Ahojte, dcerka mala 6 mesiacov a este stale nevie druhe vzpriamenie ( to znamena, ze sa na rucickach nezdvihne z laktov). Mal niekto taky problem ? Ako ste k tomu motivovali babatko ? dcerka ma slabsie brusko a ja mam obavy. Z druhe vzpriamenia idu dalsie dolezite ukony (pohupovqnie na 4, stvornozkovanie, sedenie atd)
Dakujem za odpovede 🙂
Ak chces, navštív fyzio, da sa u niektorých aj online konzultácia, úkazu ti ako jej trosku pomoct, niekedy staci par krat to dieťatku k tomu správnemu pohybu motivovať a hned si ho osvojí 🙂 vsetky štádia maju svoj význam, ano dietatko bude zdrave aj ked nieco vynechá, preskočí ale staviaš mu základ na cely život, tak je len prospešné sa poradiť s odborníkom
Nám pomohlo dať babätko na bruško do vaničky do kočíka a tak ho voziť po byte prípadne vonku. Tým, že bude zvedavé, pomalinky sa bude naťahovať hlavičkou a postupne sa oprie aj o rúčky 😉
@luciah0909
@hilda08
@panelacikova dakujem dievcata 🙂
Pediatricka jej dava este cas 🙂 u fyzio som bola, vraj ma slabsie brusko, aj mame nejake cviky, ale nevidim zlepsenie, ale zase necvicime dlho…verim, ze sa to zlepsi a vzoprie sa na tie rucky
A ten kocik vyskusam, dakujem 🙂
moja dcéra v tomto období snáď ani inak nebola.... potom sa "plazila" takmer do roka... aj to sa plazila tak smiešne, že jednu nohu ťahala za sebou. nerobila som z toho drámu. medzi 11 a 12 mesiacom sa zbehlo všetko naraz. štvornožkovanie + sedenie + postavenie sa + chôdza. takže ak máš obavy, obráť sa na pediatra, ale osobne si myslím, že v polroku sú lakte úplne v pohode.