Cavte baby chcem sa spýtať mam 5 týždňoveho chlapčeka a mame problém s cumlikom žiaden nechce skúšala som mu už v nemocnici dávať a aj tak nechce vkuse iba prsník mame problém aj s fľaškou aj s cumlikom vôbec nechce viete mi poradiť ako ho mam naučiť alebo aký cumlík ešte mam kúpiť zatiaľ ma len tie obyčajne jeden s bielym silikónom druhý s hnedým
Ďakujem za rady
@zdenkakelemanova aj moja ich vela vyskusala uz som si myslela ze nechce žiadny. Ale nakoniec som dala Bibs a ujal sa
Ahoj ja moj maly ma 3mesiace a vyskusala som 12cumlikov, rozne znacky tvari druhy lacne drahe ...proste vsetky a ani jeden nechce zo vsetkych ho napina, nechala som ho tak, par krat do dna mu cumel strcim do pusi ale nic z toho, niektore deti cumel nechcu mozno potom hryzadlo mu nahradi cumel
Ani curaprox? Ten sa podoba tvarom bradavke. Skus mu dat na to napr espumisan, ten je sladky(nie med, ten obsahuje spory, ktoré môžu byt pre dieťa do roka toxicke a môžu ho zabiť)
@zdenkakelemanova keď kojiš ani nebude chcieť cumlik..väčšina deti keď si zvykne ma cumlik nezoberie prsia..ale je jedna flasa od Nuk , kde cumlik je urobeny podobne ako sú bradavky. Ma 6malych dierok a podobne silno treba z toho tahať ako z prsnika ..ja som to tiež použivala a nemala som problem ani s kojenim ani cez flašku dávať
Neuc ho. Možno to odmieta pretože mu je z toho zle
Babatko neznamena automaticky cumlik🤦♀️ vsak naco mu je? Preco ho to chces ucit?
@zdenkakelemanova dakujem pekne pre niektoré vysvetľujem že je to problém keď ho nemá lebo niekedy nemôžem ísť ani na WC vkuse mi plače keď chce zaspať musí mať prsník v puse inak nezaspí najprv sa mi naje a keď ho dávam spat zase chce prsník niekedy to je aj zaťažujuce lebo pred spaním aj 3x mu musím dať prsník a pritom ani nepije iba si drží bradavku v puse
@zdenkakelemanova ja mam dve kojene deti absolutne bez cumlov. A som velmi rada, ze nemuseli tie umeliny zuzlat cele dni, podla mna to nema ziadne benefity, len same minusy...
@zdenkakelemanova dcera nechcela ziaden, okrem tych chicco kaucukovych. Tiez mam 5t syna a ten ich nechce, skusala som aj aventacke, ani tie nechce, nasla som nahodou doma nejaky stary dudel nuk, co sme mali ako reklamnu vzorku este nerozbaleny. Ten taha. Vyhovuje mu, lebo je maly makky a skoseny. Este som kupila baby love podobne, tie tiez bojkotuje a este cakam kuriers s cumlaki bibs 😊 skratka co dieta to ina preferencia.nastastie moj nema problem aspon s jednym cumlom a flasu taha o zivot, ked mne dojde mlieko 😊
@ptmt1011 ahoj mozem sa opytat?...moj maly tiez nechce cumel a vzdala som to, nedavam mu ho uz ked nechce tak nechce...len som chcela vediet ci tvoje deticky neboli velmi nervozne ked sa im zubky prerezavali alebo neplakali velmi ked nemali cumlik lebo vsetci mi hovoria ze keby mal cumel tak by nebol az tak nervozny pri prerezavani zubkov
@zdenkakelemanova na prsniku sa ukludnuje, je to normalne ze ho vyzaduje casto a ze na nom aj zaspava, babatko potrebuje pomoc k tomu aby zaspalo. Ked zaspi tak bradavku pustí treba vydrzat alebo jemne malickom bradavku vytiahnut. Je este malinký potrenuje ta citit. Ked nechce tak ho nenúť. 🙂
@zuzana_ilkova moje obe nemali a pri dcere som nikdy nevedela, ze jej idu zuby, naopak syn je schopny si strcit aj celu ruku do ust a vkuse nieco obhryza. Je to urcite individualne a s cumlom to nema nic spolocne. Navyse nerozumiem, co tym chcu akoze ti ludia dosiahnut, ze ti to hovoria. Co bolo, bolo, nedala si mu ho, uz to nezmenis, absolutne to nema ziaden zmysel riesit.
Nam zabral taky upne malinky z dm a potom avent ale az okolo 5 mesiaca dovtedy ano za svet.potom sme sa ho do 3 rokov nemohli zbavit.bolo to fajn ked som ju odstavila v pohode zadpavala sama.ale druhykrat uz by som asi vobec nedavala.alebo zobrala este pred 2 rokov natrdo.zuzlat moze hocico ine a ked kojis tak mu to netreba...rozmysli si to.
Moja prva dcera mala.cumlik uz z nemocnice sme s nim isli a mala by ho doteraz keby sme ju neoducili. Druha zas o cumli ani pocut, nenutila som ju. Ani z flasky nevie- nechce pit, vodu pila rovno z pohara. Ma rok aj mesiac, stale je dojcena, ked.jej idu zuby vyzaduje viac cez den aj v noci, ale ja napr na wc mozem ist,😃 ale verim ze niektore deti su ine, no uspat na prsniku, vydrzat, ked zaspi vybrat a ak sa nahodou zobudi, uspat inak. Asi to bude narocne, ale nauc si ho uz teraz, lebo neskor to bude este tazsie. Ja by som tiez bola radsej keby dcera vedela zaspat bez prsnika, ale u nas je to len vecer a v noci. Cez den jej to neumoznujem a v pohode zaspi v kociku alebo v nosici bez kojenia.
