5-týždňové dieťa nemôže večer zaspať

veronicam
21. jún 2022

Ahojte, mám doma 5 týždňové bábätko ktoré večer, keď ho okupem, nakojim, tak nemôže zaspať a trvá mu to min dve hodiny, aj viac ...dve hodiny ho nosíme na rukách lebo inak je plač a krik neskutočný ..nechápem, už sme zúfalí, cez deň nemá problém so spánkom či zaspávanim ..myslíte že to prejde, upraví sa ? 😟

zuzanka.zuzu
21. jún 2022

😂😂😂 5 tyzdnove??? vsak to vam doma ta prava "zabava" este len zacina... pockaj cca 2 roky, upravi sa to. u nas sa spanok zlepsil okolo 14.mesiaca 😉5t je strasne strasne malicke na cokolvek. on chce len teba a tvoje narucie. drzte sa! dali sme to vsetci, date aj vy 😉

rora
21. jún 2022

@veronicam ja mam 3 tyzdnove a kazdy vecer to mame presne tak isto, niekedy to trvá aj viac nez 2 hodiny... upraví sa to, aj predosle 2 deti to mali... musime vydrzat...

jeennyv
21. jún 2022

Nie v zlom, ale vtip roka…co od neho chces,, zvyka si na svet, vy mu robite isty “rezim”, babo si hlada tiez svoj rezim, kym sa to utrasie..

mikadooo
21. jún 2022

@veronicam odporúčam kúpiť si ergo nosič/šatku a chodiť s ním po byte. Ja som takto telku pozerávala. Bábo v šatke a ja zľava doprava po obývačke, som si aspoň kukla nejaký filmík-dva, kým zaspal... 😄😄😄.

cervenaruza123
21. jún 2022

@veronicam My sme to mali rovnako. Docitala som sa potom, ze od isteho veku (u nas to bolo zhruba od toho mesiaca) deti viac vnimaju a vecer plne dojmov su take rozrusene, nevedia to inak spracovat (zrelaxovat sa, zasportovat jak my dospeli, ked nieco nove vzrusujuce zazijeme), tak casto proste placu. No a pre deti je vsetko nove a vzrusujuce, je to pre nich tazke si na tento svet zvyknut. U nas asi po mesiaci dvoch to preslo. Ale kazdy vecer presne hodina dve, niekedy aj dlhsie len plac, videla som na dcerke, ze je to taky plac nervozny, akoby sa nevie upokojit. Objimali sme ju, skakali na fit lopte, spievali sme jej, hovorili sme jej dookola, ze sme pri nej, ze to spolu zvladneme. No a potom to proste preslo, zvykla si. Samozrejme stale nevie poriadne vecer zaspavat a to ma uz rok a pol, ale tie take niekolkohodinove place vecerne uz davno nie su.

cervenaruza123
21. jún 2022

@mikadooo Zavidim, u nas toto neexistovalo, jak zbadala dcerka nejaky novy obraz ci pocula zvuk, okamztie sa za nim otacala a spanok nehrozil uz vobec 😀

mikadooo
21. jún 2022

@cervenaruza123 vieš čo ja už som to pri treťom fakt kašľala, či sa otáča za obrazom alebo nie 😄. Skôr či neskôr to vzdal... Potrebovala som po celom dni s ďalšími dvomi deťmi nejaký relax a toto bol jediný, čo sa dal uskutočniť 😄.

annkajanik
22. jún 2022

Nemáš sýte mlieko

beata_k
22. jún 2022

@annkajanik Citala som kade co, ale taku somarinu este nie.

banalu
22. jún 2022

@veronicam urcite sa to upravi, s takymi malymi babatkami je to ako na hojdacke ☺️
Kazdopadne, o ktorej zacinas predspankovu rutinu, ako dlho ma bdele okna pocas dna?
Nie je preunavene ked kupete? Alebo malo unavene?
Ak je to kazdy den, treba skusit posunut predspankovu rutinu podla babatka.

jaskolka
22. jún 2022

5 týždňový drobec si ešte len"hlada "svoje miesto, učí sa rozoznať deň a noc, na nejaký režim je veľmi skoro.
Bude sa to meniť aj každý deň, taky skutočne režim sme my so synom nabehli tak cca v 10 mesiacoch (spanie, jedenie, obliekanie, hranie). A aj to sa sem tam menilo, keďže sa skracujú potom spanky. Keď nabehne na 1x denne, až potom sa dá hovoriť o režime dňa.

