5-mesačné dojčené dieťa kuše

antonia15
20. mar 2023

Ahojte ženy.
Prosím poraďte, ak sa dá. 5-mesačné plne kojené dieťa, dva zúbky a kuše - riadne bolestivo. Dá sa s tým vôbec nie o robiť pri tak malom dieťati?
Ďakujem

mojvlk
20. mar 2023

@antonia15 ja som urobila aaaau a stúpla jemne do líčka ...ale keď sa jasil to už bol väčší že mal z toho ohromnú zábavu asi 10mesacny tak som proste ak má 3x hryzol škeril sa pri Tom ukončila že nateraz si dopapal

dominidi
20. mar 2023

Ma ich teraz nove? Moze si na to este zvykat, potom postipkat licka ked pohryzie, malo by to predtat do par dni..
Ale moze hryzt aj preto ze ma cumlik, alebo sosakovu ci slamkovu flasu do ktorych hryzie, takze potom hryzie aj prso..

beata_k
20. mar 2023

@antonia15 Ja som nestipala. Seriozne to zabolelo tak som urobila aaau. Taky oplaseny na mna pozrel. 😄

antonia15
autor
20. mar 2023

@dominidi áno asi dva týždne ich má..ale posledné dni kuše častejšie a vyslovene že zakusí a musím jej vybrať prso lebo drží ..štípať mi príde drastické...nezakusí ešte viac?

antonia15
autor
20. mar 2023

@beata_k ja jej takto rázne poviem zvýšeným hlasom "nono" čo by malo mať ten istý efekt ale napr dnes mi to urobila dvakrát pri kojení pred spaním (zaspáva tak) a samozrejme sa prebrala veľký plač a nedalo sa ju potom utíšiť ...už ani papať nechcela...tým že už mala ísť spinkať som jej len vybrala bez "nono"

simsalabim
20. mar 2023

@antonia15 ja som povedala au, nono a kojenie som ukoncila. Stacilo to urobit par krat. Velmi rychlo to pochopila.

beata_k
20. mar 2023

@antonia15 Skus cez den. Ako ja som seriozne skrikla. Nepripravovala som to. Tak reflexivne som to skrikla. U nas "nono" nezabera. Ma z toho strasnu srandu 😃

beata_k
20. mar 2023

@antonia15 Mne to robil iba chvilu. Mam dojem, ze aj on sa musel naucit, ze ma zuby. Ze to uz musi kustik inak chytit a sat.

dominidi
20. mar 2023

@antonia15 nemyslim uplne stipat, len tak jemne postipkat po licku, nic bolestive, skor taky dotyk alebo ako ti to priblizit, ono to len odvrati pozornost a pusti..po par dnoch by mala predtat uplne,.
U mojho neskor ked mal uz aj horne velmi rychlo zabralo aj to, ze som mu dala malicek medzi prso a usta, pustil a tiez s tym ptestal potom

antonia15
autor
20. mar 2023

@dominidi toto presne robím že jej strčím malíček a vyberiem len teraz večer ako už chcela spinkať tak nastal strašný plač a už sa jej "pretrhol" spánok a bola nervná...ale chápem ďakujem pekne 🙂

antonia15
autor
20. mar 2023

ďakujem všetkým za rady