@lindusss2016 to moj maly si to teraz kompenzuje rukou v puse ale uz aj hryzadielko ma snahu davat do pusi tak si snad od ruky odvykne potom... akoze vraj sa deti upokoja cumlikom ja som od zaciatku nechcela dat cumlik len vies “mudre reci babiciek “ stale presviedcaju o tom aby som davala cumel ..som prvorodicka tak neviem ci vzdy robim spravne ak si to robim po svojom ale som rada ze si ma uistila ze je to v poriadku 🙂
@zdenkakelemanova Mám 3 deti a z nich len syn mal na spanie aj to nie vždy ho chcel ale dcérky už nemali ani jedna a to staršia bola uplakané dieťa ktoré nechcelo spať nikde len vonku v kočíku (okrem noci samozrejme) a aj keď jej išli zuby tak sme prežili. Môžte byť rada že ho nechce aspoň nebudete mať problém s odnaúčaním. Môj názor je taký že cumeľ nie je pre deti ale pre uľahčenie života mamičiek
@zdenkakelemanova A naco mu ho pchas, ked nechce? Ma 5 tyzdnov. Este LEN 5 tyzdnov. Jedenie a spanie sa mu bude este 100 krat menit. teraz sa potrebuje este casto kojit. To sa casom upravi. Moja najmladsia je bezcumlova. ma 15 mesiacov a tiez som jej skusila dat ALe len raz a len jeden. Nechcela, tak som to nechala tak. Co som blba stale skusat. A uz vobec by ma nenapadlo, nakupit 12 různých cumlov strkat jej to do ust rad radom. Naco jej budem nieco pchat, co sa jej nepaci. Flasu tiez nikdy nemala. Nepotrebovala ju. Bola plne kojena. Ani pro zavedeni přikrmov sme flasu nepotrebovali: Vodu zacala pit hned z Avent nekvapkajuceho pohara. To, ze nestihas ist na WC, to je uplne normalne. To sa casom zmeni. Vlastne vsetko sa bude este milion krat menit. Ja som rada, ze cumel nema. Nemame problemy so zaspavanim a spanim, noooo lebo v noci cumel vypadne a děcko hned "na nohách", potom sa cumel strati, zaspini, rozhryzne atd. A to musiom podotknut, ze prvých takměř 5 mesiacov cez den doslova vrieskala. Ale přežili sme a teraz mame doma bezcumlove, bezflasove zlaticko, ktore spi cez den 2-3 hodiny a v noci 12 hodin v jednom kuse bez zobudenia. Je este kojena ale uz len vecer pred spanim. Na prse mi nezaspala. Nacuca sa, dam do postielky a spi. Vsetko potřebuje cas.
@zuzana_ilkova Zuby a cumel nemaju nic spolocne. mam 15 mesacnu bezcumlovu a od 8smych mesiacov jej prakticky nonstop rastie nejaky zub. Ked dieta ma potrebu nieco hryzt, tak hryzie co mu pride pod ruku. S ked nic na dosah nie je, tak si obzuva tu svoju. To je uplne normalne, robili to vsetky nase deti. Ked sa zub prereze, uz nemaju taku potřebu hryzenim masirovat dasna.
@zuzana_ilkova ano, robis to spravne, ver mi. To je jedno, kto kolko deti porodil. Ty si matka svojho dietata a preto jedine ty mozes vediet, co je pre neho najlepsie. Vzdy konaj intuitivne a pocuvaj len seba a svoje dieta, ty ho poznas najlepsie 🙂 nenechaj sa zneistit, s babkami sa nehadaj, za ich rady podakuj a vezmi si z nich len to, co sa ti paci. Nepochybuj o sebe 😊
@zdenkakelemanova nerozumiem celkom dobre tomu aky ma zmysel dieta nasilu za kazdu cenu naucit na cumel (Lebo je to babatko a vtedy je to rozkosne ked ma dudlik??) a potom ho nasilu od cumla oducat (Lebo ved us si Velka/y a cumel sa predsa nehodi ved ani ine "velke" deti nemaju....) A okrem toho kazde dieta je natolko inteligentne ze same dobre vie ze ziadny cumel nikdy nebude ako bradavka 1. Moze byt vyrobeny z coho kolvek vzdy je to Len tvrda nepodajna umelina 2. Ani pri najvacsej snahe nikdy z neho nic Nepotecie
@zdenkakelemanova ja mojej pcham už 5
mesiacov a neúspešne 😁😁...tiež pri zaspavani potrebuje cicu ...čo už nejako to vydržíme 🥰
Nas tiez nechcel, ani som nechcela aby ho ma, ale proste sa to nedalo dokazal byt aj 4 hodiny na prsu, ked som ho dala dole zacal revat ... A pomrncaval cely den ...vyskusali sme tiez rozne druhy a chytil mi len obycajny komunisticky cumlik dala som nan espumisan kvapku a huaaa ...od vtedy mam spokojne dietatko, ktore neprereve cely den, utisi ho ...ale napr.ked uz dobre zaspi tak ho vypluje, a v noci ho nema vobec...mame 7 tyzdnov ...
@zdenkakelemanova niektoré deti dudel odmietajú, nepomôžes si.