5-mesačné bábätko stále plače

2. okt 2024

Ahojte. Chcela by som sa poradiť ohľadom bábätká. Naša malá ma 5 mesiace a už od narodenia bola taká, že sme ju proste nemohli chvíľu nechať na jednom mieste. Keď je hore, tak chce stále niečo iné. Napríklad, zobudí sa, sme na posteli v spálni kedy leží takých 5-10 minút max, potom rev, dame ju "sadnúť" na seba a hráme sa to tiež tak Max 10 minút. Potom už musíme ísť inde, v kresielku čo má tak nevydrží skoro vôbec. Strašne aktivna je a reálne nestíham ani umyť riad, lebo začne plakať a musím s ňou dačo iné už robiť. Pred každým spánkom trucuje, plače. Je až príliš aktívna a neposedná, neobsedí ani chvíľu. Mňa mrzí a štve že nestíham pri nej pratat, variť, maximálne dať veci do práčky stíham. Keďže ja som taká že rada mám tie domáce práce, naplňuju má. Plus vlastne ani pri jej spánku nemôžem. Musím byť pri nej, inak sa zobudí... A musí byť ticho, ani pohnúť sa človek pri nej skoro nemôže. Máte s tým niektorá skúsenosti? Rada by som vedela ako to kto riešil keď mal také neposedné bábo. Vopred ďakujem ☺️

ina2405
2. okt 2024

Chvíľku kresielko, chvíľku na deke na zemi, vtedy si rýchlo robím. Keď som vo švungu a behám s vysávačom, to ho baví a pozerá, keď utieram prach, tak sa mu prihováram. Keď začne mrnčať, dorobím s ním na rukách. Dlhšie varenie a pečenie robím, keď sú doma väčšie deti a muž a striedame sa pri ňom. Ale ja sa nevyžívam v domácich prácach, robím ich, lebo je to treba.

vierkainka
2. okt 2024

Toto je tvoje prvé dieťatko? Ak áno,tak gratulujem.Av vitaj vo svete mamičiek.Opisala si bežný den skoro kazdej mamky.Su aj výnimky,ze majú zlatucke poslušne detičky.Tych je však malo.Nie nadarmo sú vtipy,ze sk si chce dať mamička ľadovú kávu,staci di ju urobiť ráno a vypiť večer.🙂 Nestíha, nestíha a nestíha.....Ja sama som to takto mala ako sj ty.Dokonca ešte horšie.A cim je staršia dcérka,tym viac na nu musím dávať pozor, doslova mať oči všade.Treba to vydržať.🤷Vela sil zelam.💗 Ja som s ňou skoro vsetko na rukách robila.Mne pomahala šatka.( Aj nosič)

autor
2. okt 2024

@vierkainka áno prvé, len sa mi zdalo že je až príliš neposlušna keďže som zažila nejaké maličké detičky, ale neboli také neposlušné. A áno nosič máme aj my, lenže ja sa s ňou neviem tak moc pohybovať, nie som najchudsia a ešte mala na mne tak nevidím pred seba 😂 ale snažíme sa nejak. Len ma to vyčerpáva. V noci nechce spať, cez deň spánok trvá ani nie hodku a potom behať kade tade. Ale každé babo je iné. Ďakujem krásne 💕

scorpionflower1
2. okt 2024

Moja bola este horsia, musela som ju mat na rukach nonstop aj v noci. A 5-mesacna nie je neposlusna. Ona nema este vyvinuty mozog na to aby ta posluchala.

autor
2. okt 2024

@scorpionflower1 chápem, no nemyslím neposlušnú ako keď ma dieťa 4 roky, že je neposlušné-nepočúva. Ale skôr tak to myslím že je neposedna, aktívna , “neobsedi” ☺️

scorpionflower1
2. okt 2024

No to su take deti...ja som to s malou mala uplne rovnake, az na to, ze u mna bol sen ju niekam odlozit aj na 1 minutu, ona okamzite plakala. Nechcela byt v kociku, nechcela byt v satke, nosici, pod hrazdou, v kresielku, nechcela sa kojit nikde iba doma...chcela byt iba na rukach. Potom, ked mala tak 6 mesiacov, tak obcas spala v nosici, a od 1.5 roka uz to bolo ok, zacala mat rada kocik, ale aj tak v nom nespala nikdy, len sa vozila, spala iba doma v mojej posteli a tam spi doteraz, a to ma 5 rokov 😁

elli333
2. okt 2024

Podla mna je take asi kazde dieta okrem par vynimiek 😅. Ja vsetko robim s malou na rukach a to ma uz rok a 10kg 😅. Sem tam ju polozim, ale otocim sa na sekundu a mozem po nu bezat k susedom 🤣 tak ju radsej znova zdvihnem na ruky

daja07
2. okt 2024

Daj ju do nosica a sprav co sa da s nou v nosici. Inak nie je nosic ako nosic. Niektore nie su vhodne. Nauc sa dat si malu v nosici na chrbat a bude ti lahsie. Je to namahave. Kamoska tak prezila s dvoma malymi detmi hned po sebe. Inak by sa zblaznila.
Mne kamoska tiez hovorila ake mam super kludne dieta. To ze sme sa stretli len vonku a aj len vtedy ked som ho uz uspala, nehovori o tom ake to dieta je. Nechcel mi cez den spat, v noci tiez niekedy nekonecne uspavania, ale zasa v noci ked zaspal tak spal. A ona sa stazovala ako jej maly sa vkuse v noci budi a vecer ma hysaky, stale zvracia. Ked sme sa stretli vonku tak jej kludne spal v kociku. Takze toez by som si mohla spravit nazor ze ake kludne bezproblemove dieta
Daj sa do pohody, zabav sa s nou, uvolni sa. Skus satku alebo nosic na chrbat a porob ako sa da. Casom mozno objavis nieco co ju zabavi. Ked ty si v strese ze nic nespravis, aj ona to vnima.

lucia23529
4. okt 2024

Pri mojej tiež nič nestíham 🙂 som pri jej spánku aspoň hodinu a potom idem prec a čo stihnem za tých pár minút tak je urobene no..nevarim, muž nosí menučka domov a večer spraví večeru, periem tak že si chystám do tašiek dopredu ak je čas hodim a zavesim večer keď spi, umývačku naložím muž vyloží, vysavam fakt malo a prach tiež, kúpila som swifer to pomáha keď spi aspoň to neni tak počuť…