5 mesačné dieťa ráno zavčasu vstáva

canama
30. jún 2012

Ahojte, prosim skusenejsie mamicky o radu. Skoro 5-mesacna dcerka mi zaspava vecer, v zavislosti od situacie medzi 19.30 a 20.30. Potom sa v noci raz nadojcime. Kedysi to bolo medzi 02.00 - 03.00, ale v poslednej dobe sa ten cas zacal posuvat na skorsiu hodinu a niekedy sa zobudi s hladom uz o polnoci, vacsinou vsak okolo 01.00. Rano sa mi doteraz budila medzi okolo 6.00, niekedy pospala aj troska dlhsie, ale teraz sa budi uz o 04.00 a potom uz mi nijako nevie zaspat. Rano sme boli naucene na cvicenie, citanie z knizky alebo riekanky a ona to chce aj teraz, sama sa nezahra, cize ja uz si nijako nepospim a to je kamen urazu, lebo toto nezvladam cely den uz som ako taka macala. Cez den si snou velmi nepospim, nakolko sme zvyknute, ze spi hlavne vonku v kociari (uz je dost velka a ked je hore, tak mi vo vanicke nechce byt a na sportovu cast ma este slaby chrbatik. A byt s nou cely den doma? To sa mi tiez nezda ako dobra volba.) Vecer ta unava so mna vzdy nejako opadne a nie som schopna ist s nou tak skoro spat, aby som sa aj ja viac vyspala a jednak chcem tiez stravit mat nejaky spolocny cas s partnerom. Hlavne nechapem, preco zrazu potrebuje uz skor v noci papat...cakala som (asi naivne) ze cim bude starsia, tym menej sa bude v noci dozadovat dojcenia. Mate s tym nejaka skusenost?

sse
30. jún 2012

vitaj v klube. my sme sa to vsemozne snazili posunut no nedarilo sa.u nas to vyriesila zmena casu na jar. no to teraz nehrozi. takze sa nam to posunulo o hodinku neskor.
nechodi nahodou poobede neskor spavat? alebo nepredlzila si celkovy denny spanok?
a skus si aj ty lahnut skor. pomoze to ja som chodila spavat s nou aj o pol osmej 😀
vela stastia

ajca123
30. jún 2012

@canama 🙂, a čo si čakala že čím dieťa bude starší tak ti prespi celu noc 🙂))), haaaaa.
Moji sú každý den hore od 7:00,no najstarší spi aj do 9:00
Ale včera sme dorazili k babicke a hore som od 5:39 ,lebo druhorodeny sa zobudil... Ale náš 5mesacny spal do 7mej.
Neboj ono sa to zasa zmeni... Naši miluju ked maju v izbe úplnú tmu a preto mi spia tak dlho...
Neboj ja od septembra budem musieť byt hore uz o 6tej lebo nas prvorodeny pôjde do skoly

solinkarka
30. jún 2012

och taky tak..dnes sme hore od pol 6 😅

canama
autor
30. jún 2012

@ajca123 vobec necakam ze prespi celu noc, nocne dojcenie mi nevadi, mala aj ja sa pritom skoro nezobudime....keby som vstvala o 5.30 tak super, ale 04.00 je trochu ina kava, no aspon mozem kazde rano porozovat svitanie. 🙂 tiez uvazujem nad tym ci to nie je tym ze sa rozvidnieva skor. tak snad na jesen nas to prejde.

ninan2
30. jún 2012

@canama urcite to bude aj tym svetlom, treba uplne zatemnit izbu. Tiez teplom, myslim, ze vsetkym sa teraz horsie spava.
A ako potom spi cez den, kedy a ako dlho?
K tomu dojceniu - praveze cim bude starsia, tym viac sa bude v noci dojcit 😀

cecil36
30. jún 2012

@canama taktoto by som momentalne chcela vyriesit aj ja, lebo este chvilu a exnem. Maly (6 mesicov) spi teraz denne 20 minut doobeda a 20 minut poobede. Okrem tychto 40 minut denne si vyzaduje stale pozornost, ak ju nema sialene spusti plac, zahrat sa sam vie iba par minut. Vecer je uz tak unaveny, ze zaspi okolo 20.00h. A o druhej tretej hodine rano vstava vyspany, culy a chce sa hrat, zacne si spievat, vykecavat sa. Takze ak najdes radu ako ho "donutit" spat dlhsie poslem ti cokoladu 😀

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vietnamka
30. jún 2012

tak zaplatpanboh v tom nie som sama. nasa Dora nielenze nepospi,a le este potom cely den mrnci, ze je nevyspata. neviem, ci je to svetlom, lebo to trva asi dva tyzdne, a nezda sa mi, ze by sa dni prudko predlzili (rozhodne rano nezacne svitat o hodinu skor, ako pred dvoma tyzdnami).
ja som zacala teraz ukladat skor, aj na obed, aj vecer. o stvttnaosem masiruje do hajan. zistila som totiz, ze bez ohladu na to, o kolkej ju ulozim, vstane pred siestou.
a inak @canama, o stvttej rano, to je fakt zle.. to sa ti ani necudujem, ze si zbita, ja som tiez, a moje dieta vstava medzi 5.30 - 5.50. Tiez o osmej vecer nezaspim, aj keby som co robila. September bude asi moj oblubeny mesiac 🙂. To uz bude istotne chladnejsie aj vacsia tma 🙂.

