Ahojte. Môj 5 mesačný syn posledné dni nechce byť v kočíku. Keď sa vyberieme na prechádzku stále plače aj keď je už unavený a chce spať, keď ho vezmeme na ruky je to v poriadku. Veľmi ma to mrzí, pretože som sa na prechádzky cez takéto pekné počasie veľmi tešila. Mali aj Vaše detičky takéto obdobie, ak áno ako dlho "protestovali" proti kočíku? Zvažujem kúpenie nejakej klokanky alebo ergo nosiča, len neviem či je to riešenie. Ďakujem 😉
prečítatj si ..veeelmi zaujimavy članok
http://www.lpp.sk/index.php?option=com_content&...
a nezabudaj,že ludske detičky sa rodia /aj ked v 9-mesiaci/ silne nedonosene..a prave preto by sa mali čo?? no predsa DONOSIT ..na mame 🙂 ..tvoje uvahy o šatke či nosiči su spravne - pozor nekupuj však klokanku...
co robit? no predsa nosit 🙂 ja mam obidve deti antikocikove. prvy neznasal kocik od zaciatku akurat v nom spaval. tento druhy velmi nespava ale zlom zacal tak v dvoch mesiacoch. takze kocik bol urceny na vozenie nakupu. teraz ma skoro 10 a uz je to lepsie aj ked stale ma svoje dni. takze mame manducu a pouzivame ju aj doma pri upratovaní.
Nosiť 🙂 🙂 🙂 Ak si netrúfaš na nejaký nosič, môžeš fungovať ako mnohé maminy v mojom okolí. Deti na rukách (vo veku Tvojho) a kočík tlačia pred sebou. Až keď sa drobec unaví a zaspí, dajú ho do kočíka spať.
Ja osobne mám šatku a doma ušitý nosič, ale moje dieťatko s kočíkom nemá problém. Ale teraz keď bude krajšie, budeme sa nosiť viac. V pohode sa na mne aj vyspí.
Ešte ma napadlo, že staršie dieťatko sa rado vozilo aj dole bruškom (to som ešte šatku nemala), páslo koníky a keďže bolo leto, odzipsovala som zadnú časť kočíka a ono tade pozeralo von.
nasa do svojich piatich mesiacov tiez kocik ani vidiet....kricala v nom, hysaky chytala.....tak som si zadovazila babyvak a manducu a mala bola spokojna...ked zacala v kociku plakat, tak som ju supsla do babyvaku, tam za chvilku zaspala a potom som ju prelozila do kocika a zakial spala tak bolo dobre, ked sa zobudila, tak zas isla do vaku.. 😅 od 5.eho mesiaca som ju dala do sportoveho kocika, ktory sa dal dat do uplneho lahu, tam uz bola o moc kludnejsia... 😉 neboj ono to casom urcite prejde..... 😎 😉
A nie je to tym, ze je v hlbokom a nic nevidi? Aj nas maly zacal teraz odmietat kocik, tak sme vybrali uz sportovu cast. Dala som ho na najnizsiu polohu, cize nesedi, ale aj nieco vidi a je pokoj... Kupili sme aj manducu, ale nas maly v nej velmi byt nechce, takze ideme na neho pomalicky.
@pizik: hlavne babo do nicoho nenut, lebo z toho budete mat stres obaja. Moj maly nechcel byt od narodenia v kociku, tak sme pouzivali ergo nosic - cca v 8 mesiaci uz v nosici nechcel byt, lebo nemohol dostatocne obkukovat svet a vratili sme sa do kocika, v pohode, bez stresov, slz a natlaku 🙂 drz sa a nemaj strach pouzivat nosic, nebude to navzdy, len kym to bude potrebovat tvoje babatko 😉
Ja by som babu nepovolila ani za svet, asi preto ze som mala dve a ked mi plakali v kociku len som ich pomojkala, dala som najavo ze som tu pri nich a ze sa nemaju bat, skontrolovala ci nie je iny dovod preco placu....a dovidenia...nikdy som deti s kocika nevyberala a nosila na rukach...kam som prisla? Mozno staci len vymenit hlboky za sportak , alebo inak obliect...
