6 mesačná dcérka sa stále budí

zienka33
23. feb 2015

Zdravim vsetky mamicky,
chcela by som vas poprosit o radu alebo len vase skusenosti ak ste mali podobny problem ako my. Ja som uz so silami v koncoch, chrbat mi odisiel a aj ked zufala nechcem byt, uz si neviem rady :(
Moja mala 6mesacna dcerka sa v noci stale budi, kazdu hodinku. Je toho strasne vela, tak sa pokusim napisat len najdolezitejsie fakty..... kojim, flasu odmieta uz od malicka, cumel tak isto, zo zaciatku sa budila 2-3krat v noci ale postupne sa to zvysovalo, zaspat sama nevie, skusila som si ju aj zobrat k nam do postele, ale je to to iste, preto som ju zacala oducat v noci od prska ale aj tak sa budi kazdu hodinku a ked ho chce, tak krici a vzpiera sa ze si s nou neviem rady. Kazde to hodinove prebudenie v noci je s krikom. Vyskusali sme bohuzial uz aj metodu kontrolovaneho placu ale ani to na nu nefunguje, plac bol horsi a horsi. Mozno este stoji za zmienku ze nespava ani cez den, ak sa podari, tak v kociku pol hodinku, ale vzdy sa po pol hodine zobudi akoby jej to stacilo...ale asi nestaci lebo je hned mrzuta a sucha si oci.
Ak by ste mali nejaku radu, bola by som velmi vdacna. Ja uz totiz rozmyslam ci s nou nie je nieco v neporiadku, aj ked doki povedala ze je uplne v poriadku, a aj cez den sa aj usmieva a hra sa a rozprava si.

lady511
23. feb 2015

@zienka33 ahoj,,čo ti poviem,,mam doma 3 ročnu slečnu ktorá sa mi v noci zobudí asi ešte 3x..a do 2 rokov to bolo aspon 5 -6x ..ked bola uplne mimi tak aj 10 -15x preto ani len nerozmýšlam na druhým babom,,som rada že mam vaic menej klud,,bolo to horščie ako chodit na nočné,,ja unavená a nervozna,,muž tak isto,,eviem ti v tom poradit ..ja som tak isto skušala všetko možné,,teraz mam pocit že som vytrénovaná,,a druhé bude ked bude mat aspon 10 rokov,, 😀

natalushka
23. feb 2015

Ahoj..ja ti asi neporadim..sama potrebujem radu..mam take iste dieta ako ty🙂 skus uz zacat s prikrmami..my sme takto od cca 5.mesiaca boli zli..v noci sa budieval cca 2-3krat,od vtedy zrazu tiez kazde 2hodky na krmenie..myslela som,ze zuby,ale dodnes ziadny nevysiel..a cca v 5,5mesiaci uz som nevydrzala a zacala maleho dokrmovat..mlieko z flase u nas tiez nehrozi..cajik,stava hej,ale mlieko ne..a uz to je mesiac co papame,uz aj masko..a zasa sa to trocha vracia do normalu..zobudi sa v noci kazde 3hodky na krmenie,napapa sa,zaspi..spi s nami uz potom v noci,ja v polospanku len vytiahnem prso a spim dalej..aspon som vyspata🙂 cez den spi 2x20minut..niekedy v kocari 2hodky,ale musime v kuse chodit..a oducat od nocneho kojenia som skusila raz..dala som caj..narovinu..hystericky zachvat,tak som ho este plakat nepocula..tak som povedala konec..a kojime sa stale🙂 takze sorry,ze ti neporadim..ale aspon vies,ze nie si sama🙂 skus zacat krmit,nam to pomohlo aspon sa vratit do starych kolaji..alebo tie zubky..drz sa🙂

sardinka333
23. feb 2015

A ked ju večer nakojíš tak čo? Ide spať? Má večerný režim - kupanie, papanie, ukladanie? Možno jej už tvoje mlieko nestačí ,nezasýti sa tak. Ja viem, kojárky povedia že je to mýtus...ale mne tiež mala začala v noci robit bengál čo dve hodiny a to mala cca 2 - 3 mesiace.Furt na prsníku a po dvoch hodinách blakot. Ja nevyspatá a to ešte syn mal 2 roky takže žiadne že možem ležať s babätkom v posteli aj cele doobeda, pekne ráno vstavať a kmitať. Dala so Nutrilon. Ale aj tak sa mi dcera budila snad do 2 rokov 3x v noci, dudel nikdy nechcela. kedže už mala zuby tak dostavala len vodu vo flaši - mlieko zubom škodí, je jedno aký cukor v nom je aj ,,prírodný,,. Verím ti, že je to o nervy...