jaskolka
22. jún 2022

@annkajanik "malo sýte" mlieko neexistuje. Bud ho matka má a je podľa potreby babatka, alebo ho nemá.

marzuz89
22. jún 2022

@banalu presne toto.
@autorka, plus ake podnety, hracky ma? Nasi v tomto veku este hracky nemali ziadne, max kontrastnu knihu a jednu hrkalku, prave kvoli lahkej prestimulovatelnosti. Nie malo krat maju deti uz od narodenia kolotoce, svetelne sou, kriciace hrajuce blikajuce hracky, pustenu telku 2m od hlavy. Je to na ne vela a mozog na pretazenie reaguje oresne tak, vecernym placom.
Mozu to byt aj koliky.
A moze to byt aj ta preunava, deticky uz aj v tomto "veku" potrebuju vecerny nemenny rezim, predspankovu rutinu, neist spinkat az ked sibzacnu suchat ocka, to je uz neskoro. Urcite je perfektne, ze hladas dovody placu a ako mu pomoct. Pretoze sa da velmi vela vyriesit uz u malych babatiek. Na posmievanie typu co by si este nechcela, sa vykasli ❤️

annkajanik
22. jún 2022

@jaskolka tak sa hovory proste sa nenáje a my nevieme koľko si natahalo

annkajanik
22. jún 2022

@beata_k nebudte múdra tak sa hovory proste si nenataha toľko koľko má Amy to nevieme my to nevidíme my to len čítame

nairia
22. jún 2022

spracuva podnety z dna, normalka, nervovy system pracuje... my sme to mavali v case od 4/5 do cca 6, potom ani neviem presne kedy to odznelo, mozno okolo 2-3m. ale teda chvalabohu ziadne strasne revy, len taka nespokojnost. len vydrzat, prejde to, vela trpezlivosti, lasky a dotykov.

beata_k
22. jún 2022

@annkajanik Kolko saje je jedna vec. Ale napisat, ze jej mlieko nie je syte je somarina. "Tak sa hovori" ...nastastie sa uz prestalo hovorit.

jaskolka
22. jún 2022

@annkajanik ale to je problém v množstve mlieka, nie v sýtosti mlieka.A to, že dieťa malo saje, môže mať aj iné príčiny (uzdicka napríklad).

zuzpap
22. jún 2022

neskúšala si ho položiť do postieľky? náš tak plakal a zaspával dlho predlho, až sme ho jedného dňa položili do postieľky a čuduj sa svete dieťa stíchlo a zaspalo...potom to bol už každodenný večerný rituál...okúpať, nakŕmiť a položiť do postieľky

janickacrazy
22. jún 2022

@veronicam možeš skúsiť ho kúpať ráno, niekedy to pomože, moje deti po kúpaní vždy pekne zaspali, ale čo mala kamoška dcérku, tá po kúpaní vždy ožila a nevedela zaspať, ja som napr. vozila v kočíku po dome niekedy večer, ked dieťa nechcelo spať, možu to byť aj večerné koliky, dávate Vigantol? niekedy pomože vymeniť značku vitamínu D, treba skúsiť všetko, čo sa dá

1mina
22. jún 2022

ano robila to hlavne prva dcera, akoby sa musela prerevat do spanku :D 2,3 hodky nic nepomohalo,,, druhorodeny to nerobil, az tak s placom, ale tiez mal prve mesiace otoceny rezim den a noc, inak odporucam tiez nosic mne to ulahcilo hroooozne vela toho prve mesiace ked chceli byt stale na mne len, clovek si pritom aj uprace

petricka22
22. jún 2022

@veronicam nie si v tom sama, ja som prve tri mesiace prenosila kazdy vecer v satke a hojdala, ale potom ako by utalo a uz spinkala pekne v postielke. Chce to vsetko cas. Nikto ta skustocne nepripravi na to, ake je to tazke starat sa o babatko, na to musi prist kazda mama sama 🙂
Utesuj sa tym, ze raz to prejde a co su napr. 3 roky z celeho tvojho zivota… tolko vies svojim detom obetovat, aj keby si nemala spat celu noc, ci hojadat kazdy vecer…

sakaca
24. jún 2022

@veronicam môže byť až moc unaveny, veľa podnetov cez deň. Skus nosic, mne Rischino ruky zachránilo.