 rokov a stale mam s nim problem,aby zaspaval sam v svojej posteli.Ked mal normalnu postel vedla nasej posteli,tak ako tak spinkal.pred tym spaval medzi nami na posteli.Zacal potom blaznit,ze chce poschodovu postel,tak sme mu ju kupili,ze bude na nej pekne spinkat,lenze place kazdy vecer a vymysla,ze ho hlava boli a pod..a to povie par minut pred tym ako ma ist spat.Do vtedy je vsetko OK a nevymysla z nicim.Cakame druhe babo teraz a ja sa musim trepat k nemu hore na postel mu precitat rozpravku.Pri citani zaspi,ale potom sa zobudi s placom,pride za mnou ma zobudit ( a sme v jednej izbe) a zacne mi rozpravat hoci co.Zaujimave na tom je,ze ked spi medzi nami,tak ani raz sa nezobudi.Baby ak viete mi nejak poradit,alebo mate podobnu skusenost,budem vam vdacna za kazdu odpoved,lebo fakt neviem co mam uz z malym robit. ☹
@marcusko15janka sestrocnemu to vies uplne normalne prisne ale laskavo zakazat aby isiel ku vam do spalne. Nie je na tom nic zle. Hranice odtial potial. Precitas mu rozpravku, pohladis, porozpravas sa s nim, nechaj mu svietit nocne svetielko ale pristup do vasej izby je zakazany. Kludne sa zamknite.... neboj, sestrocny ziadnu traumu okrem obycajneho trucovania mat nebude.
@marcusko15janka Zapoj do riesenia manzela, nech on zaspava s nim. Ked sa malinke narodi, ty budes mat ine starosti.
Ja ked toto čitam, je mi hrozne, ja mam dceru 10 rokov, trva to uuuuuž asi cca 3roky,!!!! čo spava pri mne, teda od 7 rokov. Teraz asi probližne mesiac spi už v detskej s chalanmi, 14,a 8 rokov. ale je to stale hrozne., v posteli už su hodinu, od 21 hod a,ale panička ma stale čaka, že kedy pridem ku nej!!!!!!!!!!!!!!!!! neviem čo mam robit, nemam naladu,ani chut ist ku nej, ved je velka, nie je tam sama, ma aj svetielko, ani neviem čo mam napisat, lebo som nenormalne nahnevana,
tolko krat sme sa o tom rozpravali, bolo vela dôvodov, aj to že nema sestru, potom že mava žive sny, aj strach , Ale čo teraz vnimam ja, je ,asi môj manžel robieva na tri smeny, ked mava nočnu, tak v pohode večer zaspi, opyta sa že či pridem si k nej večer lahut ked dopozeram, a ked ma manžel napr dennu, alebo poobednu, tak to je hrozne, je schopna aj do 23 čakat pokial nepride, asi žiarli??
@martina28p KEd sa kazdu noc budi na zly sen, treba to riesit. Aky zly sen? Ma nejake problemy? Ma nejaky pocit, ze nieco nezvlada? Nejaky negativny zazitok, kym zacali zle sny? Skus sa zamysliet, kedy to zacalo a dat si do suvislosti s tym nejaku udalost. Skus mu pomoct s riesenim, nech ten zly sen potom nakresli. Ak to bude strasidlo, dokreslite mu nieco smiesne, nech dostane iny vyznam.
Tazko radit, dala si malo informacii. Ale ak je to naozaj kazdu noc, tak to veru normalne nebude.