Ahojte. Mala ma skoro 5 mesiacov a už je to mesiac čo sa pravidelne budí takto skoro ráno blbloce kričí na celý dom kope nožičkami rozhadzuje rukami vvypluva dudlik
Mala chodí spinkat o 18.00-19.00 ona sama si to tak určila že to je jej čas keď je dlhšie hore tak je nervózna až hystericka keď zaspí o tej 18.00 až 19.00 tak sa zobudí väčšinou o 11 až polnoci napapa sa a spi do 3.30 napapa sa a už spať nechce
Áno áno skúsila som ju dat už aj neskor spinkať skúsila som aj o ôsmej ju dat späť aj o 9 aj o 10 vždy je to rovnaké dokonca ešte horšie vôbec nespi lepšie keď ju dám späť neskoršie zobudí sa ešte skôr
Ako hovorím sama už vie ze o tej 18.00 je jej čas okúpať napapat a spať. Cez deň ešte dopoludnia spinká ma taky 2hodinovy spanok cca od 9 do 11 a potom už moc spinkať nechce ešte v kočíku spinká troska
Chcem sa spýtať skončí to niekedy? Lebo takto vztavat každé ráno je dosť na prd
Niekedy spravím tak ze si ju snažím nevšímat co ona blaboce jači a podobne je to veľmi ťažké keďže je dosť hlučná ale potom sa zrazu pozriem a spi ale to len keď je šťastnejší deň a ja vydržím si ju nevšímat lebo nemám to rada keď o a v postieľke kričí blaboce kope a ja si ju nevsimmam necítim sa dobre a navise není to moc príjemné boli ma hlava som unavená a snažím sa späť popri tom ako ona kričí.. To je ešte horšie ako vztat a venovať sa jej.. Ale mohla by už začať spinkať dlhšie aspoň do 6tej 7 mej by bolo fajn dúfam ze to obdobie príde
Moja starsia dcerka sa od 4 do 10 mesiacov zobudila pravidelne o 1. v noci a do 5. bola hore. Jedine, ako zaspala bolo v kociku alebo v nosici. Tak som chodila v noci na prechadzky. (Nie kazdu, ale min 4krat tyzdenne). Ak sme ostali doma tak vacsinu casu prerevala. A to bol potom den este horsi, lebo bola nervozna, umrncana. Spavala len 20 min, tak som si s nou nemohla ani pospat. A to som pracovala na plny uvazok. O 5. som zalahla a o 6:30 budik do prace. Prezili sme. Mam na to obdobie strasne spomienky. Ked mala 10 mesiacov, akoby utal a zacala krasne spavat, v noci sa zobudila len raz na mlieko a cez den spala 2 2-3 hod spanky a konecne som sa vyspala aj ja. Precitali sme tolko knih o spanku babatiek, dokonca zaplatili aj nejaku spankovu poradkynu, proste nic.
@kikaham nam sa v tom obdobi tiez tak budila, normalne jej zacal novy den 😃
Najprv to bolo hrozne pre mna, nosila som ju a snazila sa ju uspat este, uplne zbytocne. Potom k nej zacal vstavat manzel, nech sa ja este vyspim. Nakoniec sme tu situaciu akceptovali, zacali sme s nou vstavat obaja, spolu sme sa naranajkovali a vsetci sme boli spokojni 😃 trvalo to dost dlho a potom zacala spat “normalnejsie”.
Nic nepomoze podla mna, len to prijat a cakat na prichod noveho obdobia 😃
@kikaham Myslim ze ma prvu spankovu regresiu... ta prichadza v 4. mesiaci. Je to pre nu velka zmena a bude travat kym sa to ustali. Len vydrz. U nas kazdy problem so spankom trval 4-7 tyzdnov a potom sa to zlepsilo.
Podla mna robis dobre, ze sa snazis nereagovat. Tak ju najlepsie naucis ze este nie je cas vstavat a ze by mala pokracovat v spanku. Ale zase chapem ze je to nesmierne tazke. Skusala si ju nejako uspat? Vela deti ked sa budi tak skoro rano, zaspi o 1-2 hodiny neskor a spia este dalsich par hodin.
