5 ročné dieťa sa budí každú noc

sasajanaj
27. dec 2015

Ahojte máte niekto podpbnú skúsenosť. Dcéra má o mesiac 5 r a každú noc sa budí a príde za mnou. Ak sa zobudí vždy so zlou náladou. Keď ešte nespím ľahnem si k nej a upokojím ju, keď zaspí odídem. Ona sa v noci, ale opäť zobudí začne kričať a uteká za mnou. Kričí lebo sa bojí tmy. Máme ale nočné svietenie na chodbe, aby sa nebála ale nepomáha. Zaspáva sama. Má svetielko v izbe, prečítame rozprávku, porozprávame sa. Potom jej pustím cd dám pusu a odídem. Tento scénar je ale každú noc, som permanentne nevyspatá, 3 v posteli a ešte si zvykne pýtať aj piť. Okrem toho má neviem prečo mániu v paplóne- vkuse ho napráva. Má to od narodenia. Aj v noci prvé čo urobí keď k nám príde je, že začne naprávať paplón(rohy musia byť našpanované a v presnej výške) Nedaj bože, že s ním pohnem mm, z nervami a plačom vstane a začne ho opäť naprávať a samozrejme ma upozorní nech už s ním nehýbem. Potrebujem radu ako ju odnaučiť od toho nočného zobúdzania a príchodu k nám.

tova
28. dec 2015

nic jej na to nevrav, zakryj ju a spi. Moja k nam chodi tiez kazdu noc a ma 6.5r. Tiez skusala placom skor vtedy som ju posielala naspet, sedela pri nej spala. teraz vie ze nic jej nepoviem, potichu pride k nam, zakryje sa a spi nikoho nebudi. Ked sa mi chce prenesiem ju po chvili naspet a ostane tam do rana alebo neskor sa znova potichu vrati. Ta zlu naladu, pitie plac je asi preto ze sa boji ze ju znova posles do jej postele a bude tam sama. Vyskusaj jej tyzden nic na to nerozpravat, bez jedneho slova ju prived do vasej postele zakryj, otoc sa a spi. Paplon nech si nosi svoj.

sasajanaj
autor
28. dec 2015

@tova ja na ňu nehovorím, to ona hneď začne s tým paplónom. Nie je problém, že nie je jej, ale že nie je našpanovaný, rohy dokonale vyrovnané a vo výške jej vyhovujúcej. Takže ak ju prikryjem ja je problém, lebo to urobím zle a začne mať nervy a plakať. Ale máš pravdu, že hovorí, že nechce byť sama.

libka1
28. dec 2015

mne to robí 7 rocná a teraz to naucila aj malého, takze uz chodia dueto... raz pride ona, raz on a takto dookola to bezi uz asi rok. do toho najmensia, tu mi obcas zobudia ked takto putuju, tak to som dobre napalena vzdy 🙄 no budem to tu citat, mozno naozaj da niekto nejaku prinosnu radu, ja len cakam ze z toho konecne vyrastu 🙄

paris3
28. dec 2015

@sasajanaj neviem ti poradit, asi z toho musia deti vyrast... nasa dcera ma 4 a pol roka a pred pol rokom sme dosiahli maximalny uspech s tym, ze som ju uspala v jej izbe, ale po polnoci precupitala k nam do nasej postele... kebyze ju zakazdym vratim do jej izby a mam tam znovu uspat, tak by som trpela chronickym nevyspatim. teraz na jesen sa nieco zlomilo a boji sa tmy a byt sama vo svojej izbe. takze teraz spime traja spolu v manzelskej 😒 mozno som spravila chybu, ze som to povolila, ale ona sa fakt velmi boji sama.
horsie je, ze aj spanok ma niektore noci dost nekludny. kope, vrti sa, spi kade tade krizom cez postel, nevyspime sa vsetci traja. u nas je to zase naopak, ona rozkopava paplony, stale sa odkryva, potom sa zobudi, ze jej je zima, sto krat ju za noc zakryvam.... nastastie s ostatnym nevymysla (pitie, wc, atd). ona je dost aktivna aj cez den, jednoducho ma asi taku vzrusivu nervovu sustavu alebo co...
ja len dufam, ze z tych nekludnych noci vyrastie a snad sa aj casom prestane bat sama v izbe. ako medziclanok jej mienim kupit taku detsku postel k nam do izby, ze aspon bude spat na vlastnej posteli a nebude lozit k nam.... je to zatial taky kompromis....

