6-hodinová cesta so 6-mesačným drobcom

michi29
14. sep 2023

Zdravím Vás "skupinka", potrebovala by som absolvovať cca 6 hodinovú cestu autom, so 6 mesačným drobcom...
Ale všade počúvam len samé odstrašujúce reči, že to nedáme a neviem čo...
Absolvovali sme už aj cestu 2hodinovú, aj 3,5 hodinovú, síce bolo aj YouTube na chvíľu, ale zvládli sme, no 6 hodín je pre mňa strašiak a ja sa cítim ako najhoršia matka, ktorá ide trápiť takou cestou dieťa 🙄
Absolvovali ste to už niekto takto? Dá sa to zvládnuť? Ďakujem za akékoľvek tipy, rady a skúsenosti 🙏

vikusjk
14. sep 2023

@michi29 od dcerinych 2m sme chodili BA-vychod, co bolo bezne 6h, lebo este neboli vsetky useky rychlych ciest a podobne. Vzdy sme mali jednu - dve prestavky, kedy som ju vybrala na ruky, aby sa trosku vystrela, inak cestovala vo vajicku. Nikdy sme nemali ziadny problem.

ratira
14. sep 2023

Boli sme na takej dlhsej ceste viackrat a vsetko dopadlo super a bez problemov. To len my sa velakrat zbytocne strachujeme 🙂 Treba mozno viac zastavok spravit, ale zase to nie je nic, co by sa nedalo zvladnut.

zuzuliennka1
14. sep 2023

@michi29 zvlada cestu autom vseobecne? vacsinou spi? alebo skor neobsedi, vymysla?
od toho to zavisi.
syn bol od narodenia milovnik kocika a v aute v sekunde po zapnuti pasov zaspal 🙂 takze 6m zvladol s prehladom cestu do chorvatska 🙂 isli sme na noc, tam aj spat.
pri 6m dietati uz vies, mas odsledovane, ako reaguje na cesty, kocik,.. riad sa tym 🙂 zvladnut sa to da, zavisi to len a len od dietata, na reci sa vykasli, kazdy to posudzuje podla seba

veronikaszabova
14. sep 2023

@michi29 dcera 3.5 mesacna absolvovala 10h cestu domov z Chorvatska ( boli kolony). Zvladla to lepsie ako bratia (9 a 14 ) 😂😂😂 4.5 mesiaca 5h cesta do Polska.

michi29
autor
14. sep 2023

@michi29 Je to cesta do Chorvátska, ale len taká víkendová, ideme s manželom po veci, nakoľko tam pracoval, syn v aute spí, no ak je to dlhšie tak samozrejme sa aj zobudí, zabaví "nás" fíha tralala, hračky atď, ale chcela som určite počuť aj názor niekoho, kto to absolvoval už, ďakujem za všetky odpovede 🙏❤️ tak sa budem modliť, aby sme to zvládli 🙏

brnacik
14. sep 2023

@michi29 my sme so 6 mesačnou absolvovali cestu z Nemecka na Slovensko a spat. Moja nemá rada autosedacku a kociarik všeobecne. Cestu z de na sk sme si rozdelili na 3 dni, ale to bola chyba, lebo sme cestovali cez den a cez den je mala aktívna, takze to bol boj. Cestu zo sk do de sme dali nocou. Mala krásne spinkala, zobudila sa akurát na papanie.

guiseppinka
14. sep 2023

Absolutne bez problemov, tuto trasu robime bezne od 3 mesiacov starsej... Vzdy som cestu riesila na spanok

sense
14. sep 2023

S 3j mesačnou sme šli autom 1200 km v pohode, to bola v sleeperi. Neskôr bola vo vajci, robili sme častejšie prestávky.

nikpa
14. sep 2023

@michi29 treba si robit prestávky aby dieťa nebolo dlho v polohe v autosedačke, inak 6hod. nie je nič hrozné.

cookie29
14. sep 2023

s 3m sme absolvovali 2300km s prespatim. A odvtedy viackrat. Cca kazde 2-3 hodiny dlhsia pauza, tak 45 min

janinah
14. sep 2023

Dá sa to ak musíš.ale po dáke veci by som sa netrepala s tak malým dieťaťom.

taktotedanie
15. sep 2023

@michi29 to vas strasia len tie ktore maju nespokojne deti a ktore ani cestu do obchodu vo vsjicku nedavaj

betulinka1
15. sep 2023

@michi29 ked jej nevadi cesta autom, tak nevidim problem. Urobíte prestávky, ved urcite cez den este 2x spinká, da sa to pekne zvladnut. Ak ma kinetozu ako moj maly, co od bábätka nedával cestu autom, tak by som ju netrápila takou dlhou cestou a na otocku. Ak si chcete spravit nejaky vikendik, tak chod lietadlom s malou a muz nech ide autom a vyzdvihne vas na letisku. My sme tak chodili, dovolenková skupina isla na 3 autach a ja som isla s malym lietadlom, ked bol tak maly. Teraz uz dostane kinedril a s prestávkami da aj cestu autom. Ak ked sam hundre, ze naco ideme autom, on by radsej isiel lietadlom 🤣🤣🤣 a bol by tam rychlejsie.

opi14
17. sep 2023

Pracujeme v zahraničí, maly pravidelne cestuje 8 hodinovú cestu autom od jeho prvého mesiaca. Niekedy to trvá aj 10 hodín 😪 už je naučený, väčšinou spinka. Mám plny batoh hračiek a keď je hore sa hráme, alebo spievame. Keď ho to unaví opäť pekne zaspinka. Snažíme sa chodiť na jeho spánok. Teraz je to trosku problem, lebo nočný spánok ma tak, že už spinka na boku a nechce tak v sedačke spat, tak chvíľku bojuje ale teda zmenili sme to, už nechodíme na noc, predtým tak vedel krásne aj 4 hodinky vkuse spat, napapal sa a potom opäť spinkal. Či to je dlho a že tak nemáme cestovať, nuž nemáme na vyber 🙂