5-mesačné dieťa nechce byť na brušku

24. sep 2024

Baby ahojte, dnes mame 5 mesiacov a mala absolútne odmieta byt na brusku. Aj keď sa pretoci za minútu začne plakať. Nepomáhajú hracky, moja prítomnosť nič. Aši jej idú zuby, slinta a pchať si ručičky do úst a je nervózna. Pretaca sa len do jednej strany. Neviem co sa deje a bojím sa 😞 všade čítam ze deti pomaly 80% času trabia na brusku a hrajú sa...ú nás nehrozí

lilli110
24. sep 2024

A to sa zmenilo len teraz, ked to pripisujes tomu, ze mozno zubky...? Mozno by som sa sla ukazat fyzio, za to nic nedas. Minimalne vas usmerni. Cim skor tym lepsie. Cim mensie babatko, tym lepsie sa s nim pracuje a cvici. Skus jej predlzovat casy na brusku. Ja som si maleho davala aj na seba na brusko a zahovarala ho. V kociku som ho dala obcas na brusko, aby obzeral okolie. Ked vydrzal 5 min, tak 5 min. Postupne sa to predlzovalo. Ma 5 a pol mes a nema problem aj polhodku. Pretaca sa na brusko sice na obe strany, ale uprednostnuje tak na 80% jednu. K pretoceniu sa do tej druhej sa ho snazim motivovat hrackami. A ano, hra sa rad na brusku.

deti95060810
24. sep 2024

dcéra mal s tým problém... skončili sme u neurologa a cvičili sme pomerne dlho vojtovku...
na najbližšej poradni povedz pediatrovi

lelelienka
24. sep 2024

Chod k fyzioterapeutovi a porad sa, to bude najlepsie co mozes spravit. My ideme vzdy ked sa mi nieco nezda a riesila som aj polohu na brusku 🙂 Uspesne. Nechcel sa otacat, vysvitlo ze som ho nespravne ukladala do polohy a tiez kvoli diastaze, lebo nemal spevnene tie potrebne svaly. Cize teoreticky aj malu moze nieco tlacit alebo jej branit byt na brusku v pohode a preto nechce.

lucia23529
24. sep 2024

To že slinta a pchá si ruky do úst je úplne normálne…naša to robí od 3 mesiacov. Tiež sa skoro dva mesiace prestačala len na jednu stranu, pred týždňom začala aj na druhu teraz ma 5.5 mesiaca. Skúšala som že vždy ked sa išla otočiť na bruško na tu jednu stranu tak som ju chytila a otočila do tej druhej a dala ju tak na pól cesty a potom pochopila čo od nej chcem…Skús ju dávať viac na bruško na kratší čas, meniť miesta,miestnosti, nech vidí niečo zaujímavé, do kočíka, daj ju na stol, práčku, posteľ, no hocičo 🙂 a tiež tu fyzio/rehabilitačnu len tak nech ju kukne. My chodíme každý mesiac len nech skontroluje či je všetko ok a bavíme sa ako ju motivovať nech napreduje.

natalia2007
25. sep 2024

Este je malicka zrejme sa neudrzi rucickami, robi lietadielko, ze? Aj moja bola taka, teraz ma 6 mesiacov a ako sa udrzi je to ovela lepsie, dlhsie vydrzi.

bambulka104
25. sep 2024

Ahoj, môj malý presne to isté. Do 5 mesiaca odmietal byť na brušku, vydržal tak 3 minúty a začal plakať. Chodili sme aj k fyzio a z tej strany bolo všetko v poriadku. Riešila som to tak, že som ho dávala niekoľko krát za deň na bruško aspoň na tie 3 minúty a keď začal plakať, tak som ho hneď otočila naspäť na chrbatik, aby sa mu ešte viac neznechutila poloha na brušku. A čo nám extrémne pomohlo, bol kočík. Do kočíka na bruško a cez sieťky na kočíku sledoval okolie. Tak mi vydržal aj 30 minút. Teraz bude mať 7 mesiacov a keď ho dám do kočíka, tak automaticky sa pýta na bruško, lebo tak má najlepší výhľad a aj doma na podložke krásne vydrží na brušku a keď chce, tak sa sám otočí na chrbatik.