6 mesačná dcéra sa prestala dávať na štyri

miriam7979
5. feb 2021

Ahoojte chcem sa spytat je to ok? Alebo ci aj vase deticky to prestali a tak...mam dcerku 6 mesacnu plazi sa nam po celom byte,aj si sama uz sadne a pred tyzdnom sa davala stale aj na 4 popri tom ako plazila a teraz prestala to robit?🤔nerozumiem co preco? Lebo uz skusala hupála sa na 4 a teraz nic? Dakujem 🙂

zuzusha11
5. feb 2021

@miriam7979 Len vymýšľa a špekuluje. U nás bolo to isté plus začala k tomu ešte vykrivovat aj chodidla a vyzerala ako kripel. Časom ju to prešlo a je normálna 😁

lilyianka
5. feb 2021

@miriam7979 náš štvornožkoval a zrazu začal za sebou jednu nohu ťahať, ale to len špekuloval. Proste podľa toho ako sa mu chcelo nohy používal.

andreatytler
6. feb 2021

@miriam7979 Nemali ste ockovanie? Niekedy deti nan reaguju spomalenim.

mery333
6. feb 2021

@andreatytler presne ma napadlo, ked som si precitala nazov diskusie, ci nie je za tym ockovanie

miriam7979
autor
6. feb 2021

@andreatytler @mery333 nie praveze nemala ziadne ockovanie😬manzel my vravi ze podla neho zistila ze vie rychlejsie plazit tak kasle na 4 ja neviem 😬myslite si ze to je problem ci?

andreatytler
6. feb 2021

@miriam7979 Fakt tazko povedat co motivuje tieto deticky aby robili to co robia. Myslim ze stvornozkovanie je narocnejsie na svaly. Ak ich este nema dostatocne silne a ma velku tuzbu sa hybat, tak je mozne ze zostava pri tom plazeni.
Nas syn sa nikdy neplazil, tak neviem ako to je... pouziva aj nohy alebo len rukami? a ak nohy, tak ich strieda? Na stvornozkovani je nesmierne dolezite ze je to prvy pohyb pri ktorom sa pomerne komplikovan strieda prava a lava a praca tych svalov podporuje mozog a prepajenie pravej a lavej hemisfery a pochopenie toho ze clovek ma dve strany. Terapeutka mi povedala ze deti co zle alebo malo stvornozkuju mozu mat navzdy problemy rozlisovat pravu a lavu (ja to tak mam a nikdy som nestvornozkovala). Ono to zacina presne tym pohupovanim... skuste ju davat na nerovne povrchy nech je nutena ten hrudnik zodvihnut zo zeme a mozno motivovat aby sa tahala do vysky... dat hracky vyzsie...na gauc, alebo zavesit aby sa za nimi nacahovala a vzdy ked sa zacne pohupovat naramne povzbudzovat a mozno sa pohupovat s nou🙂
Ale 6 mesiacov je pomerne skoro... este ma cas sa rozhybat. No ale ak sa vam nieco nezda, kludne zajdite za fyzioterapeutom. ten vam povie ci treba riesit alebo nie.