To ze respektujes cas ktory si zvolila na vecierku je velmi dobre. Urcite neskusaj davat spat neskor.
Mne sa ale zda ze na 5 mesacne dieta je velmi malo mat jeden spanok. Ak vstane o 3:30 a ide spat o 9:00 tak je hore 5.5 hodin a poobede je hore 7-8 hodin... to je nesmierne dlho pre tak male dieta. Nas syn ked mal 13 mesiacov tak mal problem byt hore 5 hodin. Skus ulozit na spanok okolo 6:30 rano a potom okolo 12:30.
môže sa stať že bude ešte horšie... okolo 6-8 mesiacov deti mávajú separačnú úzkosť a to je ešte len koniec sveta... trvá tak do roka - keď bábo oslávi cca 1 rok a potom sa všetko naraz zlepší...😉
vydržať maminka, vydržať...🙂👍
@kikaham nas syn od narodenia chodi spavat medzi 18 - 19 a vstaval o 4 rano, posledny mesiac uz aspon o 5tej (uz ma 7 mesiacov). Nepomohlo nic, same sa to posunulo aspon o tu hodinku. Ja by som tiez nevydrzala nechat babo same, ked je bdele a nevie zaspinkat. Podla mna dobre robis, ze sa jej venujes, aj ked si unavena, velmi dobre tomu rozumiem. Niekedy u nas pomohlo este po hodinke bdenia uspat, ale to ked sa vyslovene pytal. Cely rezim si ale reguluje sam, ja musim len vysledovat, kedy da signal, ze mami, som unaveny, pomoz mi zaspinkat. Niekedy sa podari, niekedy nie. Teraz sa mu menil rezim z 3 spankov na 2 a z 2,5 az 3 hod bdelych okien na 4 hodinove bdele okno. Okolo toho 5 mesiaca by babo malo asi este mat 3 spanky a suvisle byt hore max. 3 hodinky, ale na druhej strane je to individualne a ked je babo spokojne, asi to moze byt aj inak.
Budi sa ti preto lebo je preunavena. Cas bdenia ma od 3.30 do 9 ved to je 5.5 hod! A potom ako pises to vychadza ze do vecera je to az 7-8 hod.
Mala by si si poprecitovat nieco o spanku - casy bdenia, kolio by mala spat cez den atd. Ved 2 hodiny spanku cez den pre tak male dieta je zalostne malo. Jej odpovedou je prave to skore rane (nocne) budenie.
Pises ze nechce moc spat cez den. Ale treba skusat, najst co na nu plati kojenie, kocik, nosic, fitlopta, v naruci, ulitka, perinka, autosedacka, traslak na kocik. Je tolko vela moznosti ako uspat dieta (ak teda naozaj to neni nejakym zdravotnym problemom). Ak sa vam zlepsi denny spanok urcite sa zlepsi aj nocny. Treba viac dni po sebe vytvarat rutinu lebo ak jeden den tak druhy onak - to nema vyznam a nezvykne si.
Prajem vela vela sil. Musi to byt velmi unavujuce pre teba. Drzim palce
@kikaham ahoj,my máme to isté. Malý má 5,5 mesiaca a tiež spáva hrozne. Chodí spať okolo 18:15,18:30 lebo už nedokáže vydržať. V noci sa budí aj štyrikrát a ráno najprv vstával o 5:00 a teraz posledné dva dni o 4:00. Cez deň pospí asi 4krát po pol hodine. Je to moje tretie dieťa,ale ani jeden takto nespával. V noci sa budievali ale aspoň potiahli do pol osmej. Ale toto moje tretie dieťa,no neviem. Čo mi iné ostáva. Musím to vydržať a čakať kedy to prejde.
@kikaham Mne sa dieta budilo na kojenie 6-12x v noci. A uspat bolo horor. Bola doba, ked ho muz pol noci vozil na prizemi v bugyne, aby zaspal. Dakuj bohu, ze ti tak dobre spi. A ano, spaval do pol stvrtej az pol piatej. Teraz vstava medzi pol 5 az 6. Ma 6 rokov. Spavat chodi cely zivot o 7mej. Kazdy clovek ma svoj vlastny rezim, aj ked rodicom to nie vzdy vyhovuje.