Ahojte, má tú niekto dieťa ktoré spi po 30 minút denne 3krat?uspavam, nosím na rukách, mam ho v nosiči proste kočík všetko vyskúšané, on spi 30 minút chápete? Ma 6 mesiacov idú zúbky, kebyže mi spal aspoň v noci ale v noci aj 20 krát je hore v kuse mrnci, je plne kojeny plus príkrmy, cez deň nieje tichoi, je nespokojný, uvrieskany, keď vezmem na ruky sa rehota, nemám pocit aby mu dačo bolo alebo bolelo, na rukách je kľudný.
Ale ja už som z nervami v koncoch, mam doma aj 4 ročného certa ktorému sa tiež treba venovať, nemám už síl v noci vstávať a fungovať aj cez deň. Manžel chodí do práce, na 12 hod smeny každý deň. Neviem už ako ďalej, rodičov nemám a svokra sa nezaujíma. Som na pokraji zrútenia aké mam dieťa lebo nechápem to, prospieva pekne. Ja už som strašne vyčerpaná a nevyspata, neviem ci prestať kojiť ale nikto mi nezaručí že sa to zlepsi
nemusia to byť zúbky, môže to byť separačná úzkosť...
nema aj reflux?
U kojenych deti je to tak
@elcoro no moja je na UM a bolo to take iste ako u teba.
Otras, ked si spomeniem.
Denne spala len 2-3 krat po 30minut, ale aj to len na rukach. Polozila som ju a hned bola hore. V noci spal dokopy len 8h a tisic krat bola hore.
Myslela som si, ze uz hadam zomriem od unavy🤦🏻♀️
To je super. Moja spala 2x po 30 minut.
Chodíte spať neskoro. Keď je dieťa preunavene, budí sa po 30min a veľmi zbrklo ako keby už bolo vyspinkane... keď sa zobúdza, teba byť blízko a znova ho uspať tak ako pred 30minutami. Dieťa ide vtedy z hlbokého spánku do slabšieho, a keď nie je všetkom ako pri zaspávaní, tak veľa krát nezaspí znova... Časom sa to bude zlepšovať. Hlavne porozumením a uvedomovanim si potreby spánku ale na tom treba pracovať. Moja robila to isté ale práve od 6m hore sa darilo 3x po viac ako 30min, hlavne doobeda to dávala a teraz pri 9 a pol m, 2x(hodina a pol až 2 doobedu a hodinu poobede). Keď zaspáva na prsku, dôjdem k nej s prskom (teraz sa už málokedy budí po 30 až 45min, a aj to má zavolá, cucne a spí ďalej, už sa naučila..) a ak zaspáva v nosiči, treba zas do nosiča na 15/20min, keď sa náhodou zobudí po tých 30 až 45min.. takto budete mať vyspinkane a šikovné a spokojne dieťa...ale dá sa prežiť aj s urevanym a mrzutym...časom si zvykne na menšiu potreerbu spánku a nebude už toľko spánku ani potrebovať..
mojej sa zmenil spanok v 5. mesiaci a taktiez spala len 3x 30 min. ale tesne pred 7. mesiacom sa to trosku upravilo a teraz niekedy potiahne aj hodinu, hodinu a pol.. ale su dni, kedy ma len 30 minutovky.. u nas je to stale inak 😄
@elcoro zozen si pomoc. Choci daku stredoskolacku, vysokoskolacku co vezme kocik a pojde, 4 rocny chodi do skolky?
Ja som mala extremneho revaca a nespaca. Non stop vo dne v noci revalo to dieta. Nepomohlo absolutne nic. Musela z toho vyrast.
Nie je tvoja chyba, ze maly je uplakany, ak poziadas o pomoc lebo padas na hubu, pomozu Ti. Ja som sama sebe dala slub, ze toto uz pri druhom dietati nedopustim. Teda to padanie na hubu.
@elcoro a este by som skusila prirazit postielku k manzelskej posteli, bocnicu odmontovat a matrace v jednej vyske. Ak sa zobudi hned ta uvidi, bude citit tvoju vonu. Moja revala ci na rukach ci nie nic nepomahalo som sa citila jak najneschpnejsia matka pod slnkom.
V pude sebazachovy som muza postavila pred hotovu vec a od 9 do 11 v noci ju musel mat on. Hoci mu cele dve hodiny prerevala. Aby som aspon 2 hodiny denne spala. Bola som tak vycerpanaaaa,
Podľa mňa to v tomto období je normálne aj my sme od cca 4 mesiaca asi do 7 spávali 4x, potom posledné 2 mesiace 3x denne po 30 minút ale že presne na minútu 🙂 potom už sme prešli na 2 spanky a to spáva doobedu 2 hodiny a poobede 2-2,5 a teraz momentálne zrejme prechádza na 1 spánok už len. Dnes spal od 10 do 12.30 🙂 za týždeň máme rok 🙂
@elcoro lenže to je úplne normálne.
