Ahojte prosím povedzte že som v tom není sama malý má 5 mesiacov a je malý zavislak na prsníkoch horšie že už nechce spať ani v kočíku ani v aute nikde len na ciciku v noci je skoro celú noc na mne nalepený cez deň s ním musím po každé ležať aby si mohol dudlovat niekedy to je vážne obmedzujúce a ani ma to nebavi lebo keď spí by som si spravila veľa veci ale nemôžem lebo keď sa postavím už je hore. Už to trvá dva mesiace chcela by som to zmeniť ale neviem ako
@milos32nika21 čím skôr mu to zatrhni. Skúšaj cumle všetkých možných značiek, nech ho večer uspáva muž, ale nerob zo seba cumeľ, lebo ho budeš robiť ešte minimálne rok. Bude sa hnevať, ale naučí sa. Ináč ako s plačom to nepôjde, mala si to stopnúť hneď. Neboj sa, zaspí, nebude hore 24 hodín v kuse.
@milos32nika21 môžu my ísť zuby ,moja bola taka tiež dlho ale ona aj reálne cucala. Dudlovat som nedovolila. Kočík odmietala úplne do 9 mesiacov a aj potom len za bdeleho stavu. Mne veľmi pomohol nosič. Vyskúšala som viacero, najviac mi vyhovoval Rischino Flexible. Ona spala a ja som mohla niečo urobiť, niekam ísť...
@milos32nika21 https://www.lepsispanokbabatiek.sk/4-mesacna-sp...
Nemôže to byť niečo takéto?
@elizabet173 prepáč, ale strašná odpoveď, teda rada. Ona si dojčenie pokazí cumlom, vytvori štrajk. Tiež som mala prvú dcéru takú, proste je veľmi kontaktná, potrebuje stále mojkanie.
Dieťa potrebuje mamu.
Je veľmi malý ešte.
@milos32nika21 no keď si si ho tak naucila.... mnoho žien si myli kojenie s uspavacim a upokojovacim prostriedkom dietata. Cim skor prestaneš, tým to bude pre teba ľahšie.
@sono2 sorry, ale mat dieta 24 hod.na prsu je jednoducho chore. Dieta ta nema obmedzovať predsa. A tým ze ho nemáš na sebe zavesené 24 hod. neznamena ze si zla matka!
@sono2 strašné je, že sa od dieťaťa nemôže pohnúť, že robí zo seba cumeľ. Moje dieťa cumeľ malo a nijako mu to dojčenie nepokazilo, bolo dojčené dlho bez toho, aby bolo na mne nacucnuté celú noc. Vieš si predstaviť, ako by existovala, keby mala ďalšie deti? Keď nebude mať nonstop v puse jej bradavku, tak mamu nebude mať? Láska k dieťaťu sa hádam dá prejaviť aj ináč, nie tým, že má prsník v puse celú noc.
@lienka.7
@elizabet173 pozrite, myslite si co chcete, nič netrvá večne ani deti nie sú nacucnute nonstop na matke, hlavne nie 6 mesiačne.
Hádam s nim neleží celé dni v posteli.
Ja som mala náročnú prvú dcéru muža do ôsmej večer v robote a mala som tip top aj napriek tomu že som uspavala pod chvíľou, nič cez stránok nemohla robiť, proste dcéru všetko budilo, nechcela mi jest riadne spala poobede lepšie vonku a napriek tomu som všetko stíhala.
Možno je tam aj iný problém, ved za 6 mesiacov už musia mať režim.
Ved ok sú náročnejšie dni ale aj ľahšie. Predsa dieťa sa vie aj samé čo to zahrať.
V dojčeni ja problém nevidím
Po roku to bude podstatne lepšie aspoň ja som mala
Druhá dcéra bola pravý opak.
Ja ti neporadim cumel
Proste tvoje dieťa vyžaduje blízkosť. Ja som dcéru aj nosila napriek tomu že mala pri pôrode 4,6 kg
Zvykla som si. My sme mali 8 mesačný štrajk z toho, ze som vymýšľala od začiatku ako sa tomu kontaktu vyhnúť. Áno tiež som bola každú chvíľu hore v noci. Niekedy sa nedalo byť ani pri TV čo ma stále volala, potom mi to už nevadilo keď som to všetko pochopila.
Okolo 8 mesiaca nerobila nič len dojčila a v noci hľadala cumle.
Proste som si povedala dosť a nemala od vtedy problém. Po roku bol spánok o moc lepši cez deň si kočík dcéra obľúbila až v 8 mesiaci dovtedy mala hlboký, občas šatku, hlavne na spánok cez deň keď sme niekde boli. Mne dcéra chcela cumel stále pritom bola hladná lebo nechcela prsník no strašne celé. Proste máš také dieťa. My sme sa do 2 rokov od dcéry nedokázali pohnúť ma 5 a je z nej sebavedomá slnečna. Mladšiu na spánok stále dojčim ma 2,5 ale tá bola dobrá aj v kočíku aj v aute Proste iný typ.
Tá sa napila a odpojila Proste celkom niečo iné
@sono2 ja v dojčení tiež nevidím problém, nevidí ho tam ani autorka témy, problém vidí v tom a ja tiež, že sa dieťa zobudí, ak nie je nacucnuté.
Tiez napisem, ze po roku to bude uz dobre. 🙂) Od 6m, kazde 2m uvidis zmeny k lepsiemu.
@milos32nika21 ahoj ako ste teraz na tom s tým zaspávanim? Ja akurát ležím so synom cucka si už 2 hodiny. Cumel nechce, kočík nechce. Jediná možnosť ako spat cez deň je ležať s nim. Nechcem ho ani pchať cumlom lebo pred dvoma troma týždňami nám začal dojčensky štrajk 😱. Zmenilo sa niečo?
@milos32nika21 aj starší syn rad spal iba na cicke, ale pomohol nám nosič (tiež nechcel kočiar ani byt sam) v nosici spal aj 2 hodky,ale nemohla som sedieť, iba ak na fitlopte 😂 proste sa potreboval pohybovať. A dcera spi celkom rada v hačke, to je u nas velka pomoc