5-týždňový synček stále plače

13. apr 2023

Ahojte. Neviete mi niekto poradiť, čo by som mala robiť? Idem si po radu k skušenejším maminkám.
Moj synček má 5 tt, väčšinou stále plače. Je napapaný, prebalený, aj som sa sním “hrala” , aj keď ho mám na rukách - skoro vždy plače. Jedine ho viem ukľudniť, keď ho kojím. A v takomto režime by som ho mala kojiť kazdú pól hodinu.. priberá dobre, plienok má habadej. Neviem, kde môže byt chyba 🙁 ale som z toho veľmi smutná, že ani ja, ako jeho matka, ho neviem upokojiť. V kočíku prvých 15 minút plače, hojdacie kreslo tiež nie je obľúbené a ani nosenie v šatke. Fakt netuším, čo by som mala robiť 😓😓😓😓

anjelicek26
13. apr 2023

Syn kakal na pana a priberal uzasne a aj tak mal silnu laktozovu intoleranciu a reval nam cele mesiace... to nie je zaruka proste toho, ze je to ok... pytaj sa na gastro, my sme cakali pridlho vtedy...

pribinak
13. apr 2023

Off topic 5tt = 5 týždeň tehotenstva

Teraz k téme: nemusí mu byt vôbec nič, proste si pyta tvoju prítomnosť. Ja som mala tiež plačúceho princa, proste cely deň na prsníku
Neurobila som nič. Ale časom sa to zlepšilo, zaujímal sa o okolie, hráčky, ľudí a plakal menej a menej

Mne doktorka povedala že treba rozlišovať plač a plač
Plač keď bábätko prudko kričí silno ťahá nožičky k brušku to je bolesť
A plač keď rozhadzuje ručičkami kope nožičkami - pyta mamu

Pre rypalky: samozrjeme to neplatí 100% na všetky deti

1234321
13. apr 2023

Podľa mna je hladný a preto pyta často papať. Môj synček robil to iste. Napapal sa a o hodinu plakal strašne silno, tak som mu dávala papať ako si pýtal…

anjelicek26
13. apr 2023

@1234321 to by nemal plne plienky a nepriberal uprimne... moze mat aj reflux, mliecko sa mu vracia, moznosti je tolko... to gastro neuskodi... aspon bude vediet , co to nie je...

autor
13. apr 2023

@anjelicek26 a potom si musela prejsť na UM??

autor
13. apr 2023

@pribinak Jaj to tt som chcela iba jedno t 😁
ale inak aj keď ma má nablízku a mojkáme sa, nepomáha ani to s plačom.😓

anjelicek26
13. apr 2023

My sme na to prisli prilis neskoro... on 4 mesacny zacal bojkotovat kojenie a chcel uz len prikrmy, kojil sa len v spanku... 8 mesacny sa uplne odstavil, zacal hryzt uz aj v noci, ked len prsnik videl...odvtedy bol bez mlieka, proste nezobral si ziadnu nahradu, ziadne mlieko, vlastne dodnes... testy sme dali robit kvoli skolke, lebo ho tam nutili to jest, ked nema s gastra vynimku a teda vyslo to hrozne, ze sa necuduju, ze mal ako dieta take problemy... u nas malo viac dieta rozumu ako ja vtedy... on sa cely svoj zaciatok zivota bohuzial prevrieskal.

1234321
13. apr 2023

@anjelicek26 a koliky to nemôžu byt?

rivini
13. apr 2023

Hovori sa tomu porucha regulacie. Niektore babatka ju maju a je to proste strasne. Casto su s tym spojene koliky, a neschopnost sa upokojit. Pricin je vela. Po troch mesiacoch to casto prejde. Mne sa osvedcilo:
1. davat probiotika BiGaia (hlavne ak sa narodil sekciou)
2. pri bolestiach bruska, masirovat, nahrievat, dat mu rascove cipky (kupis v lekarni)
3. nechat skontrolovst, ci nema ABKM
4. zajst k osteopatovi a odstsnit pripadne napatie v krckej chrbtici (ma to vela babatiek)
5. ked uz place, dat ho do manduky a nosit, alebo s nim pohupkavat na fitlopte
6. balit ho do perinky, najma pri silnom moro reflexe
A si urcite dobra matka, niektore babatka su proste narocne🤷‍♀️🙈
Prajem pevne nervy!

sakaca
14. apr 2023

Môžeš skúsiť ešte nosič je to trosku iné ako šatka, niektoré detičky to vnímajú. Ja som bola spokojná s Rischino

miriter
Odpoveď bola odstránená
Zobraz