6-mesačné bábätko v posteli

dettilv
28. aug 2022

Ahojte baby.mam polročnú dcéru ktorá chce spat so mnou v posteli. Čo je ešte ok ale problém je v Tom že medzi nami sa bojím ju nechať kedze manžel sa prehadzuje a samozrejme nevie o Tom. Bojím sa že na ňu ľahne ale o buchne napríklad. Ako to riešiť? Postieľku neviem dať hneď vedľa seba keďže máme malý byt a jednoducho sa nezmestí. Verím že nie som sama v takejto situácii tak ako ste to riešili vy?ďakujem

haley7897
28. aug 2022

@dettilv no neviem, postieľka pripojená k vašej posteli by bola ideál. Ešte môžeš posunúť posteľ k stene a nech spi na kraji medzi tebou a stenou. Zábrany, bočnice na posteľ môžu byť lákavé ale neodporúčam, dieťa sa o ne môže stavať a pod a prepadnúť.

drake122
28. aug 2022

Určite nie pol ročné do manželskej postele s 2 dospelými. To si koleduje o prúser.

tani777
28. aug 2022

My sme tak v pohode spali..manzel o tom,samozrejme,vedel..jemu sa automaticky podvedomie nastavilo na to,ze mala je pri nom,a nezaspal tak tvrdo..

jarnajar
28. aug 2022

Normálne spala medzi nami. Dospelý dieťa nepriľahne, keď vie, že tam spí. Jedine ak by mal oslabené vnímanie alkoholom, liekmi a pod. Ale k otázke, v prvých mesiacoch bol medzi dcérou a mužom taký dlhý pevný vankúšik, lebo aj on sa trochu bál. Od toho cca pol roka sme už nedávali ani ten.

bluemoon24
28. aug 2022

@dettilv tak pokud si manzel neni jisty, ze by dite nezalehl a postylku neni kam dat, tak toto https://www.monkeymum.com/?utm_source=google&ut... je pro tebe idealni reseni, dite spi na kraji a nespadne 🙂

sojorez
28. aug 2022

Prisunuli sme postel ku stene, dieta pri stene, ja a na opacnom kraji manzel.

majlo1234
28. aug 2022

Zabrana(my mame od zopy) a ty v strede

cyberk
28. aug 2022

Ako moze samo chciet 6mesacne dieta spat s rodicmi 🤣 ti povedalo? Sorry ale asi urcite bude lepsie dceru ucit samu spat, vyspis sa aj ty aj partner a aj ona… v buducnosti si podakujes 😇

dettilv
autor
28. aug 2022

@cyberk no tak že posledné 2 dni spala so mnou vo veľkej posteli a prespala noc. A predtým keď som ju dávala do postele tak bola hore každú pol hodinu a keď som ju uspala a dala do postieľky tak do pár min sa vždy zobudila. Kvôli tomu som doteraz skôr ako o 3ej som nezaspala ani ja a už mám dosť. Nemôžem spať predsa 3-4hodiny😐

tosomja
28. aug 2022

@dettilv dajte posteľ k stene a nejakú ochranu na stenu. A k nohám stoličku alebo hocičo, nech sa neskotúľa v noci. Ja spím s deťmi od narodenia.

majlo1234
28. aug 2022

@dettilv presne akoby si o mojom decku pisala. Najlepsie sa vyspime spolu. Manzel sa u nas dobrovolne odstahoval do hostovskej, co je nevyhoda, ale ja sa pri decku vyspim lepsie, lebo nechrape. A teda zabrany mam na oboch stranach, aby sa neskotulal

domiklik
28. aug 2022

@drake122 aký napr?

lienka.7
28. aug 2022

@dettilv pol rocna dcérka ti povedala ze chce spat s vami, ze? Počuj, dobry vtip 👌👌👌
Skor ty si si ju naučila do postele a teraz nevies, ako ju to.oducit... jednoducho. Dat ju do postieľky a naspäť s nou viac. Moja 7 mesačná spi od počiatku vylucne v postielke a žiadny problem. Resp., zatiaľ mi.teda nepovedala, ze chce spavat s nami v posteli 🙈🤣