ibajeho
30. jún 2012

Ako neviem co ocakavas my budeme mar 6mes o dva tyzdne a rano vstava o pol 5tej. Bohuzial. Nic sa neda robit neprinutis ju aby spala ked uz je vyspata. Ako ono aj mne kamosky hovorili ze ked ich deti mali len 3 mesiace spavali im od 7vecer do 9rano. Neviem ci je to pravda ale ak hej tak asi pojdem svoje dieta niekam reklamovat ze mam chybny kus
😀 😀 😀

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natas4
30. jún 2012

@canama zacni ju ukladat na vecerny spanok skor..aj my sme mali dlho takyto problem, ze nam velmi skoro vstavala...pre taketo male deti je idealny cas na spanok vecer o 18.00...aj mne sa to zdalo skoro a myslela som si ze ked malu ulozim skor spat tak aj skor vstane..ale stal sa pravy opak...cim skor isla spat tym dlhsie spala...samozrejme nenapravi sa to za jeden den, trva to cca tyzden.Ak ju budes ukladat tyzden vzdy v rovnakom case vecer o siestej, tak sa zmena dostavi...a ked sa aj preberie tie prve dni skor o tej stvrtej, tak ju nevyber z postielky, najskor ju nechaj ci sa sama neukludni a nezaspi znova...moja zvykne aj dva x v noci vstat a desat minut sedi kuka do tmy a potom sa hodi na chrbat a spi dalej 😀 dolezite je nezacat sa s dietatkom hrat, rozpravat....drzim palce 😉

bosoriak
30. jún 2012

@canama Dobra rada od @natas4, skus ju ulozit skor vecer.
Ale niekedy to nepomoze. Moja starsia ked mala rok, vstavala pravidelne o 4:30 a ani o minutu neskor. Nepomohlo nic. Pustila som jej v posteli notebook s rozpravkami a spala som este aspon hodinu 😀 Preslo to same asi po styroch dllllhociznych mesiacoch.

Mladsia mala presne taketo obdobie, ked mala 3 mesiace. o 4:00 rano hore a o 6:00 prvy spanok. A starsia sa samozrejme zobudila 10 minut po tom, ako mladsia zaspala.

Viem, aka si unavena, ale neostava ti nic ine, len vydrzat a dufat, ze to coskoro prejde.
Drzim ti palce 🙂

greeny
30. jún 2012

to je len take obdobie, mala tiez okolo 5/6 mesiaca vstavala medzi pol piatou, piatou, potom sa to upravilo, teraz vstava o pol siedmej 😉

nika1987
30. jún 2012

Moj Simon od 3. Do 6. Mesiaca vstaval o 3 rano kazdy jeden den. Medzitym som dojcila aj tri styrikrat. Je to vycerpavajuce ale musis vydrzat. Drzim palce

euka210
30. jún 2012

my sme mali rozne obdobia, raz lepsie, raz aktivne hodinky v noci 🙂 a aj s kojenim bolo to a je rozne...raz 3x, niekedy ani nepocitam 🙂 To ze sa skor budi, v pohode moze byt, ze je hladna (myslim prve nocne papanie), deti rastu, su pohyblive, naroky sa menia...aj na jedlo a najme spanok sa velmi prvy rok meni. My sme sa od zaciatku so spanim trapili a od pol roka sa to pomalicky zacalo zlepsovat. Dnes maleho uz napr. uspava manzel, co je pri dojcenom zavislakovom dietati podla mna uspech 🙂
Skus odsledovat, ci spi cez den dost...ak je slaby den, je slaba aj noc...nie naopak ako si mnohi myslia. Ale nas si tiez posledne dni posunul cas zo 6. na 5.00, dnes dokonca tusim o pol 5 bol hore....na nervy a unavu, chapem Ta preto 🙂 Ale neviem dat konkretnu radu, nam ide napr. zub som zistila, tak uz je natolko mozno vyspaty, ze nevie uz, hoci by este chcel spat.
Skus mozno dat skor spat, o tej pol 8 ci 7, hoci viem, ze tazko sa to posuva...aspon u nas 🙂 Ale malo by to byt len prechodne a samo sa to upravit.

katka1981
30. jún 2012

@canama, je to zrejme normalne, aj my sme mali viackrat obdobia, kedy vstavala o 5. alebo aj o 4.30 a nebolo to jednorazove, obdobie trvalo 2-3 mesiace a do roka aj ovela dlhsie. Nedalo sa s tym nic robit. Rano mala 4.30. Od 2 mesiacov mala rezim, zaspala o 19., okolo 23 az 23.30 sa zas napapala a o 4.30 ranajky a uz nespala az okolo 9. Trvalo to dlho, niekolko mesiacov. A mala to aj neskor len medzitym mala pauzu.

strapco13
30. jún 2012

@canama spi s nou cez den doma, lahni si s nou, a von chodte ked je dieta hore
mojmu sa tak postupne predlzili denne spanky a cim lepsie spal cez den, tym lepsie /dlhsie spal v noci/..ale aj tak sme hore od 6 😀 😀 😀
a jednoznacne zatemnit okna, tmavy zaves, zaluzie, deti reaguju na svetlo...moji u svokri tiez vstavaju ovela skor,ebo ma svetle zavesy jemne, hned je svetlo v izbe