indie6
23. feb 2015

@zienka33 nasa ide mat 2 roky a tiez sa v noci stale budi, aj 5x, v zlom obdobi aj 10x...zvykla som si

zienka33
autor
23. feb 2015

Hej to som nepisala, prikrmujeme uz od 4,5mesiaca...ale ziadna zmena, z flase nevypije nic, mlieko, caj vodu ci stavu...@sardinka333 Ritual mame uz tiez dlhsiu dobu ale ani to nepomaha, o siedmej mi zaspi na prsku a po pol hodke je hore, tak ju zoberem pohojdam a potom spi hodku a zobudi sa s placom. Inak ani zubky to nie su, lebo to uz trva az privelmi dlho a o zube ani chyru ani slychu....
Tak ale ako ste napisali, ze nie som sama, ze aspon ta myslienka ;) Dakujem 🙂

dianab
23. feb 2015

Ja Ta len povzbudit chcem, je to mozno len 1 obdobie... viem, co pisali baby vyssie, moze to pretrvat dlhsie, ale napr : mam 2 deti 1. syn plne kojeny do 6. mes. spal od 3 mesiacov cele noci. takmer nikdy sa nezobudil... raz asi ked mu siel prvy zub...... 2. dcera: prespala celu noc od 2. - 4. mesiacov, potom sa zacala budit a v 6 mesiaci sa budila 5 x.... teraz ma 6,5 mesiaca a zasa spi celu noc, prip. raz sa zobudi na kojenie..... velmi individualne.... inak podotykam, kazdy vecer ritual: kupanie, kojenie, aj ked nezaspi na prsniku, dam aj tak do postielky, dam plienku latkovu do ruky, zhasnem, je uplna tma a tento proces sa mi osvedcil pri oboch detoch... nikdy som nedala do nasej postele, starsi od pol roka spi vo svojej izbe ... zasa neodsudzujem maminky co maju deti vo svojej posteli lebo keby sa ma budit 10 krat... to uz je fakt moc ..

nanka3
23. feb 2015

@zienka33 ahoj, no ako by si nasu opisovala, my mame 6,5 mesacnu dcerku a do tych 4,5 mesiaca vstavala 2x v noci, potom akoby seklo a vstane aj 8x za noc... uz som ju zobrala aj ku nam do postele, ale ziadna zmena, jedine, ze sa mi ju podari skor uspat... ale aj tak sa stava kazdu noc, ze okolo druhej- stvrtej sa nacisto preberie a je hore aj 2 hodiny.... dnes bola hore od 00:45 do 3:35, takze som mala nocnu 😅, prikrmujem ju cca. od 5. mesiaca a ziadna zmena.... prikrmy este do nej dostanem, ale tekutiny vobec.... nechce ani flasu, ani pohar, ani poharik so sosakom.... iba sa s nimi hra, akonahle z nich uciti kvapku tekutiny (ci uz moje mlieko, caj, vodu...) flasu odhodi a rozhadzuje rukami... cez den spi 2x 45 minut, ked je hore musim sa jej nonstop venovat.. sama nebude ani za nic... takze tiez ti neporadim, sesternica maju 8,5 mesacnu a maju toto iste.... takze asi nam nezostava nic ine, len sa s tym zmierit a zelat si pevne nervy. Ja som sa rozhodla, ze s nou budem chodit 1x tyzdenne do materskeho centra (zatial som bola len 1x, aj to z 30 minut 25 prerevala, ale pojdem zas, dakto mi povedal, ze tieto centra nie su pre deticky, ale pre mamicky a veru mal pravdu, dobre mi to padlo) a este sa chystam s nou chodit plavat.... tak vyskusaj aj ty najst daku aktivitu, aj ty prides na ine myslienky, aj dieta bude medzi inymi detickami aj cas vam rychlejsie prejde, drzim prsty 😉