drake122
28. aug 2022

@domiklik je to v západnom svete jedna z najčastejších príčin neúmyselného usmrtenia novorodenca, resp všeobecne kojencov do 1r veku. Jednoducho kojaca matka si dá dieťa k sebe do postele, v noci počas kojenia zaspí a zavalí a zadusí dieťa. Keď je v tej posteli ešte aj otec a dajú si dieťa medzi seba, dvojitá šanca na to isté. Určite sa doporučuje blízky kontakt s rodičom v tomto veku, ale nie za cenu ohrozenia. To, že sa to ženám čo tu vehementne doporučujú takto spávat nič nestalo, je to len o náhode. Takisto aj autorke, nič sa nemusí stať. Ale ak sa stane, je to jej zodpovednosť. Ďalšia vec, pol ročné dieťata v tomto naozaj nemá ešte svoju preferenciu. Ide tu skôr o preferenciu rodiča. Už po roku veku, keď si na tento spôsob dieťa zvykne, bude si to postupne aj aktívne vyžadovať a to už potom ide dolu vodou. Ani oteckovi sa nebude páčiť, že je tam vkuse dieťa a on by chcel sexovať s mamičkou.🤣

ankare
28. aug 2022

@dettilv ak Ti dieťatko lepšie spinka s Tebou, spinkajte spolu. Dieťatko najlepsie vie, čo je pre neho najlepsie. Užívajte si ho, kým je ešte malé,rýchlo rastie.
Priraz posteľ o stenu a Ty spi v strede. Ale podľa mňa sa aj manžel nastaví tak, že je je tam bábo a neprilahne ho.
Držím palce!

amelie2017
28. aug 2022

Nie, 6 mesacne dieta to nepovie slovami. Ale povie to cinmi. Dokonca aj novorodenec. Moj muz cele tehotenstvo hovoril, ako bude mala spavat s nami. A ja zas, ze ani nahodou, pekne v postielke, kazdy na svojom mieste. Ako ju na mna v porodnici polozili, tak sa neodlepila. Neskutocne vresky, ked sme ju dali do toho hniezdocka v porodnici. A to iste doma. Mohla aj hodinu tuho spat, akonahle sme ju polozili do postielky, rev. Do 2 rokov spavala s nami. Pri druhom dietati som uz bola pripravena na spolocne spanie. Spal so mnou presne 2 noci v nemocnici a to sme sa vobec nevyspali. Az ked mu dali postielku. Ma takmer 14 mesiacov.

dettilv
autor
29. aug 2022

Ako mne je úplne fuk že sa tu niektoré smejete že dieťatko to povedalo. Je to jednoducho tak. Vždy som povedala že ona bude spať v postieľke. Že medzi nami nie. Lenže pol roka nespím. Teda mne nestačí spať najviac 4hoduny. Manžel ochorel,išiel spať na gauč. Hovorím vyskúšam čo mi hovorila sestra, že ona chce byť pri mne a nechám ju tu. A ona mi prespí noc. Ani len na jedenie sa nezobudí🙏veľakrát som si už nepamätala kedy som ju vybrala z postieľky. To je lepšie?není...

domiklik
29. aug 2022

@drake122 neviem akú štúdiu si čítala, ala bolo by fajn vedieť koľko úmrtí bolo spôsobené tým, že rodicia boli ozrati, dofetovani, pod vplyvom liekov... Človek pri zmysloch si na dieťa nelahne, keď povieš a treba aj b...

jarnajar
29. aug 2022

@dettilv ja som presne takto trpela pri staršej, 10 mesiacov som sa trápila. A presne, často som nevedela kedy som ju vybrala, pri kojení posediačky som sa strhla ako mi padá na zem, fakt "bezpečné". Keď som konečne uznala, že potrebuje byť pri nás, odrazu spala stále lepšie a lepšie a onedlho prespala noc 🙂 mladšiu som už ani neriešila, rovno išla k nám. Skús ako ti radia posteľ k stene alebo u nás sa osvedčilo niečo medzi bábätko a otca.

