6 mesačný spí len v kočíku

karinka998
6. sep 2014

Pekny večer mamičky ,,,chcela by som Vas poprosit o rady skusenostii nazory alebo cokolvek co mi pomoze vyriesit moj problem /teda ak to problem vobec je/: Mám 6mes synceka . Od malicka mame problem so spinkanim..Ked bol este malicky v perinke uz vtedy ked mal mesiac nedokazal sam zaspat nikdy ani cez den ani vecer ale este sa to dalo levbo pomohlo cicikanie na rukAch spievanie a pod aj ked to uz vtedy si to vyzadovalo vela trpezlivosti ale nejako sa nam vzdy podarilio o nieco nejskor nepomahalo ani to jediny zaberak bol kocik..do dnes spi len vnom a o uspavani nehovorim nehrozi ze by sme ho uspali na rukach alebo na posteli skusali sme uz hocico ale to sme sa on aj my len trapili lebo chcel len kocikaj to kym zaspi musisme ho vnom vydrlinkat ...no dnes je to horsie vyzaduje i len kocikovanie sem tam zaspi kocik odstavi kocik je hore ked ide spinkat ...vecer ho uspavme len tam...rano to iste v podstate nonstop v case ked ma spat teraz som sama nasi a priatel pracuju v zahranici a ja nikedy nic nestiham a vsetko mi stoji lebo maly chce casto spat a inak ako kocivanim nezaspi rano vstane je troska hore a ja prve co po papani snim robim je kocik po byte ...uz vela ma to stalo vela niekdy ked sa v noci zobudil nezaspal tiez v noci kocik ovanie ale to len obcas vascinou sa napapa s zaspi ...povedal som si ze ked is to vyzauje tak bude vsak je to moje dietat a a chcem mu dat vsetko co si vyzaduje ked este taki drobec ale niekdy je to pre mna uz fuska a pootm sa zamylsim moze to tak byt ?? nieje nejake riesenie ako ho naucit alebo to pride samo ked bude vacsico potom ked kocik nebude,preco ked su noci ked sa napapa a hned zaspi preco nie aj cez den vecer a pocas dna? .uz sama neviem ci je to dobre alebo je cas tomuu seknut ale ani neviem ako skusali sme ho nechat v postielke troska vyplakat ale zacal tak plakat ze az a ked neplakal uplne unaveny dokazal precestovat a prelozit celu postielku a moze byt ako kolvek unaveny bude hžore kym ho nedame do kocika .budem vdacna za kazdy komentar radu nazor... 😒

zuzub
6. sep 2014

ja som mala tento problém pri obidvoch- dcéra má teraz skoro 2 a pol roka a stále mi spí v kočíku na balkóne cez deň.
u syna sa to poriešilo samé kedže od 2 rokov už nespal cez deň vôbec...spávať začal až min.rôk v škôlke a úplne v pohodičke. asi to musí prísť samo, verím ti, že je to od držku hlavne ked si vyžaduje voziť, kolísať a pod.ale neboj sa prejde to! prajem veľa trpezlivosti a pevné nervy.
mňa čaká teraz cez zimu odúčanie dcéry od spania v kočíku tak som zvedavá.....

lenka268
6. sep 2014

No, viem o com pises. Presne ako keby som o nas citala. Maly ma 4 rocky a ako sa narodil naucila som ho na kocik. Nechcem to tu rozpisovat no uz to bolo tak ze ked vecer zaspal samozrejme v kociari, tak sme ho prelozili do postielky, spal tak hodinu potom zas kocik, potom zas prekladat, zas sa zobudil zas kocik a takto sa budil aj 8 krat za noc a to mal uz 17 mesiacov to si presne pamatam. Cez to iste zaspal iba v kociari. No a potom som si povedala ze kone uz mal 17 mesiacov teda dost nna to aby zaspal aj sam. Ved aj my sa chcem vyspat... tak normalne zo dna na den som mu vysvetlia ze uz je velky jaj a este ze sa kocik pokazil a museli sme ho dat do opravy. Trvalo to asi dva tyzdne vecer reval, v noci tiez ale ja som ho nenechala plakat, vecer zaspaval aj dve hodiny, ciatal som rozpravky... a tak. V noci krical ze do kolika do kolika akoze do kocika. No a potom to prestalo. Pekne si zvykol a spinkal bez kocika. Ale... ty mal este ale dietatko, neviem akym sposobom by som to riesila ked ma iba 6 mesiacov. Mozno niekto napise a poradi, drzim palce.

