takze mam 5 mesacne dietatko, malo neustale problemy so spankom, az posledne dni sa to strasne vyhrotilo, budi sa v noci kazdu hodinu a je hore pocas noci aj hodinu a pol,napriklad dnes od pol jednej do druhej, pricom rano nespi do viac ako piatej. Knihu kazde dieta sa ..... sme uz vyskusali a je to na figu,lebo toto nase asi nie. Je tu niekto,kto mal podobny problem ? Resp. Ako sa toto da zmenit? kazda skusenost urcite pomoze.
nie nechcem,aby prespala celu noc,ale snad nie je privelka trufalost chcietspat v kuse aspon dvehodiny a nebyt tak dlho v noci hore a ta kniha tutometodu odporuca od 10tyzdnovehodietata.
@marianna9630 no znie to unavne ... Aký ma režim cez den?
@marianna9630 Tak potom si myslim, ze len tak, ako som pisala. Tazko vysvetlis takemu malemu miminu, ze je noc. Moje dcery toto robili tiez, ale zabrala na ne ta "nevsimacia" metoda. Ono to prejde, len sa treba obrnit trpezlivostou.
Este ked som ja citala tu knizku, tak to bolo od pol roka. Ja som inak ten princip pouzila az ked mali moje dve 5 a 2.5 roka, ked uz bolo uspavanie takych dvoch sidiel neunosne. 🙂 Ale iba princip, ziadne vyplakanie. Viem, ze ta metoda na niektore deti funguje, mne sa to vsak prieci vsetkym instinktom, co mam 🙂 Ale samozrejme neodsudzujem, neexistuje jedina spravna vychova.
Tak nech vam toto obdobie rychlo prejde.
@marianna9630 nie je to trúfalosť, chcieť sa poriadne vyspať 🙂 poznám z vlastnej skúsenosti, starší syn sa celých 9 mesiacov budil každú pol hodinu... a funguj po takej noci 😕 😅 aj s mladším som si užila svoje, každý nový mesiac prekvapil niečím iným 😀 nebolo nič nezvyklé, že sa zobudil o 2 v noci a dve hodiny čumákal a chcel sa hrať 😀 😀 ako prišlo, tak odíde, neboj nič, treba len vydržať, hlavne na ňom neskúšaj žiadne zaručené rady z kníh, nefungujú a zbytočne stresujú teba aj dieťa - mám odskúšané, nikdy viac 😔
@amelian no tak ani cez den to nie je ziadna slava spi vacsinou dvakrat pol hodinku s tym,ze potom je cely den zla,ze sa nevyspala
@marianna9630 ked malo spi cez den nebude dobre spať ani v noci, skús popracovať na dennom spánku aby šla vecer spať oddychnuta.
Mne pomohlo nechať spať v posteli cez den, v prítmí, predtým aspoň 30 min kľudovy rezim, žiadny kocik a trvať aspoň na hodine spánku. Všímam si kedy je unavený, sledujem hodinky a ked dodržiavam postup tak mi denný spánok zjednoduší noc.
A Metoda vyplakania ... Samozrejme ze nikto nechce počúvať svoje dieta nariekat. Ale je pravda ze je to učenie samostatného zaspavania a nie Metoda vyplakania.
Pozri si režim podľa Giny Ford - deti majú radi rutinu
@marianna9630 nie je to v žiadnom prípade od teba trúfalosť chcieť, aby ti dieťa lepšie spalo. Neviem, o koľkej večer ju ukladáš spať, niekedy pomôže posunúť hodinu ukladania na nočný spánok. A čo sa týka toho, že je v noci hore, súhlasím s predošlými príspevkami, nezapaľovať svetlo, neprihovárať sa, prebaliť, pohladiť, prípadne dať napiť a tváriť sa, že spíš. Ak spáva v postieľke, nechaj ju v nej, len ju hladkaj, aby vedela, že si nablízku. Vydrž pár dní. Neviem, či ju aj v noci kojíš pri každom prebudení. To sa potom dostávaš do začarovaného kruhu, keď vždy po prebudení dostane napiť. Dôležité je aj to, akým spôsobom zaspáva. Ak ju uspávaš napr. na rukách, po prvotnom tvrdom spánku sa preberie a logicky hľadá to, čo bolo pred zaspaním - byť na rukách. Drž sa.
...vydržať 🙂 ....každé dieťatko je iné....ja osobne metodu vyplakávania neschvaľujem....dieťatko potrebuje pocit bezpečia.....ale to je môj názor....moja malá spala zasa cez deň zle....20 min. a dosť 🙂
@marianna9630 Každy ma svoje skusenosti. každe dieta je jedinečne a každa matka urobi všetko čo simysli čo je pre jej dieta najlepšie a snaži sa ho čo najlepšie vychovavat. Matka to citi. A ty tiež preto aj ta otazka tu na MK.
Dostaneš možno vela rad a vyskušaš čo sa ti bude zdat najlepšie a možno nič nezabere. Pretože niektore deti nepotrebuju tolko spat, musiš to vydržat. Je vela takych deti co spia minimum, mam asi 5 kamošiek čo maju taky "problem", a nič s tym nevedie spravit proste ten spanok asi nepotrebuju. Každy človek je vynimočny. Možno skus aby nespalo cez den, ale to je len jednma z rad....