lvka
28. dec 2015

no neviem..moj syn ma 5 a pride kazdu noc..ja uz ani neviem kedy chodi a uz ani manzel..rano sa budime pekne vsetci spolu 🙂)) niekedy vecer si povieme ci neskusi sam spat celu noc ale on vzdy povie ze chce byt pri nas...prestali sme to riesit, pozitivum ale je ze on nas nebudi kvoli nicomu...

maslenka47
28. dec 2015

@sasajanaj ja by som spravila kompromis.. nechaj dieta spat v spalni s muzom a ty sa vyspi v detskej. Alebo posli do detskej spat muza. My sme tiez v takomto veku so sestrou zhutovali, ze chceme spat v spalni. Tak sme boli dve deti na manzelskej posteli a rodicia v nasej izbe 😎 Po par mesiacoch nas to nejak prirodzene preslo.

sasajanaj
autor
28. dec 2015

@maslenka47 jej je jedno kde spí, len nech som to ja. s manželom sama odmieta,iba ak som služobne preč. tak mi asi nezostáva nič iné len dúfať, že z toho vyrastie.

sardinka335
28. dec 2015

@sasajanaj no, znie to trochu desivo čo popisuješ - hlavne s tým paplonom to uz mi hraniči s nejakou obsesiou...ale tak nie som odborník.
No, ak sa chceš toho fakt zaviť tak potrebuješ v prvom rade pevne nervy a priprav sa na to, ze ,,bude revať,,. Čo tak dať si k posteli matrac, alebo postel k sebe do spalne kde jej vysvetlíš, ze ak pride spať k vám tak tam je pre nu pripravene miesto, kde si moze lahnut - bude s tebou a zaroven kazdy na svojej posteli. Pripravíš jej flašu s vodou a povieš jej ze ak chce piť tak tam ma pripravene ...
Ja som to s vodou spravila tak - to keby som s kazdym mala ist x krat piť tak robim len nočny bufet, spat so mnou mozu len ked je muž v noci preč...inak kazdy na svoju postel aj keby traktory padali...
Zaujimave ze pišeš ze mužovi to nerobí...alebo? Mozno ma nejaky strach v sebe, ze odideš, nebudeš s nou...kto vie. Detská duša je nevyspytatelná..

bianca
28. dec 2015

nasa ma 7 a kazdu noc ten isty scenar.Vzdy okolo 2 rano docupita k nam.Ked spi s nami celu noc tak sa nebudi a spi kludne.Do cca 5 rokov problem nebol.Od novorodenca spala sama vo svojej postielke od 2 rokov vo svojej izbe.Zaspava sama,v tom problem nieje.Vraj si nepamata ako ku nam pride.

badimeria
28. dec 2015

@sasajanaj ahojky poradim ti maj nachystanu u seba v posteli tretiu perinu ukaz jej vecer ze ak pride to je jej perinka a nech si ju naprava ako chce ale nech vas nebudi vodicku jej na hystaj do dakej flase a ukaz ze aj pitie je nachystane a ak sa da ked zaspi odid spat do jej izby a ona rano uvidi ze tam niesi a uvidis ona si odvykne uvas spat vsetko prejde casom

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikkas
11. feb 2023

@paris3 ahoj prosím ta pekne ako to dopadlo s dcérou ten neklud a vrtivost aj počas dňa vekom potom ustúpili?

paris3
25. mar 2023

@nikkas ahoj! Ano, uz je to lepsie. Teraz ma dcera 11 rokov a ako prisla puberta, uz spava lepsie 😂🙈
Prepac za uprimnost. Ale to neznamena, ze aj u vas to bude tak dlho trvat. Asi im musi dozriet nervova sustava. Niekomu to trva dlhsie, niekomu kratsie.
Cez den je stale dost pohybliva. Treba ju unavit mentalne a aj fyzicky. Velmi sucitim a drzim palce nech sa to u vas zlepsi cim skor!

nikkas
25. mar 2023

@paris3 ahoj dakujem krásne aj náš je sidlo veľké a tiež je to tou nervovou sústavou osobne si myslím u nas je to tak zrejme ma päť rokov momentálne...a v škole je ako?vydrží pozornosťou atd?

paris3
26. mar 2023

@nikkas Tak to máte asi najhoršie za sebou, keď má už 5 rokov ;)
Napíš mi správu, tam ti popísem podrobnejšie.