Akože nemá to každý, ale nič výnimočné.
Sama mam dve deti, ešte s menšim vekovým rozdielom. Dojčím veľmi dlho 4 roky s prestávkou pol roka, čo som bola tehotná.
Podľa mňa nevyriešiš nič, keď prestaneš dojčiť.
On môže byť kľudne aj taký typ. Proste.
Spíš s ním? Ak nie, urob tak, viac sa vyspíš. Dáš prsník a budeš spať ďalej. Naučíš sa.
To sú fázy. Moja prvá dcéra spala zle cez deň a len na mne v šatke. Kočík nechcela.
kým poriadne zaspala večer, som tam bola v posteli stokrát.
Druhá dcéra presný opak.
Takže to máš fakt rozdielne.
Chce to čas. Nájdi si nejaký systém.
Fakt to neni ojedinele
@sono2 spím s nim, spala som aj s jedným dieťaťom tak aj s druhým, som nonstop pri nom, v noci je na mne nalepeny, nevadilo by mi to kebyže spi ale on vrieska, mrnci, pre vracia sa, dám cicik trocha sa skludnil zadrieme na 30 minút a zasa to isté dookola celú noc... Cez deň musím fungovať aj koli druhému, nechodí teraz do škôlky lebo majú zatvorené... Proste brutal
@elcoro bože ako s Tebou súcitím, mne ešte ročná vstávala aj 11x od 22.00 do 6.00 ráno. Cez deň už nespala vôbec. Fakt jediná možnosť, je zaobstarať si pomoc a trochu sa prespať lebo naozaj skolabuješ. Ja som 3x takmer podpálila byt, keď som zabudla, že preváram vodu. Kľúče xkrát v zámku nechané z vonkajšej strany dverí, 2x som takmer spadla doslova z nôh aj s malou na rukách. Už by som niečo také nikdy nedopustila. Je iné mať také stavy nejaký čas a úplne iné dlhodobo. Mne to teda normálne nepríde a ani bežné.
Druhé dieťa som mala bežný typ - pre mňa to bol ale ako anjel
@janage tak ja píšem že to je dosť bežné. Poznám veľa ľudí čo to tak má. Každý to ale zvláda ináč.
Samozrejme nie každý človek to vydrží.
Ja som si cez deň neľahla nikdy ani na minútu. A koľkokrát mam dojem že spím v kuse maximálne 40 minút, keď sú také noci. Ale nechýba mi spánok som v pohode. Ja som taký typ.
@elcoro mne sa spanie pri prvej zlepšilo dosť citeľne okolo roka. Ešte ma napadlo či nemá cumel že sa stále budí? Lebo moja staršia mala a celkovo sme mali štrajk aj dojčenie potom som to ukončila a v 8 mesiacoch sa všetko zlepšilo a ten spánok minimálne ako zaspala už som nemusela stokrát lietať k nej od tv ako dovtedy ale budila sa často často koľkokrát. Ja som dojčila do 22 mesiacov tehotná som to už ukončila lebo fakt každú chvíľu som bola hore a fakt som už chcela spánok. Paradoxne som sa potom tak často budila ešte veľmi dlho dcéra pokojne spala celé noci. Trvalo to, kým si telo opäť zvyklo že môže spať.
A teraz mám 17 mesačnú a občas tiež mám nervy v noci hlavne ako prídem k nej ako detektor hneď cici ale neni to také zle.
A dojčenie už nezažijem, tretie nechceme, takže to držím ešte .
On je malý ešte to sa zlepší uvidíš.
@sono2 a za deň(24H) spíš dokopy koľko? Áno, každý zvláda inak, ale dlhodobý spánkový deficit má na organizmus devastačné účinky. Neverím, že ak niekto spí cca 2 hodiny denne dokopy dlhodobo, že je schopný fungovať bez ujmy. Ak sa dieťa budí cca po pol hodinke, ty pol hodiny zďaleka nespíš. A významný faktor je aj to, či v bdelom stave reve akoby ho z kože drali, alebo pomrnkáva. Keď nemôžeš ísť ani na nákup lebo ľudia Ťa pristavujú, že čo tomu dieťaťu je. Rev vo dne, v noci.
Úprimne, ja som len jednu takú mamku poznala čo to mala ako ja.