@marianna9630 ja som mala presne takuto starsiu dcerku, narodila sa v oktobri a bezne bolo, ze v decembri sa manzel prechadzal s nou o jednej, druhej v noci po sidlisku, lebo tak plakala, ze sme nechceli zobudit susedov. Von zaspala, potom prisiel domov a nevedeli sme, ci ju nechat v kociku, kde jej bude za chvilu teplo, alebo vyzliect, cim ju zobudime. Nepomohlo nic. Ja ked si na to spomeniem, nechapem, ako sme to zvladli a ze som sa vobec dala po tomto na druhe babatko. A cez den mavala tiez len 30 minutove spanky. Pomoct ti nepomozem nejakou radou, len aby si vedela, ze niesi jedina 😒
@marianna9630 bolo by dobre keby si napisala ci ju kojis alebo je na UM a ci jej v noci davas jest.moje dvojicky uz od 5 mesiaca prespali celu noc.ked napises jej rezim tak ti bude clovek moct asi viac poradit.
môj mladší bol takýto nespáč od narodenia.... Dnes má 16 mesiacov a občas (dosť často) sa mu stane, že sa zobudí o 1,30 ráno a ruka hore, plný elánu do 3,30.... potom zaspí a spí max. do 7.00.... pritom večer zaspáva okolo 20,30, niekedy ťahá aj do 22,00....
Ale ako-tak sa to upravilo okolo jedného roka... že sme sa aspoň niektoré noci vyspali s mužom ako "ľudia"...
Ale ja ho napr. dodnes dojčím a dodnes má noci, keď cucá nonstop.... takže niekto hovorí, že má kruhy pod očami, ja mám kruhy až pod bradou.... čo už.... 😔
Nič si z toho nerob. My máme rok aj 3 mesiace a stále nevieme spať 🙂
Stále kojím,ale v noci som jej dávala jesť najskor po 2 hodinách a aj tak sa budí po hodine
@marianna9630 ahoj, kokos, ze patmesacne babo, moja, ja som uz nespala sedem rokov poriadne pri mojich detoch. a moj stvorrocny sa uz druhy tyzden budi kazde dve hodky v noci s placom. a furt chce pit. takze toto by som velmi neriesila. treba vydrzat, kazde dieta je uplne ine. a pri mojej dcere sme prve styri mesiace vobec nespavali. takze sorac, musite si nieco vydrzat.
och zeny zeny.Vazte si ze mate problem len so spankom.Chciet od 5 mesacneho neaky rezim je smiesne.Nieje to robot,nema gombik on off.Je to ziva bytost,ma svoje potreby a ked nechce spat tak nechce.
Dá sa to, náš malý mal 6m. Nechcel hajať, len keď sa húšal. Stále nerwozny, ani papať nechcel. Ja zúfala aj manžel. Pomohla nám Ferbrowa metoda regulowaného plaču. 3 dni a malý sa naučil spať w postieľke a zaspawal sám. Je to weľmi ťažke moja mama sa wadila,že ho stresujeme, moja swokra tiež. S manželom sme sa podržali. A Filip bol zrazu spokojný, usmiaty, pekne papal aj pekne pribral. My sme boli spokojný tiež a babky uznali,že je dobre,že sme to wyskúšali. Ale pozor, u nás bol problem s hušaním je to w tej knihe pekne wyswetlene. A ešte tam píšu ak do 3 dni niesu wýsledky problém je w niečom inom.
Viem,že veľa mamičiek má nato svoj názor,ale ja vidím,že toto je len využívanie zo strany dieťaťa, ono nechce jesť,chce byť len pristane na prsniku a tak spat a ja teda nechcem vychovať malé rozmaznane dieťa, ktoré vydavam vo svojom okolí,kedy ono skáče rodičom po hlave a robí si čo chce.
@marianna9630 ...moj syn sa naucil spinkat podla tej knihy, ktoru spominas... mozno si to skoro skusala... skus o tyzden znovu a potom znovu.... mne nespal 6 mesiacov skoro v kuse a potom poda tej knihy sa to vylepsilo.... teraz mam doma 2 mesacnu dcerku, tak zase "dalsia sranda"...
@marianna9630 mam zopar otazok - spi s vami(s tebou)?
Ako to prebieha ked sa zobudi? Rozsvecujes svetlo (silne),prihovaras sa?
Vstavas hned ako mrnkne? Alebo si tak robila od jej narodenia?
Nasi sice spavali v postielke,ale najma pri malej som ich po zobudeni vacsinou uz neprenasala. Svetlo tlmene,od isteho casu som ani neprebalovala. A prihovarala sa minimalne ci vobec. Ked zamrnkali,cakala som. Zvacsa hned zaspali,len ak naozaj zacali plakat,riesila som to. Mala bola kolikova do 3,5m.,takze tam sme dost casto byvali hore aj hodinu-dve v noci. Ale zas pre mna lepsie ako byt hore kazdu polhodinu
Pre utechu - kamoskin sa zacal budit kazdu polhodinu - hodinu a nepomohlo ani prestahovanie do inej izby i odstavenie. Prosto to to samo preslo asi 2m.o nastupe do jasiel. (on to zacal robit okolo 14m.).
