5 mesačné dieťa plače pri druhých ľuďoch

15. dec 2020

Maminky chcem sa spýtať či ste sa s tým stretli. Mam 5 mesačne bábätko ktoré hneď ako sa mu niekto prihovorí alebo ho chytí na ruky začne plakať . Až zúfalo ako od strachu a s kopec slzami . Prestane až keď ho vezmem na ruky ja alebo muž. Jedna sa o separacnu úzkosť ? Myslite že to prejde samé ? Neviem či to nechať voľne plynúť alebo skúsiť viac vystavovať alebo menej takým situáciám ?

simona232323
15. dec 2020

To prejde časom, na čo ho nasilu dávať niekomu na ruky? To je ako keď dieťa nechce byť napr. V kočíku, tak ho tam idem na silu dávať.. Lebo časom aj plakať možno prestane.

bbebe
15. dec 2020

aj moja to robi, pri bratovi aj obidvoch babkach

bagre
15. dec 2020

no znamená to len toľko, že máš normálne dieťa... ako to nazveš je úplne jedno. Prejde to samé, postupne. Netreba nasilu dieťa vystavovať situáciám, keď bude chcieť niekoho iného ako vás tak sa prejaví 😉

ninusa221
15. dec 2020

Mame v rodine malu od malička nechce nikoho dokonca ani staru mamu ani jej tetu a to su spolu každy den len mamu oca a sestru s bratom chce. Dá sa snou kecať všetko ale ako sa jej dotknem tak začne revat vrieskať🤷🏽‍♀️ A to má už 3 roky a nastúpila do mš tak uvidíme možno sa to zmeni.

lululucy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. mar 2021

Ahoj len som sa chcela spýtať či už to vaše bábätko prešlo? .. práve sme prišli s mojou od lekárky kde bol riadny cirkus celu dobu kým sa jej niekto cudzí dotýkal. Nemá rada keď ju niekto berie na ruky , prihovorí sa alebo keď ideme k lekárke na prehliadku ... cítim sa ako hroznomatka po dnešnej návšteve lekára. Sestrička aj s doktorom mi asi trikrát zopakovali že som mala dcéru pripraviť na to že ju bude niekto chytať - dcéra ma 7 mesiacov .... neviem ako pripraviť take malé babo ktoré ani nevie udržať vlastný moč.. som demotivovana a smutná ☹️