6 mesačná dcérka sa budí každú hodinu

nikusiknika
28. okt 2016

Ahojte mam skoro 6 mesacnu dcerku je plne kojena..no zacala sa mi budit v noci kazdu hodinu niekedy som aj 15krat hore za noc zakazdym ked sa zobudi dam automaticky cicik a vzdy pije jak keby mesiac nepila...cez den uz vselico papa aj zeleninku ovocie atd.velmi jej chuti....len nechapem preco je aj v noci taka hladna???teda neviem zubky??alebo co???dakujeeem

pribinak
28. okt 2016

Skus nejaku obilninovu kasu s tvojim mliekom na večeru

dadica
28. okt 2016

Nechcem zľahčovať, ani strašiť, mne toto moja malá robila do dvoch rokov. A keď mala 1,5 roka a vedela už rozprá vať, tak ma ešte " gezovala",že si mam sadnúť a nie pri tom ležať. Niekedy som ani zaspať nestihla a už zasa chcela... Maj nádej,že to nebude večne 🙂 . Ale pamätám si, že to bolo veľmi vyčerpávajúce. Nebolo to tým, že by bola hladná.

nikusiknika
autor
28. okt 2016

@dadica no sak to ze nemyslim ze by to bolo hladom...uz 4noc som spala hodinu a pol...a kedze cez den Musim fungovat tak neviem ako to zvladnem

dadica
28. okt 2016

@nikusiknika Joj, viem si predstaviť. Ja som si niekedy aj poplakala, taká som bola unavená. A ak máš ešte staršie dieťa a nemáš kedy dospať .... Ja som dojčila skoro 4 roky a toto nevyspatie bolo jediné negatívum. Potom to tak postupne ustalo, len 3-4 za noc potom uz aj kojena prespala celu noc. Cumeľ som jej nechcela dávať, tak som musela mlieko 🙂 . Prajem ti veľa síl.

dadica
28. okt 2016

@nikusiknika Ešte som chcela... Dojčenie je super, ale mama v psychickej pohode je tiež veľmi dôležitá. Ak rozmýšlaš o umelom mlieku, rátaj aj s variantom, že sa bude budiť aj tak. Ale asi dojčené deti sa budia viac.

nikusiknika
autor
28. okt 2016

@dadica mam 2.5 rocneho ma obdobie vzdoru takze brutal...po psychickej aj po fyzickej stranke uz zacinam byt dost unavena kazdy vecer dufam ze to prejde

pralinka25
28. okt 2016

nieje to hladom- na 100% ale nepomozes si tak ci onak. moja kojena neni ma 15 mesiacov a budi sa tiez. a jedine ako sa vie poriadne znovu uspat je na mlieku. skusala som jej ho nedat ale vobec som si nepomohla lebo mrncala dve hodiny pri tom som spat stejne nemohla a nakoniec sa tak prebrala ze ju nebolo mozne uspat vobec. takze volim mensie zlo dam jej flasu cele to trva 5 minut a spi. ale pri zuboch sa budi teraz dost casto a samozrejme sa chce uspavat na mleiku. ale robil mi to aj starsi a tiez to trvalo do tych 2 rokov. bud tvojej idu tiez zubky alebo ju cosi trapi a ucicika sa na tom mlieku.
je to vycerpavajuce. starsi syn sa mi dokaal prvy rok zivota budit aj 30x za nc teraz ma 6 rokov a stale nevie poriadne spat stale ma zle noci. ja nenavidim vetu ze zvyknes si alebo ze uz si niekto na nespanie zvykol. na to sa neda zvyknut pokial je to noc co noc sustavne a mnho krat. organizmus potrebuje spanok. zvyknut sa da ked sa dieta budi jeden dva razy alebo ked sa budi raz za cas ked je chore alebo pln ale ked sa ti budi casto je to problem.
neviem ti poradit ale prajem ti aby to rychlo preslo.