majlo1234
29. aug 2022

Ziadne zviera neodklada svoje potomstvo od seba, oba ludia. Novorodenec prave naopak potrebuje blizky kontakt s spolocne spanie(za urcitych pravidiel-nefajciar, ziadny alkohol, ziadne prikryvky a medzery) je prave prevenciou SIDS

jana005
29. aug 2022

@dettilv všetky moje deti spali pri mne v posteli.
Koľkokrát som kojila v polospánku a nikdy som nikoho nepriľahla. Matka to má proste v sebe, že tam je dieťatko.
Len nikdy vedľa dieťaťa nespal manžel, on by dieťa priľahol.
Čiže posteľ k stene, bábätko pri stene, vedľa neho ty a tak manžel

eternity24
29. aug 2022

@dettilv ja som mala v posteli hniezdo v kt dcérka ležala. Alebo dať po stranách postele zábrany a ležať v poradí manžel, ty v strede a dcérka

nika11103
29. aug 2022

@dettilv och z tohto mám aj ja obavy .. som v očakávaní a tiež teraz stoj čo stoj tvrdím a razim že mala bude bezpodmienečne sama v postieľke ktorá bude pri nás v izbe že žiadne spoločne spanie so mnou alebo s nami v posteli nehrozí !!!! Že manželia spolu dieťa samé od mala že aj keď muž bude musieť ísť na gauč aby sa napríklad vyspal do práce že si ju do postele nedám … ale bidim teda že to nie je asi vždy take jednoduché . Moc držím palce nech sa to nejak zastabilizuje a je všetko v poriadku ja proste sa tiež bojím že by sme ju priľahli alebo čo 🥺

banalu
29. aug 2022

@dettilv a neda sa vam postel natocit tak aby bola stena babo, ty a potom manzel?

zuzanalila20
29. aug 2022

@domiklik Žiadne taká štúdia nie je, dotyčná po lopate povedané trepe 😂 Všetky veľké pediatrické organizácie sú za cosleeping, pokiaľ sú dodržané zásady bezpečnosti. Čiže rodičia, ktorí nepijú alkohol, nefajčia, neberú drogy, lieky znižujúce schopnosť vnímať, matrac je v jednom kuse a tvrdý až polotvrdý, aby bábätko nezapadlo, bez bočníc, vankúšov a prikrývok, dospelý sa má obliecť, ak mu je zima a dieťa má mať spací vak. Ale tak pre niektoré to je taká veda, že radšej bude rozširovať bludy a vzbudzovať strach či pocit, že mama, čo spí s dieťaťom, je nezodpovedná, i keď opak je pravdou. SIDS deti rodičia takmer spravidla nájdu mŕtve v postieľke.

lenka2710
29. aug 2022

@dettilv aj ja som spala s malým v manželskej posteli, zo začiatku spával v perinke vedľa mňa a potom už normálne! Muž spáva v detskej izbe, lebo za 1.strasne chrape a ruší to mňa aj malého a za 2.vzdy nás zobudil, keď išiel ráno do práce! A áno, spal so mnou lepšie ako v postieľke alebo kdekoľvek inde, keď sa prebral, dala som len dudel, chytila za rúčku a spali sme ďalej, bolo to lepšie aj pre mňa, normálne som sa vyspala! Pri staršej som tiež silou mocou chcela, aby spala v postieľke a veru sama seba som tyrala, lebo co spánok to horor, potom som ju položila k sebe a úplne iné dieťa 😉

zuzanalila20
29. aug 2022

@dettilv Kašli na stupídne reči, môžeš byť na seba hrdá, že vieš komunikovať so svojím dieťaťom aj inak ako verbálne 💛 Zjavne to nie je až taká samozrejmosť, ako by si človek myslel.
Ja mám na zemi pri posteli také penové puzzle pre deti, pre prípad, že by dieťa spadlo. Zdá sa mi, že za celé naše spoluspanie spadol raz alebo dvakrát, isto to nebolo príjemné, ale aj vďaka tej pene sa mu nič nestalo. Do pol roka sme mali postieľku bez bočnice, ak to u vás nejde, prirazte posteľ k stene. Nedávaj tam žiadne vankúšiky a podobne, zbytočné veci zvyšujú riziko udusenia a dieťa bežne nehádže hlavu o stenu.

vahcaac
31. aug 2022

Ja som nechala spat môjho 5,5 mesačného. Bola som si na 100% istá že sa mu nič nemôže stať a že neni šanca že spadne zo stredu postele. A spadol 🙂 bolo to min týždeň. Má prasknutú lebku. Našťastie žiadne zmeny na mozgu, ani krvácanie. Počas dvoch dni v nemocnici som stretla 4 mamičky ktorým deti spadli z pultu, z postele atd. Nestojí to zato, ak ju chce nechať, tak na zemi to fakt musíš zabezpečiť, nejaké žinienky, paplon. Za mna teda veľké nie