alexa1234
6. sep 2014

@karinka998 myslim, ze viem ako sa citis....nasa dcerka mala tiez specificke poziadavky na spanok ked bola mensia. Vo veku tvojho synceka spala cca 3-4 krat za den a stale na inom mieste - v hacke/koliske, v kociku(stojacom alebo iducom), v satke, v nosici a v noci v nasej posteli. Tiez som bola z toho znicena, lebo som cez den nic nestihala a v noci spala tiez dost zle... skusala som najst akykolvek sposob, ktory by ju uspal a zaroven by som mohla nieco robit a nesposobovalo mi to ujmu na zdravi 🙂 skusala si satku alebo nosic? mohlo by ti to pomoct v tom, ze budes mat volne ruky a mozes aj nieco spravit pokym dieta spi. Ja som popri noseni zehlila, varila, upratovala a pod.

lenka268
6. sep 2014

cez den to iste som chcela napisat som napisala iba cez 🙂 a koniec nie kone 😀 sa strasne ponahlam ked pisem potom to tak vyzera.
@karinka998

lusia84
6. sep 2014

@karinka988 u nas bolo to iste maly spal takmer len v kociku kym bol este uplne malinky tak spal aj v postielke ale od 3m len v kociku cez den v noci ...pocas dna som ho muwela stale vozit aby spal a vecer sa napapal a v kociku som ho musela ,,ukocikovat,, aby tvrdo zaspal..neprekladala som ho vobec do postielky..v noci ked sa zobudil najedol sa /kojila som/ a polozila som ho zase do kocika ale kocikala som ho len 2-5min.a zaspal chvalabohu....casom asi tak od konca 6m zaciatkom 7m sa zacal v kociku velmi casto budit..nastastie sme velmi rychlo prisli nato preco..jednoducho uz mu kocik zacal byt nepohodlny na dlhy nocny spanok,narazal do bokov,vzdy sii tam buchol ruku,hlavu ako sa otacal tak som ho skusila dat do postielky a hned prvu noc v postielke celu prespal 🙂 ...maly ma onedlho 10m a zaspavame vo velkej posteli trosku poceca a hned zaspinka a prelozim ho do postielky...no teraz mame zase ,,problem,, ze postielka mu je mala lebo sa tam kruti a pretaca takze ked chceme aby prespal celu noc necham ho vo velkej posteli ked sa v noci zobudi a vybavene 🙂 takze drzim palec,a prajem pevne nervy ono to isto raz prejde 😉

lusia84
6. sep 2014

To bolo pre @karinku998 :- D a nie pre @karinku988 sorry ;)

sosanna88
7. sep 2014

@karinka998 moja zboznovala od narodenia kocik, len som ju donho polozila a uz chrapala 🙂 doma mi zaspala len na rukach alebo tiez v kocari na balkone, v byte...proste potrebovala heglovat zadok.
potom asi okolo 4mes. kocik zacla z nicoho odmietat, tak bola v nosici..a ked mala 6.mes. ako tvoj znova prisla na chut kociku ale tak, ze som musela vozit. nestacilo polozit a ponatriasat,kocik odstavit...kdeze...musela som chodit a chodit. tak som chodila pokial som vladala, 2-3hodky denne aby mala aspon jeden dlhsi spanok. doma davala max pol hodky aj to som ju predtym natriasala hodinu a tu dalsiu pol hodku co spala, tak na mne...
a vselijako sa to menilo. do toho roka som mala pocit, ze neriesim nic ine len spanie malej...a nespanie moje a muzove 🙂
a po tom roku jak by utal-ked zacla chodit, lahla do postielky a tam chrnela bez problemov sama den aj noc.
teraz ma 19mes. a musime pri nej pri zaspavani lezat...takze tak. ono sa to meni. bohuzial...
ked mas nervy nechat deco vyrevat, nechaj, ono to mozno pomoze ale ja na to nervy nemam, takze ano, svojim sposobom som otrok svojho dietata ale rozhodne mam z toho lepsi pocit ako nechat ju ziapat v postielke...nevravim mrncat, to ok ale ziapat...

lusia84
7. sep 2014

Myslim ze nechat dieta fakt revat je nanic len ho to stresuje a zaspavat s takym pocitom teda urcite neni dobre pre deti...takze ja osobne aj keby som mala nato nervy by som to nerobila

euka210
10. sep 2014

polrocny, tak to ho mozes skusit aj nechat plakat, ked budes mat na to nervy. Nas prvy bol taky narocny. Cim vecsi tym tazsie sa oduca od zvykov.