nikusiknika
autor
28. okt 2016

@dadica a dakujem 😊

nikusiknika
autor
28. okt 2016

@pralinka25 och no dakujem ti dufam ze to prejde prekonala som poporodnu depresiu a toto mi nepomaha co sa deje ach ako pises neda sa zvyknut ale dufam ze to prejde

pralinka25
28. okt 2016

@nikusiknika inak kamoske pomohlo ked jej syn tiez takto stale pytal v noci kojenie zacal spavat iba s tatom. ked mama prosto odisla spat do inej miestnosti a prosto ju necitil a ani to mlieko. ale to on mal uz myslim rok. tak ak to bude neunosne skus aj toto. spat je zakladna potreba a poviem ti ja som byvala valmi lkudny flgmatik ale po tomto som bola ako napnuta struna nervov len vybuchnut a kto nezazil nepochpi aj keby velmi chcel. to sa ani neda.

nikusiknika
autor
28. okt 2016

@pralinka25 no aj skusame dali sme ju buvat do izbicky vlastnej ale niako nepomaha....zo mna sa stava pesimista najhorsie je ze potom hucim po malom aj a je mi to luto

bobik77
28. okt 2016

Moja my máme presne to isté. Nespím od 6 mesiacov a teraz má rok a mesiac. V noci niekedy aj 6 krát. Budí sa skoro stále. Ja to pripisujem zubkom ktoré je idú. No čo už....Len pretrpieť. 🙂 🙂. A naša to vlastne začala robiť keď jej tie zúbky išli a odhodila cumlík, tak vtedy sa viac upla na cicku. Cez deň je to 3-4 krát ale v noci častejšie. Keď jej nechcem dať, tak jačí ako pavián ale pritom vôbec nepije len cmuká cicku 🙂

brckava36
28. okt 2016

to poznaaaaam. Aj prva mi to robila a druha teraz tiez pol rocna ma niekedy take noci,, ze bud musi na mne vkuse visiet alebo je hore kazde 4 minuty. Niekedy sa aj na 3h zobudi. Vcera som isla spat o 3 rano. A noci predtym neboli o nic lepsie. A pri prvej pomohlo az to,ked som prestala kojit. A este som ju naucila samu zaspavat a zrazu som mala toooolko volna :D

timea7
29. okt 2016

@dadica napísala si to presne, nebolo to tým, že bola hladná, preto jej nebolo treba v noci mlieko dávať. Určite by ma ešte gezovala, že si mám sadnúť...do dvoch rokov. V noci sa nepapá, v noci sa spí, pár nocí pišťania vydržím a potom sa vyspím. Je to len o tom, koľko necháme dieťa so sebou cvičiť.

timea7
29. okt 2016

@nikusiknika Raz, dva krát jej v noci mliečko daj, ešte je malá, pomedzi to ju skús ukľudniť bez neho. Každú hodinu skutočne nepotrebuje piť, robí si z teba cumeľ. Keď sa v noci zobudí, nech k nej vstane manžel, nie samozrejme vtedy, ak vstáva do práce, najlepšie začať z piatka na sobotu (teda ak má klasický pracovný týždeň), dve tri noci vydrží, ty si sa tiež už dávno nevyspala, ak ty budeš takto pokračovať, tak sa zrútiš. Tvoje deti ťa potrebujú oddýchnutú, v psychickej pohode, aj za cenu, že si tvoja maličká trochu poplače. Ste pri nej, hladná určite nie je. Môžu to byť zúbky a ona sa potrebuje ukludniť, ale ty zase vyspať.

zuzanka1707
29. okt 2016

ahojky mne toto mala robila tiez do pol roka sa budila 1-2 krat a od pol roku jak keby utalo a kazdu chvilku hore... vtedy mi sestra poradila jej namiesto mliecka dat v noci vodu... najlepsie keby isiel tato lebo z teba bude citit mliecko ale ako sem tam som isla aj ja. najprv to nechcela prijat trosku sme bojovali prve noci ale na 3 noc prisiel zlom a presrala sa budit... asi si povedala ze kvoli vode sa mi budit neoplati 🙂)) bolo to narocne tak drzim moc palce

