6-mesačné bábätko nechce byť na brušku

30. mar 2023

Maminy,viete poradit?

Mam skoro 6 mesacnu dcerku, od narodenia sme sa trapili s bolestami bruska a skrytym refluxom,mala priserne bolesti,hnacky.v 4m jej zistili ABKM,z toho prameniace krce v brusku.bohuzial,do tych 4m vydrzala byt na brusku kvoli bolestiam uplne minimalne 😏 najlepsie jej bolo na rukach..aktualne uz je zastabilizovana,no stale pretrvava odmietanie polohy na brusku.co robit?vydrzi uz sice dlhsie,aj sa sama pretoci,chyta si nozicky,ale akonahle sa pretoci tak po chvili place az tak,ze ju nemozem ukludnit.motivujem ju,na hracej deke rozlozim hracky,striedam povrchy,no chyti si najblizsiu hracku a ak nedociahne tak place,nechce sa ani trochu namahat.ked je na chrbate,dviha sa do sedu a mrnci,lebo ju to na chrbate nebavi😏 neviem,ako dalej postupovat, motivovat,aby nebola pozadu.treba uz riesit fyzio?
Dakujem

cookie29
30. mar 2023

Neviem, mam dieta ABKM a silny reflux a praveze polohu na brusku vyhladavalo. Zacalo sa pretacat okolo 2m a na brusku aj spinkalo. Navstevou fyzio nic nepokazis.

maryetta
30. mar 2023

Urcite ju vzdy stale a furt davat na brusko. Posilnene brusne svaly su zakladam k tomu aby sa posuvala a vyvijala dalej spravne. 😉
Ci uz na koberec a kopu hraciek. Ja ked uz som bola zufala aj tablet a detske pesnicky.
Alebo na fit loptu.

autor
30. mar 2023

@cookie29 kym obvodna usudila ze jej krce a hnacky niesu len veci z ktorych vyrastie, tak sa velmi neskoro prislo na to co jej je.dovtedy sme sa vsetci natrapili,dcerka preplakala cele dni,nechcela jest,skoncili sme v nemocnici a malá na infuziach.polohu na brusku doslova neznasala,kyselina sa jej este viac vracala,strasne plakavala.na gastre nam v 6m povedala,ze ma diastazu brusnych svalov,dovtedy to nik nespomenul,ani obvodna😏 v nemocnici primarka prizvukovala,ze musime nabehnut na prikrmy,aby zosilnela,ze je slaba,aj ked vahovo je celkom ok.

vkatush
30. mar 2023

Jednoznačne fyzio, úprimne, to sa malo riešiť už pred mesiacmi, keď nechcela byť na brušku.
Aj kvôli diastaze, slabým svalom, cvičenie potom aj s refluxom pomáha, lebo vďaka pevnejším svalom sa oslabuje aj reflux, náš malý už skoro vôbec nezvracia.

Držím palce ❤️

vkatush
30. mar 2023

A pripraviť sa psychicky na veľa plaču. Bude musieť robiť cvičenia, čo sa jej nebudú páčiť, lebo má slabé svalu a práve tie bude musieť používať. Bude to strašný plač, ale pomôže to, naozaj. Veľa síl ❤️

cookie29
30. mar 2023

fyzio. A rozumiem Ti. Ja nezijem na SK, ale mne mala nepriberala, preplakala a pregrcala dni a noci, za 2 mesiace pribrala 300g (medzi 1. a 3.m) a pediater len na mna hucal, ze jej mam dat jest... midwife mi poradila skusit aBKM a stal sa zazrak. Ale pediater si dodnes mysli, ze to je len moj vymysel a ze som premotivovana mamicka :(

autor
30. mar 2023

@vkatush no vtedy sa riesilo hlavne to,aby vobec prijmala stravu po ktorej by nehnackovala aj 15x za den.tu na okoli nebol lekar,ktory by ju bol ochotny vysetrit,lebo: este je malicka,to sa upravi,bla bla..na gastro a alergo sme sa dostali velmi neskoro,mesiac sa cakalo na vysledky,do toho chytila norovirus,cize opat infuzie a nemocnica 😏🥺 vsetky alergie ma non IgE, cize abkm,vaj.bielok,soja,psenica a najnovsie aj kuracie maso 🙈 tu diastazu zistili az teraz v 6 mesiaci.reflux suvisel s tym abkm,ked sme nabehli na spravne mlieko,tak reflux sa upravil..

autor
30. mar 2023

@cookie29 joj tieto reci,ako jej nic nieje,som si vypocula hadam od kazdeho lekara.plus este,preco nekojim..

vkatush
30. mar 2023

Chudáčik malá, tak krátko je na svete a už toľko má za sebou. Naozaj držím palce, nech sa dá dokopy čo najskôr a pevné nervy, veľa trpezlivosti a podpory ❤️

andreatytler
30. mar 2023

Urcite chodte na fyzio koli tej diastaze, nech sa jej to napravi.
Na brusku nemusi byt dlho, staci aj minutu, nech si zodvihne hlavu, pliecka, vytlaci na rukach aj ked sa pri tom jeduje. Potom ju daj do polohy kde je spokojna a o 1-2 hodiny zase na brusko na chvilu aby si pocvicila.
Skusala si si lahnut na chrbat a dat dieta na seba na brucho tvarou v tvar?

autor
30. mar 2023

@andreatytler ona vydrzi chvilku ale potom zacne strasne plakat😏u mna na bruchu vydrzi

andreatytler
30. mar 2023

Tak co najviac na tebe. Ona nemusi byt na brusku pol hodinu. Uplne par minut 5-6 x za den uplne staci. A zodvihne hlavicku a pliecka? Snazi sa vytlacit na ruky? Co ja viem tak velmi vela deti neznasaju polohu na brusku, ale treba ich davat aby si potrenovali.

autor
30. mar 2023

@andreatytler hlavicku dviha,opiera sa o lakte,aj sa obcas dotahuje za hrackami,obcas zaryje hlavu do podlozky a dviha zadok hore.len ak chcem s nou cvicit tak nespolupracuje😏 stagnuje

andreatytler
30. mar 2023

Ale ked dviha hlavu a opiera sa o lakte, tak cvici. Ake ine cvicenie mas na mysli? Ako dlho uz takto dviha hlavu a opiera sa o lakte? Chodite na tu Fyzio koli diastaze? Mosno to ju nepusti dalej.

autor
30. mar 2023

@andreatytler vobec na fyzio nechodime,snazim sa s nou cvicit doma,ale stale pri tom place,tak neviem ci nerobim daco nespravne.ked vidim ine deti ze su dost popredu,mame co dobiehat

vkatush
30. mar 2023

Počkaj, keď budete cvičiť cvičenia od fyzio, to ešte len bude rev.
Ja mám 3 mesačného, čo nikdy neplače (maximálne minúta, kým dostane papať, ale inak veľmi pokojné spokojné usmievavé dieťa). Miluje sa hrať, na brušku, cvičiť naším hravým spôsobom...
Začali sme k fyzio, to je strašný plač, keď cvičíme ich cviky. Prvý týždeň som plakala zo zúfalstva s ním. A pritom ho to nebolí, ale rev akoby ho rezali.
Tým chcem povedať, že možno robíš práveže dobre, keď cvičíte. Ale určite treba ísť vyhľadať odborníka a čo najskôr. Nech vás nasmeruje, ukáže ako na to a skontroluje.

andreatytler
31. mar 2023

Chod urcte na fyzio.