no baby tak ja mám dve deti a ani jedno v kočíku neobsedí. pri synovi som ho používala na spanie, aj to bolo plaču, kým som ho tam uspala. nemal ani rok a pol a už som kočík predala. dcérka má teraz 8 mesiacov a dalšie šidlo. ani sedieť, ani ležať, radšej sa bude kolo kočíka pľantať, chodiť ledva za ruky, alebo na rukách, za bračekom...tak to neriešim, nebudem ich nútiť, keď sa im kočík nepáči. ja som dosť využila nosiče, menšie, potom väčšie, neskôr sa nám osvedčila hracia trojkolka. mali sme aj takú malý skladací kočík, že "do mesta", no ale to je iba další lapač prachu 😀
5 mesiacov asi bude nejake univerzalne obdobie na odmietanie kocika 🙂 To iste sa stalo aj nam, mala robi velky krik ked ideme na prechadzku, nechce byt v kociku... Riesim to tak, ze chodime vonku zasadne vtedy, ked viem, ze je cas na spanie. Niekedy sa mi v kociku chvilku pohneva, ale rychlo zaspi a je pokoj. Obcas ju aj vyberiem, poobzera sa po svete, poobdivuje a ukludni ju to. Do sedu ju este nedavam, kedze sama nesedi. My sme tiez kupili nosic, hoci nie v suvislosti s odmietanim kocika, ale chceli sme, aby mala obcas zmenu, ale nemal absolutne uspech. Od sameho zaciatku ho nechcela. Ak ju supneme do nosica, hrooozne vrieska 🙂 Uz tu niekto radil, ze skus si najprv nejaky pozicat a vyskusat, lebo nosic moze dopadnut horsie ako kocik, ako u nas.
Su deti,ktore tam nebudu,ani keby si ich tam priklincovala. Kto nezažil,nevie...
(Ja som použivala kočik len na spanie do 9. mesiaca. Potom mi začala chodiť a od 10.mesiaca kočik nemáme.)
Ja len ak ti možem poradiť,tak ano,nosič.
A HLAVNE mu nikdy nekupuj tie trojkolky,čo tlačíš a podobne vozičky. Ujde ti. Nebude v tom sedieť viac,ako 5 minut. Pri sánkach to bude rovnaký "boj" 🙂
Proste sa musíš zmieriť s tým,že tvoje dieťatko nepatrí medzi tie,čo ti budu kludne ležkať,či neskôr sedkať a kukať z kočíka celé hodiny,ako taký puci 😅
Máš šidielko 😉
to bol aj nas pripad ☹ trochu sa to zmenilo prichodom jari a vymenou kocika za sportovy,stale mi vsak trenuje nervicky...ja som kupila tiez nosic nez zacne cupkat.ale ak chcem aby usedel pomaha jedina vec jedlo typu rozok,piskotik...vtedy vydrzi aj hodinu,ma to jeden hacik mat poruke vlhcene utierky aby som mohla dat do poriadku Lukaska a kocik 🙂 ale stoji to za to.prajeme pevne nervy
asi by som pouvazovala nad zmenou kocika,,ak ste este v hlbokom,skus sportak ale taky co ma otocnu sedacku a vozit tvarou k sebe aby drobec vedel ze si tam s nim.
alebo potom tu babysatku 😉
nepises, ci sa vozite este v hlbokej vanicke alebo sportaku......my sme toto mali v 4-mesiacoch a ked som ju strcila do sportaku, bolo po reve a odmietani kocika...proste potrebovala vidiet vsetko okolo.....samozrejme nie po sediacky, ale tak tu prvu polohu od lahu 😉
ahoj, aj my zaciname badat podobny problem, niekedy sa ho podari uspat, niekedy nie, snazim sa vystihnut chvilu, ze ho davam do kociara,, ked uz sa chysta na poobedny spanok.....
myslim, ze ked volis nosic. tak je to dobry napad 🙂 ved ide leto, takze nebude treba ani moc obliekat, a do zimy sa uz nauci aj chodit, vytiahnete sanky 😀 a bude aj v sportovom kociari, sedkat a kukat na svet okolo....ale hlavne nie klokanku....babysatku, alebo ergo nosic
@pizik ak dovolis obnovim tuto otazku..,ja mam 5 mesacneho syna,,chodime uz v sportaku,,ale ani za ten svet nie tam zostat,,,proste vyjdeme von,to spusti desny rev,az kym ho nevezmeme na ruky,,,ostane v kociku len uz ked je velmi unaveny a zaspi,,,inak v jednom kuse na rukach,,a kedze uz mame 8 kilo, mi to dava na krize riadne zabrat,,,existuje vobec sposob ako sa skamaratit s kocikom??
