6-mesačné dieťa chce byť stále pri mne

9. sep 2024

Ahojte, mám polročného syna, už skoro 7 mesačného. Už od 5 mesiacov chce byť nonstop pri mne, ale že úplne stále, aj keď ho vezme niekto iný, ktokoľvek tak hneď kričí a plače, keď som pri ňom je ok, ale akonáhle odbehnem hoci iba na sekundu už keď vidí že odchádzam tak hneď krik a plač až kým sa nevrátim späť. Rozumiem, že je to bábätko a chce byť pri mame, ale rada by som aj niečo v domácnosti urobila, v nosiči/šatke byť nechce, iba ak na rukách a tak toho veľa neurobím. Prosím tie, ktoré máte skúsenosti, kedy to prestalo? Ďakujem

lubossi
9. sep 2024

cez kopirak moj syn a svagrinin syn.. asi aj vela synov a dcer :D

lubossi
9. sep 2024

Jo a nastastie to neprestane nikdy a budes mat milacika co sa o teba bude starat a mat k tebe puto aj ked budes mat 100r ;)

jana_eyre_2
9. sep 2024

Raz to prestalo, ale v pol roku ešte isto nie 😅 okolo roka sa deti viac a viac odpútavajú, čas ide strašne rýchlo a bude ti ešte aj ľúto že už nie si pre neho priorita.. neboj mesiace ubehnú a ty budeš mať voľnejšie ruky..

mám doma už všetko školopovinné deti, dvaja starší už v puberte.. ten najmladší má 8r a prvého pol roka som ani sedieť nemohla, lebo on len pri mne a len špeciálny pohup aby bol ako-tak kľudný.. teraz je už druhak, veľmi spoločenský.. rád sa pritúli, ale už je veľkác čo má potrebuje stále menej a menej..

janka_266
9. sep 2024

a? aký je problém? chápem, že sa Vám to zdá náročné, a že to trvá večnosť, ale toto obdobie tak rýchlo prejde, že sa ani nenazdáte a bude Vás posielať preč, že ono chce samo spať, samo jesť......poľavte radšej z nárokov na domácnosť a fakt si to užite

autor
9. sep 2024

No ako problém to zatiaľ nejak neberiem, ale o 2 týždne mi začína škola a nejaké tie prednášky a skúšky žiaľ nebudem môcť vymeškať a odkedy chce byť syn len pri mne tak nevydrží s nikým iným, respektíve - nikto nevydrží s ním 😆 a potrebovala by som ho teda aj nechať s niekym iným

michaela789
9. sep 2024

Je to úplne normálne správanie. A, nepoteším ťa, môže trvať veľmi dlho. Môj syn bol takáto nálepka do takmer dvoch rokov.
Pokiaľ ide o školu, treba ho zvykať aspoň na otca alebo na inú najbližšiu osobu. Určite by som to nerobila tak, že raz bude s tým, raz s hentým. Evidentne máš citlivé dieťa a ak nechceš tú separačnú úzkosť zhoršiť tak potrebuje jednoznačne režim, zvyk a konzistenciu.

mane01
9. sep 2024

Treba ho naucit na tu osobu, ktora ho bude strazit. Pomalinky, postupne. Take dieta uz niecim zabavi, pravda, nie pol dna odrazu. Ale najskor na chvilku, potom hodku, dve…

siska53
9. sep 2024

Uzivaj si to. Moj chcel byt takisto najradsej so mnou... Uz je v puberte a aom rada, ked mu mozem dat.pusu 😅. Uz ma svoje zaujmy..

nairia
9. sep 2024

asi separacna uzkost zeby? no, len pretrpiet a snazit sa ho zvykat na inych ludi. pomaly, postupne. a ked zacne plakat, tak niecim odviest pozornost na chvilku. neboj, pojde to.
a nie, nemusis si to uzivat, je to otrava, lebo nemozes nic. je to obdobie, ale tychto separacnych uzkosti este bude, takze len sa obrnit trpezlivostou.