Milé mamičky, mám taký problém, ktorý mi začîna už fakt liezť na nervy. Moj 5 ročný syn do dnesneho dna musi zaspavat v mojej spolocnosti. Pred pol rokom aspon zacal spavat na vlastnej posteli, ktora musi byt spojena s nasou, a aj tak sa tlaci k nam do postele... Milujem ho, ale.odtial potial, niekedy sa budim taka dolamana do roboty, a potom funguj cely den... Vysvetlujem mu, ze, ked sa narodi babetko, bude spavat vo svojej postielke oproti nasej, no ani pocut... A to som od 40 cm... Cca... A ked uz sa nahnevam, ze bude spinkat rsp. Zaspavat sam, ulozim ho, pusinka, rozpravka, pomodlime sa, mojkanie, puska donru noc... A odidem, tak to je cisty konec... Hukotu, trucovanie, nebude sam v spalni ani za nic. 50x sa podtavi do dveri, tolko krat ho ulozim, privriem dvere a vzdy sa vrati, alebo brieska na celu domacnost, ze on tam nebude... I ked vie, ze som hned vedla... Takze ja chodievam spavat okolo 21.00 a s vecera nemam nic... Ani s manzela... Uz neviem ako na neho, aby memal.nervy, ani traumu, ani smutok.... Mate niekto podobne skusenosti??? Ako dte to riesili??? Aj macika ma v posteli, aj svetielko male...
ahojte, ja mám podobný problém ako gabi. Mám 4.5ročnú dcéru a každý deň nezaspí inak, iba v mojej prítomnosti. Niekedy zaspím skôr ja ako ona.🙂 Už som skúšala všeličo, aj to že ešte musím urobiť to a ono, zakaždým ma ale čakala. Nezaspala sama, prípadne revala ako tur...nebaví ma chodiť spať o ôsmej. Aj vysvetľovanie už bolo, že je veľká, že také deti už nespávajú s mamou. No nepomohlo, reve a reve a reve. Keďže nemáme tatina, asi som niekde urobila chybu vo výchove. No a teraz to neviem napraviť. Máte nejaký recept?ďakujem
@gabrielapatrik ja som to robila tak, že som malú uložila s tým, že ja sa idem ešte osprchovať a odlíčiť a hneď som pri nej, nech ma čaká - a ona zatiaľ zaspala... ale je pravda, že ona bola od narodenia zvyknutá zaspávať sama vo vlastnej postieľke, do cca 5 rokov s nami v spálni, potom vo svojej izbe - bez problémov, ale nikdy som nepoznala nejaké dvojhodinové uspávanie a podobne, akurát jeden čas bolo také, že "maminka spinkaj so mnou" - to som riešila vyššie spomenutým sprchovaním...
nebude to u vás aj tým, že čakáte druhé bábo a on sa bojí, že príde o svoju pozíciu?