@janage ja nechodím nikam lebo keď ich mam obliekať obidvoch trvá to 40 minút, nešlo by ani o zo kebyže sa ten druhy ved vonku zahrať, ale prídeme von hodí sa mi do blata, moje 40 minútové obliekanie zhasne rýchlosťou blesku a ideme domov, ten malý mi ani nestihne. Kočíku zaspať, a už sme dona a opäť vyzlieka, nemám už náladu na nič, nevidím na oči, som v kuse nervózna, musím ešte aj všetko okolo domácnosti, do večera je muž v práci, a nech mi nikto nevrav sakra že toto je normálne, že dieťa sa mu v noci budí 30 krát za noc a cez deň spi 3x 30 minút. Mala som prvé dieťa tiež to nebol spáč, ale keď som na krmila spal aspoň 2,5 hodiny v noci, a cez deň som uspavala áno, nemala som iné na robote, teraz mam aj druhého, a treba sa mu venovat. Ale nech mi nikto neveavi že 30 krát v noci rev, je normálny, spi pri mne to isté, nechám ho samého to isté, dám do postieľky skáčem z postele každých 10 minút jak cvičenia opica. Sakra
@elcoro za posledné obdobie moje spanie je na úr rovni asi 2 hodín za 24 hodín,,,,,, pred materskou som robila na smeny, trocha som zvyknutá ale už cítim o sebe, že som na konci so silami.. 3 deň v kuse ma hlava trieska, prezieram sa, cítim sa pod psa, myšlienky mam už hrozne bozeeeee.... Asi mi preplo už 🤦♀️😭
@elcoro uplne suhlasim. Mne prislo strasne smiesne, ked sa isty prominentny vazen stazoval, ze kazdych 30min mu zapaluju svetlo a kontroluju ho. Ze tyranie. Hovorim muzovi, coby to len mu simuluju stav zeny na materskej😂
A existuju studie ze naozaj neustale rusenie svetlom a hlukom bolo vyhodnotene v americkych vazniciach ako neludske tyranie vaznov
Taktiez ludia co nemozu spat maju naozaj vazne problemy a riesi sa to normalne ako choroba.
Ak nic nepomaha musis si zabezpecit pomoc. Inej cesty niet. Na mne to zanechalo stopy ako poruchy spanku, bolesti zaludka, a este velmi dlho ked niekde akekolvek dieta zarevalo, tak studeny pot mi vyrazil a dole chrbtom stekal do minuty.
Dcera je velmi sikovna, mudra, ale komplikovana povaha jej ostala.
@janage ja spím od jedenástej do pol siedmej
S tým že dcéra často pýta prsník.
Spíme spolu cez deň som si nikdy neľahla.
Ale tak sa zobudím ale spím v podstate ďalej budí ma z hlbokého spánku čiže malo kedy sa stajne že mi trvá dlho zaspať už nad ránom to je horšie lebo chce byť na prsníku stále.
Tak a čo, nedá sa nič robiť.
Keď nemá nikoho ani ja nemám. Ani babku všetci sú veľmi ďaleko ale ja píšem, že ako zaspala by som cez deň jasné. Ale vždy niečo robím také pri čom mi netreba detskú asistenciu. Mám ešte jednu 3 ročnú dcéru
@elcoro tak a čo chceš robiť? Ja som raz niekde čítala pri prvej keď tiež to spanie nebolo kto vie aké, že pokiaľ nespí cez deň dobre dieťa nespí ani v noci dobre. Ale tak, štúdia ti nepomôže. To sú len fakty. Vonku chodiť musíš. Ja chodím a tiež mi trvá obliekanie. Veď mu kúp staršiemu starý overal jednoduché veci pod to, musí byť oblečený raz dva. Veď má štyri. Moja má tiež , teda bude mať a vie sa bez problémov sama obriadiť. Je ako vietor ale poslúchať vie. Nehovorím že vonku poslúcha na slovo, ale viem ju skrotiť a sme vonku doobeda poobede minimálne 2 hodiny. Ja by som doma s nimi zblaznela. A ihrisko? Veď nechaj lietať staršieho, mladšiemu sa venuj. Ja nechcem teraz kritizovať, ale možno máš ty zlý systém. Ako ti mladší papa dobre?
Ja viem. Dve deti sú neporovnateľne s jednym. Ja chcem mať napríklad doma stále tip top muž mi chodí o pol ôsmej večer. Variť musím.
Ako vyzerá váš deň?
@sono2 lenže to je podstatný rozdiel či dáš prsník a lezíš ďalej alebo sa spustí rev o sile betónovej zbíjačky, čo by prebral aj mŕtveho, kým zas nezaspí. A takto dokolečka. Ak sa na chvíľu preberieš a v podstate spíš ďalej porovnávaš neporovnateľné. Ja som bola hore a plakala už od vyčerpania s ňou. Mala som také poruchy spánku, že napriek únave som nedokázala zaspať. Z toho mi ostalo do dnes, že po rokoch ak sa zobudím v prostred noci, nedokážem spať aj 4,5 hodín.
@elcoro ahoj, mám doma 5 mesačného syna, tiež aktuálne spi 2 x denne po 30 minút. Neboj to prejde, aj keď verím že si na pokraji síl. Držím palce