@mafynka pri synovi nastal zlom asi v troch mesiacoch, v kociku vydrzal max 20 min 😒
tak som kupila satku a jar, leto sme satkovali, kocik som pouzivala z casu na cas, ked som vedela, ze ma cas spanku...
asi od 8-9 mesiacov nastal opacny zlom, ze kocik ano 🙂 az doteraz a to mame 18 mesiacov (samostatne chodime od 11m)...
no a momentalne mame uz i dcerku a vozim ich oboch v dvojkociku a som rada, ze maly sa s nim skamaratil, lebo si neviem predstavit fungovat bez neho s dvomi detmi... mala je zase v kociku velmi kludna, dost tam prespi...
je mozne, ze deti si ho po case oblubia a mozno ho v roku definitivne odlozis... mozno je dobre chodit von v case spanku, kedy vies, ze isto zaspi... asi neexistuje nejaka rada, ako pomoct dietatu, aby si kocik oblubilo... ono to musi same...
Nas maly kocik neznasa, asi od 2. mesiaca, kedy zistil, ze v nom je 😀
je to prirodzene, chce ma vidiet a citit, zvlast ked sme v cudzom prostredi, medzi cudzimi ludmi.
Kup si babysatku alebo manducu ci iny nosic 😉
awojky ja to poznam moja bambulka ma teraz 16mes a v kociariku nehopala uz ked mala8mesiacov a neprinutila som ju ajkeby som chcela hoc som jej vselico naslubovala a dala ale nie ked spustlia plac tak to sa nedalo skusily sme aj iny kociar ale nie ziaden sa jej nepacil 🙂))takze si stoho nic nerob
Ahoj,iez som pocula o dietkach,co kocik vytrvalo odmietaliaj pripady osobne poznam niektore🙂. Ale my sme mali okolo piateho mesiaca podobny problem, drobec zistil,ze sa da na veci pozerat aj z ineho uhla a nepacilo sa mu len tak lezat,v kuse jacal. u Tvojho babätka moze byt pricinou aj to teplo,my sme momentalne chori a sedime len doma a maly mi je v kuse spoteny,ma dermatitidu,spokojny byva uz len ked ho vecer vo vlaznej vodicke okupem-ked sa schladi. Ked sme boli ako Vy,tiez som zvazovala kupu babysatky,ci nosica,ale prisla jar a s nou slniecko zacali sme castejsie a na dlhsie chodit von,a maly si zvykol,uz som ho aj do polosedu davala, takze videl na svet a chvilocku vydrzal,potom samozrejme zaspal. Myslim ze je to prechodne a ked zacne sediet,zlepsi sa to. U nas sa to zlepsilo,ale je pravda,ze porovnavat deticky by sa nnemali,mozno ten Tvoj fakt nebude mat kocik rad. Ja by som ale vydrzala,kym nezacne sediet a zbytocne zatial neinvestovat do nosica,aj ked,je to dobra vec ale mne v tom maly nechcel byt uz vobec,lebo ako sme mali blizko pri sebe telicka tak sa potil,a navyse je to velmi cule dieta,od malicka nadmieru pohyblive a ta tesnost mu vadila. Vela stastia🙂
ahoj, OLivka tiez v cca 4-- 5 mesiaci zacala strecovat, tak sme kupili nosic manduca a zacali sa nosit, nosime sa dodnes... dnes sice uz len, ked sme dlho vonku a uz chce spinkat.. sice mi zaspi i v naruci, ale je tazka, tak ju dam do manduci, pricucne sa mi na prso, potaha kusok mm, pusti ma a zaspinka x;) az budem niekedy este mat dalsi ebabo, kociar uz nekupim, budeme sa rovno nosit 😵 😵 😵 😵
Ahoj, aj moja malá dcérka mala takéto obdobie, mohla mať okolo 5 mesiacov... bolo to také na striedačku, raz plakala, raz spala, ale väčšinou sa jej to nepáčilo, tak sme chodili vonku veľmi málo a krátko, ale vtedy bola zima (november), takže to nebolo také hrozné... prešlo to, keď som ju na jar ((marec, apríl) - zhruba v 8-9 mesiacoch - začala dávať do polosedu, že už videla okolo seba... na tvojom mieste by som si skúsila nosič najskôr len požičať, ak máš takú možnosť a uvidíš, každopádne ide leto, teplo, takže vonku je najlepšie, nosič by to mohol poriešiť.. 😵
Ale neboj sa - aj to raz pominie, my už nechceme byť v kočíku vôbec, len bežkáme, a už som aj na toto plačúce obdobie zabudla.. 🙂