6 mesačné dieťa sa stále otáča na bruško

luciq13
28. dec 2017

Ahojte,možno to vyznie pre skusene matky smiešne, ale je to moje prve dietatko tak to dufam pochopíte.syn má pol roka,od narodenia inak nechcel spat iba na chrbte a teraz sa stále v postielke otaca na brucho ked zaspáva a ja stale len chodim za nim a otacam ho spät.Bojim sa, ze ked tak lezi tvarou do matraca, ze ci sa nemoze udusit. Neviem byt na klude ked je tak, stale ho kontrolujem aj v noci. Poradte prosim, co s nim nech sa mi neotaca stale, alebo poradte co so sebou nech sa nebojim ak sa nemam coho. Dakujem

beky1813
28. dec 2017

A to este len zacina. Uz je dost velky, nechaj ho, nech sa otaca, ako sa mu chce. Ked mu to bude nepohodlne, otoci sa naspat.

uhnakova
28. dec 2017

Podla mna ho otacas zbytocne naspat, nechaj ho na brusku, ked mu nebude prijemne, otoci sa sam. Uz to nie je novorodenec.

siska53
28. dec 2017

@luciq13 aj ja som sa snazila dieta vtedy pretacat. Zbytocne. Pochopila som,ze to by som nic ine nerobila.
Teraz mam to iste s odkopavanim.. Zakryjem ich len vtedy,ak idem v noci na wc.

katharines
28. dec 2017

@luciq13 nemusis mat strach. Jedine ak by spinkal na vankusiku alebo makkom matraci, kde sa mu zabori nostek. V takom pripade len dat na rovny tvrdsi matrac. A pre tvoj klud si mozes pozicat alebo zakupit monitor dychu, ktory sa dava pod matrac a pouziva do roka.

lilli19
28. dec 2017

ahoj, moja mala je na brusku v podstate od narodenia, boka to jedina poloha v kt ju nebolelo brusko.spavala tak uz vtedy ked sa otacat nevedela, mala som monitor tak som to neriesila.teraz ma 2,5 a stale spi na bruchu.zbytocne ho otacas😉

fdenisa
28. dec 2017

Ahoj,moja skúsenosť. Môj malý spí na bruchu od dvoch mesiacoch do teraz má 4,5roka.mala odkedy sa vedela pretočiť . Spí na bruchu aj v zavinovacke 😀😀.

pribinak
28. dec 2017

Syn spal na brušku uz v pôrodnici. To co robi tvoj chlapček je uplne nirmalne. Nikto to nijak neriešil. Kazdy hlada na spanie taku polohu aka mu najviac vyhovuje.

bosoriak
28. dec 2017

@luciq13 Na tvrdom matraci bez vankusa 6mesacne dieta uplne vklude moze spat na brusku. Instinkt mu nedovoli sa zadusit, neboj.

luciq13
autor
28. dec 2017

Dakujem vam žienky.som o nieco kludnejsia teda. Bala som sa fakt, ci sa nemoze udusit alebo co...on sa stale do rohu napcha a dole tvárou, ze neviem ci vie dobre dychat

lullaby126
28. dec 2017

Nechaj ho tak spinkat, len v postielke nemaj vobec nic ziadne mantinely, hracky vobec nic aby si nahodou nezaboril tvaricku do niecoho makkeho...

vanesanova
28. dec 2017

Ak sa otoci sam nechaj ho je mu tak dobre ak by nevedel tak dychat neotacal by sa tak aj moj sa od pol roka len na brusko v noci pretaca spi tak ovela dlhsie nedavaj vankus a prikryvku len tenku lahku aby si nahodou neprekryl tvar ale take velke babatko uz vie co mu je pohodlne a co nie a keby nemohol dychat zacne plakat alebo otoci hlavku na druhu stranu ak sa moc bojis kup monitor dychu my sme ho mali do pol roka.