zuzanka1707
29. okt 2016

jemine preklep prestala sa budit 🙈😂

dadica
29. okt 2016

@timea7 Ja som si to v sebe vyriešila 🙂 . Jednoducho som chcela dojčiť, čo najdlhšie. Boli aj lepšie noci, niekedy som si pospala cez deň a teraz už len na to spimínam 🙂 . Som rada,že som to vtedy prekonala a kojila som skoro štyri roky. Každý je iný, ja som nechcela svoje dieťa nechávať vyrevať. Na to sa mu zdala ešte príliš malá. Teraz je yž predškoláčka a je z nej rozunné dievčatko, ktoré doteraz spomína, ako pila moje mliečko. Ale ako som spomínala, každý je inak nastavený, inak fyzicky vybavený. Nikto bemá patent na výchovu a až jeď budú naše deti dospelé zhodnotíme, čo sme spravili dobre a čo nie.

sardinka336
29. okt 2016

Ja som vedela prečo deti učím na cumlik...bez neho by som tiz bola hore kazdu hodinu. Cumel si dieta urobilo z vas a preto sa aj tolko budi. Nechpem ten strach z cumla ale budiš.....Mne toto robila dcera, dnes uz je školačka, budila sa non stop a to som mala tiež vtedy ešte 2 ročneho syna a rano funguj. V noci som jej spravila Nutrilon a nam to pomohlo, uz sa tolko nebudila a ja som si aj pospala. Tato posledna ma cumlik na spanie takze pospi aj ked sa budi, vodou ju nie vzdy oklamem.

jamabe
29. okt 2016

Moja sa začala tiež v tomto veku často v noci budiť.. Dovtedy bola 1-2x za noc hore, od toho polroka fakt každú hodinu alebo aj menej. Tiež som kojila. Chodila som cez deň ako zombie.. tak som ju nechala spať pri sebe, hoci dovtedy bola v postieľke. Aspoň som nemusela vstávať, len som jej strčila prso do úst 😀 .Trvalo to asi do roka, potom som si povedala, že už je všetko a pekne, takže až taká hladná byť nemôže a začala som uberať nočné kojenie. Jednoducho som nedala každý raz, snažila som sa predlžovať tie intervaly. Keď som ju odstavila od nočného kojenia (cez deň som jej dávala), konečne prespala celú noc.
Tvoja je ale ešte malá, určite by som ju ešte neodstavovala. Nejako to len vydrž.. aj keď ťa chápem 😒 Raz to skončí, neboj 🙂

brckava36
29. okt 2016

@sardinka336 ja mam 2rocnu a polrocnu. Obe som sa snazila naucit na cumel,pokupila som rozne druhy, no ani jednu sa mi nepodarilo na nejaky naucit. Pri starsej mi to bolo aj jedno, po roku som si hovorila,ze ako dobre, aspon ju teraz nemusim oducat,no pri tejto mladsej by sa to hodilo.Ale nic nenarobim,ked ho nechce a pouziva ho iba niekedy ako hracku.

timea7
30. okt 2016

@dadica nikdy som nikde nepísala o vyrevaní, túto metódu neuznávam a nikdy som ju nepraktizovala. Tu na MK existujú asi iba dve metódy - alebo vstávať desať krát v noci dojčiť, alebo nechať dieťa vyrevať....medzitým nič. Ja som tiež dojčila, ale nie v dvoch rokoch každé dve hodiny, lebo to už skutočne nie je o hlade. To, že si chcela dojčiť čo najdlhšie, bolo tvojím rozhodnutím. Ja som toho názoru, že dojčenie po druhom roku veku dieťaťa je viac potrebou matky, ako dieťaťa. Ale tak každý nech si urobí tak, ako mu vyhovuje, každá matka je iná, každé dieťa je iné. Podstatné je, aby to vyhovovalo obom, ja som ale z tvojho príspevku mala pocit, že sa sťažuješ, že ti je jasné, že len s tebou parádne cvičila, ale možno to bol len môj pocit.

dominikav123
2. nov 2016

@nikusiknika ahoj my mame rovnaký problem. Tiež do pol roka spala celu noc, teraz uz mesiac hore každé dve hodiny s plačom. Prikrmujem ju uz dlho, celkom toho cez den poje tak uvažujem postupne na noc odstaviť. Ja chápem, ze tie deti nas potrebuju no mne je z tej únavy uz fyzicky aj psychicky zle.