A svokrov brat mal zas cely jeden rok prevrateny den s nocou ich mama uz bola zufala,predsa to bolo skoro pred 70timi rokmi.
@siska53 spí vedľa postele v postielke, keď sa zobudí zapnem len malé tlmené svetlo,celú noc vôbec neprebalujem,lebo už netreba, v noci sa s ňou vôbec nerozprávam.ona do dvoch mesiacov spala ukazkovo,prvý krát sa budila o jednej v noci a potom už len raz až dvakrát a spala pekné do šiestej a teraz jedna veľká tragédia.
@marianna9630 inak moji zaspavali na prsniku,stale spia s nami v izbe a dcerku teraz ani nedavam do postielky. Lebo aj tak sa zvykne zobudit a chxe ist ku mne. A staci ze sa budim ja kvoli wc,nepotrebujem aby som vstavala este raz. To sa mi nechce.
@marianna9630 No to sa nemusíš báť že bábatku bude rozmaznané, lebo sa mu nedá spať. Niektoré deti spia furt a iné nepotrebujú toľko spánku. Moje boli vždy nespave (obzvášť staršia). Skúšala som tie môdre metódy a u nás absolútne nefungovalo, ale sú vraj mamičky kde zafungovalo tak babo raď. Pri ani polročnom bábatku podľa mň len vydržať.
No my máme v rodine už jednu slečnu, ktorá sa riadila takýmto,ved z toho vyrastie a teraz má 20 mes. Celú noc musí byť prisata na prsniku inak nebude celú noc spat a trucovat.
@marianna9630 a ako dlho to uz trva toto zle spanie? Moj maly sa musel rychlo naucit na same zaspavanie od 6 mesiaca spal skoro celu noc, kedze som od jeho 8 mesiaca isla spat do prace.
@cawes No trvá to už cez 2 mes. A robila si niečo špeciálne,aby spal?
@marianna9630 nam sa toto ne/spanie urpavilo až po roku ked som obmedzila kojenie na noc. Začala som davat flašku a v pohode ,naučila sa sam ,dala som do postielky ,vypil a sam zaspal.Ked som kojila to bol horor od narodenia,každu hodinu prisaty a cez den asi nonstop už ked bol vačši. Odstavila som uplne ked mal 15 mesiacov a som spokojna,spinka pekne bez problemov zaspi aj ked ma dost plytky spanok ,dodnes musime chodit po špičkach ked spi aby ho nič nezobudilo. POdla mna sa to časom začne zlepšovat ,no ked je choroba alebo idu zubky tak može horšie spat.
@marianna9630 specialne hmmmneviem.moj maly hned od porodnice spinkal sam v postielke v perinke vo svojej izbe. Ja som k nemuchodila najprv kazde dve hodiny tak sa budil poto to boli 3-4hodiny. Neskor sommu davala namiesto mlieka vodu aby sa predlzil interval spanku v noci. Takze napr nocne papanie mlieckao polnoci a rano o 5 vodicka najprv do 5:30 potom do 6 som pockala a dala mliecko takto so to pisuvala mesiac. Pred spanim kupanie, masirkovanie. Na rukach nezaspaval.
@marianna9630 a preco teraz riesis co robi ine dieta ked ma 20 mesiacov? Mas niekolko moznosti ak sa chces vyspat. Dat ju k sebe a dat jej ten prsnik aj ked nie je hladna a chce sa len ukludnit ku spanku a mozete sa obe vyspat a co bude za rok riesit za rok, alebo ju nechat vyplakat, raz si tiez zvykne ale ci je to prave to co treba uz neviem. Mozu jej zacinat ist zubky, moze prave prechadzat nejakym narocnejsim obdobim. Ja neviem moja dcerka bola urevana od prveho nadychu, ale nikdy mi nevadilo, ze pri mne spi a chce sa casto dojcit. Dojcim ju doteraz ale uz len minimalne,az mi to pride kolkokrat luto, ako rychlo rastie. Uz vie zaspat aj sama, ale ja sa ku nej aj tak natiskam 😅
@marianna9630 5-mesacne nijako nenaucis. Aj ta povestna kniha sama odporuca tuto metodu az od 6 mesiacov najskor (podla mna najlepsie nikdy).
Na taketo spravanie pomaha jedine - ak je dieta suche a najedene, nezapinat svetlo, nebavit sa s nim, najlepsie vziat si ho k sebe do postele alebo mu aspon prestrcit ruku do postielky a tvarit sa, ze spis. Casom sa nauci, ze je noc a ze sa spi. Len nech sa neciti opustene, nech vie, ze si tam s nim.
Ale neviem, ci si myslis, ze 5-mesacne bude spat celu noc bez zobudenia. To ta asi velmi nepotesim, su deti, co sa budia pokojne aj do 6 rokov.
Drzim palce.