damedame
23. feb 2015

Ahoj, ja Ta asi nepotesim. Do jedneho roka v noci sme boli hore 8 az 9 x. po roku do dvoch rokov 3 - 4 x. Teraz mame 3 roky v maji a prespime celu noc. Neviem ci som Ta potesila alebo nie. Jednoducho som si povedala ze ak je to dojcene dieta je to tak, teda neviem ci kazde dieta ale to nase rozhodne take bolo. Mal dva roky a dva tyzdne ked som ho prestala dojcit a vlastne od tej doby nam spi. Teraz aj ked sa zobudi, napije sa vodicky a spi dalej. Takze drzim Ti palce aby si to vydrzala.

zienka33
autor
23. feb 2015

Dievcata, veru aj my chodime a navstevujeme vselijake skupiny, aj plavat chodime ale ani to nas neunavi...len na 20min :D a @damedame presne to som citala aj ja ze ak je dietatko dojcene ze sa budi, ja by som ju nechcela odstavit uplne a preto sa asi budem musiet zmierit s tym budenim :( Len si neviem predstavit ako to bude ked budem chodit do prace, co je uz o 4 mesiace ( neda sa mi byt dlhsie))....

Ale kazdopadne vam dakujem mamicky ze ste ma povzbudili aspon takto :*

ichbinich
23. feb 2015

@zienka33
Ja to mam doma dva krat ☹ Teda syn "uz" od ca. 4 rokov zvycajne prespi celu noc.
Ale obaja spali katastrofalne od tych 6-7 mesiacov.
Co a kolko jedli, pili, ci nuda, akcny den, zelenina, ovocie, kasa, kupel, bez kupela, skoro, neskoro... NIC nemalo vplyv.
Proste mame hlavnu vyhru :-/

Zacni dennym spankom. Syn bol tiez taky polhodinovy spac... Akonahle sa zacne po tej ca. pol hodine mrvit-zobudzat HNED sa ju pokus uspat dalej. Ci uz vozenim kociara, kojenim, nosenim... Nieco hadam zaberie 😉 Syna som takto z dvoch polhodinovych spankov prestavila na dva hodinove. Ale musis fakt OKAMZITE reagovat. Inak sa rozoberie natolko, ze sa ti uz nepodari ju uspat.

Nocny spanok/nespanok a kojenie... To mam doma druhy krat teraz... Ale kedze dcera ma skoro 2 roky, ja uz uvazujem o odstaveni... Ale ak ti to pomoze, tak si ju daj do postele k sebe. V noci das prsnik a spis dalej 😉 Ano, neriesi to prvotny problem, ale nemusis vstavat a chodit...

Potom mozes skusit zacat odsucat od nocneho kojenia a od asociacie kojenie=zaspavanie. Ja som sa pokusala podla metody z knihy od Elizabeth Pantley The No-Cry Sleep Solution. Najdi si vo vyhladavaci a je tu aj skupina, kde som to zhrnula (Spime len u mamy na prsniku alebo tak podobne). Mne sa odnaucit mojich zavislakov nepodarilo, pri synovi iba znizit frekvenciu. Aj po odstaveni sa syn budieval v noci dalej, ale teda uz iba 2-3 krat... Dcera je momentalne katastrofa, ale to uz budem riesit uplnym odstavenim a nie oducanim od cuckania.
Cumel tiez nechceli obaja, resp. v tom case, keby som ho potrebovala, uz nechceli... Flasku tiez nie, takze fakt o nervy...
Inak dcera chodi od 18 mesiacov do jasli, syn chodil od 21, a v pohode. Dokonca pri zaspavani v jasliach syn ze trochu prve dni plakal, ale dcera ze nic, hra sa s plysakom a zaspi... Doma iba na prsniku (alebo v aute 😉). Takze chodit pracovat a kojit, dokonca zavislaka, nemusi byt problem.