Ahojte mam asi hlupu otazku... moze 6mes dieta obyc.piskoty opavia? Lebo je tam cele vajce a v pokynoch od pediatricky mam ze bielok az od roka.
Davali ste vy?
Dakujem 🙂
Aj za mňa skôr nie.
A na co takemu malemu piskoty?🤷♀️Je to nevyhnutne?
Keď mu dáš jednu dlhú poprípade 2_3 kolieska, nič mu nebude , tuná si budú myslieť že mu ideš dať do ruky balík a laduj jak pukance🙈🤦😅😂😂👌
😅 tak jasné, že jedna piškótka ho nezabije. Ale ja nedávam dieťaťu, čo ho nezabije, ale čo mu prospeje. Na piškóte zasa až taký prospech v 6 mesiacoch nevidím.
A v tej jednej malej piškote kolko z toho vajca to dieta zje prosim vas? :D Vajecny bielok sa neodporuca a nie uplne zakazuje....Ja som davala piskoty sem tam ked som chcela aby neprotestovala v kociku, aj okruhle aj dlhe :D Nedavam skor take capiny ako cokolada, tycinky, dobosky a podobne...
Ja som dávala piškóty od 5mesiaca,nastrúhala mrkvu,jablko a piškótu postrúhala.A mala to má veľmi rada.Nic sa jej nikdy nestalo ani tej staršej nie a už ma 11 rokov.
Nič sa nestane. My máme 9m a dávame tiež sem tam piškóty a skúšal už aj chlebík trošku a v pohode. Je zvedavy tak keď jeme a chodí okolo nás tak mu dáme okoštovať trošku všeličo 😁
Nie.
@zuba1987 kúp si bezlepkove a tie dávaj...ja som dávala tie, mala som ich povolené od dr 🙂
@zuba1987 za mns nie, isto aj kopec cukru zbytočne si myslím.Radsej daj rožok do ruky.
Je to na tebe. Ja som nedavala. No v 10m sme boli na navsteve na Sk a pribuzna co nema deti a netuši nic o tabulkach vajicku a cukru malej dala pol balika zjest a ked som protestovala ze stači tak som bola krkavcia mama. Nasi rodicia nam urcite davali piskoty hnet ako sme zacali slintat ze sli prve zubky😃vsetko s mierou. Ja by som pockala nie koli tomu vajicku Ale ze piskot neni extra vyzivny a prirodneho cukru mà dost aj v banane. Ale to je len moj nazor nic sa nestane ak mu das.
dakujem za nazory... pytam sa preto, ze maly mi nechce prikrmy, ani jednodruhove, ani viacdruhove, s masom, bez masa, ovocne, zeleninove...rano, naobed, poobede, navecer, pred kojenim, po kojeni, medzi kojeniami... napcham do neho jednu lyzicku aj tu vypluje a zbytok si vytahuje rucickami a potom uz pusinku neotvori a snazi sa vyskriabat z von z lehatka/ruk/stolicky...
a dostala som radu dat do prikrmu polku piskotiku vzdy, alebo ocukrit... cukrit som nechcela, ten piskotik mi prisiel vonavy, ze by to mozno zhltol konecne...
inak ak mate rady ako to donho dostat sem s nimi... ma 6,5m a teda nechce nic, len prso... prikrmujem (alebo sa aspon snazim) cca 3tyzdne
Ja som davala piskotu obom davno pred rokom - obcas nadrobila do vyzivy , obcas len tak do kocika . Obe deti su zdrave, chude, papaju vsetko od zeleniny po ovocie . Ved nejdes len piskoty od rana do vecera. Snazía som sa ddavat tie piskoty urcene pre deti od 6+ ale ked sa minuly dala som aj obycajnu . A neskor som uz len klasicke piskoty mala doma.
@zuba1987 jaj mliekofil. Netrap sa poznam take babatka co do 7m alebo aj roku nic len mlieko a boli ok. Hlavne skus nukat tu papu v case ked by uz chcel prso ze je hladny. Cukor urcite nedavaj A urcite nie nic nasilu. Hlavne klud je zdravy? Je akcny? Je stastny? Tak je vse ok len potrebuje cas a zacne papat. Piskotka nie je riešenie moze si zvyknut na blbosticky a potom si okrem mlieka bude vyzadovat len to. To mas ako z dazda pod odkvap,
Jemine piskoty ircite nie ak ti nepapa ved to.je normalne co by si chcela?. Ved staci ze ochutna tu ide o to zoznamit ho s chutami. A pozom ho dokrm mliekom. To nefunguje tak ze ma 6 mesiacov tak zo dna na den zacne normalne sadnut jest. Tymi piskotami ho akurat tak naucis vymyslat ze kd nechce normalne jedlo dostane sladkost. Aasi nejde o to. Ako neotravi sa piskotou ale je to curovinka cize nie normalne jedlo.vydrz bud trpezliva on pomalicky nabehne. Pripadne mu mozes do prikrmu vmiesat tvoje mlieko nech tam ma tu znamu chut.
@tinkatinus oči sa mi pretocili. už keď tak, rozok obsahuje lepok a sol (!) co tiež nieje vhodné. rovnako ako kornút od zmrzliny. keď vidím niektoré deti ako ho zmolia v ústach mam dosť. a krem toho je z toho kopec bordelu v kociku
@relaxx11 tak dobre.myslim, že ani ja som nedavala v 6 mesiacoch, ale presne si už nepamätám v koľkých. Lepok je od 8mych tuším. Hádam az take strasne to nebolo, aby sa Vám oci pretocili 😁
@zuba1987 ahoj,asi mas prve dieta,neviem,ja som pri prvej zacala s prikrmami podla tohto: najskor zeleninu na obed (v case obeda,ked uz mal jest mlieko,resp.trosku skor,aby nebola velmi hladna,kedze potom nechcela jest,bolo jej dlhi😃),najskor zeleninu ako mrkva,zemiak,batat,cuketa,tekvica atd.,vzdy po par lyziciek,navysovala som mnozstvo postupne.ked mala zvladnutu zeleninu,pridala som k nej maso,stale na obed.potom ovocie na desiatu (tu som dlho tapala,mala nechcela vyzivy,ani cerstve rozmixovane na vyzivu ani uvarene),takze rovno surove,nastruhane alebo popucene vidlickou.a az ked toto vsetko zvladla,dala som jej aj piskotu,aj kukuricne chrumky,nie pravidelne,ale ked som potrebovala nieco urobit alebo aby vydrzala v kociku,ked som riesila nakupy atd.co sa tyka piskot,vela bielka v tej jednej ozaj nie😃drzim palce
PS: tak "normalne" zacala jest az cca mesiac po zacati s prikrmami
radšej nie, ale je to na tebe.