5-mesačný synček váži 4,2 kg. Nie je to málo?

20. aug 2024

Ahojte , malý má 5 mesiacov, má 4200 gramov je to veľmi máličko?

crazy_cat_lady
20. aug 2024

nenarodil sa predcasne? no je to o nieco menej, ako by mal asi mat na to obdobie.. pediater ti nato nic nepovedal?

anavixy
20. aug 2024

To sa neda zhodnotit len z tychto dvoch informacii. Nevieme kedy sa narodil, kolko mal porodnu vahu, ci prospieva, ci schudol, co/kolko papa.. vseobecne 4200g je malo na 5m chlapca, ale mozno konkretne na toho tvojho je to dost.

autor
20. aug 2024

@anavixy takto , je to syn najlepšiej kamarátky ,ona sa už toľko toho pýta,že už sa hanbí napísať. Nechápem prečo kľudne môže anonymne ako ja . Narodil sa predčasne áno presne o 8 týždňov skôr, jeho pôrodná váha bola 1275 gramov. Ona je už zúfalá že nepriberá toľko koľko má ale utesujem ju,že je predčasny čiže priberajú takéto deti pomalšie. Tak neviem ,nie som lekár, nevyznám sa preto sa pýtam tu. Mám pocit že sa z toho za chvíľu zblázni. Nonstop ho váži

guudy
20. aug 2024

Ved chodi k pediatrovi, tak nechapem, preco to neriesi s nim… a ak to riesi a aj take je z toho na prasky, tak by mala svoje uzkosto riesit so psychologom.

wishes
20. aug 2024

moj syn tolko vazil pri porode…. momentalne ma 5 mesiacov a ma 10 kil 🙂 tak asi nieco nebude v poriadku a myslim si, ze na to dozera aj pediater a da jej nejake odporucanie….

guudy
20. aug 2024

@wishes dieta malo porodnu vahu 1275g

danielahamar
20. aug 2024

Za mňa je to ok, koľko mal pri prepúšťaní? Lebo nie každé dieťa priberá kilo za mesiac

autor
20. aug 2024

@danielahamar 2200 mal keď ho prepúšťali,v nemocnici bol presne 2 mesiace

30katrusa40
20. aug 2024

Keďže je predčasné narodený myslím že je to ok. Veď lekárka čo jej povedala na poradni ? Môj syn mal pri narodení 4300g takže nemôže porovnávať deti na základe terajšej váhy ale musí pozrieť koľko mal na začiatku.

danielahamar
20. aug 2024

Za mňa je to ok, keďže má len 3mesiace

danielahamar
20. aug 2024

Môjho prepúšťali ako 2500g po 2 mesiacoch pred 21r. A vieš čo bolo nepochopiteľné, že v pol roku mal 9kg😬🙄 zo bolo strašidelné až, aký bol napuchnuty😅 . Takže rôzne prípady su

diewcatqoo
20. aug 2024

Kedze je predcasniatko, je sledovany este viac nez donosene deti, takze urcite je pod kontrolou lekara? Ten co hovori na jeho vahu?

anavixy
20. aug 2024

@wishes tak ale 10kg v 5m tiez nie je uplne bezne 🙃 a nemozes porovnavat deti ked rozdiel porodnych vah su 3kg a navyse bolo narodene v nejakom 32-33tt 🤷🏻‍♀️ Podla mna to moze byt ok, navyse takto predcasne narodene dieta je urcite dosledne sledovane pediatrami, takze sa treba spoliehat na ich usudok a odporucania, nie na laikov na forach. Niekedy ani terminove deti nepriberaju tak, ako by podla tabuliek maju, treba to hodnotit komplexne, ak bolo dieta vysetrene, papa dobre, tak to chce cas. Ak kamaratka nezvlada stres a napor na psychiku, aky za posledny polrok zazila (a nepochybujem ze bol obrovsky), nech vyhlada pomoc odbornikov, pomoze tym sebe aj babatku.

h2so4
20. aug 2024

Mám doma dnes už 9 ročné predčasniatko. 5kg mal ako 8 mesačný, v roku mal 7kg, v dvoch 9kg a v troch 11kg. Pediatrička mi povedala, že pekne priberá a viac neriešila. Proste išiel svojím tempom.

evickuska
20. aug 2024

@autorka ja sice predcasniatko nemam ale pomaly asi aj skrz nizky cukor priberal, salela som, vazila ho pred a po kojeni a nakoniec sa to samo rozbehlo, asi byt nou vymenim lekara 🤷‍♀️

mary174
22. aug 2024

Kamaratka zbytocne riesi blbosti. Je predcasniatko, nemusi nutne dobehnut obrov co sa teraz rodia. 10 kg v 5 mesiacoch mi pride vacsi extrem. Moj 2 rocny ma 11,5 kg.