5-mesačné bábätko sa bojí ľudí

16. júl 2020

Je to normalne? Zazili ste to s vasimi detickami aj vy? Ako zacal viac vnimat, nechce na ruky nikomu inemu len mne a partnerovi, ak na neho prehovori niekto cudzi, niekedy zacne revat... Tak isto ak nevidi dlhsie starych rodicov, place pri nich. Chodime s nim vonku, medzi ludi, boli sme aj na dovolenke... Pokial si ho nik nevsima je vsetko ok, no akonahle sa mu niekto prihovori, reve. Prejde to? Inak je to velmi dobre spokojne babatko, tak ma mrzi, ze prave taketo chvile su pre neho vypäte a pre mna kazda navsteva zacina byt stresujuca.

diaalex
16. júl 2020

Neboj, naša má pomaly 7mesiacov a ešte vždy to u nej pretrváva 😁 chodíme pritom na nákupy, do obchodných centier, plávať s detičkami .... no ale nikto cudzí si ju nemôže zobrať, dotknúť a keď má zlú náladu ani hovoriť

0silvia0
16. júl 2020

je to uplne normalne a prejde to. Ja zas nechapem to natahovanie a nadrapovanie malych deti, ktore su naviazane na svojich rodicov. Pri mame sa citi bezpecne, chce pri nej byt.. Skus sa vzit do maleho, 5 mesacneho babatka, na ktore sa kazdy vyskiera a chce ho brat na ruky... asi by ti ti tiez nebolo prijemne.

domccca68
16. júl 2020

Naša to mala asi od 3m. Furt kričala plakala až sa nadýchnuť nevedela. Tiez som bola zúfalá, ani babka ju nemohla prísť strážiť aby som si ja mohla ísť niečo vybaviť. Prešlo to okolo 10m aj to nie úplne. Niekedy keď jej je proste nesympaticky nejde k nemu. Také sú deti ja som sa to naučila akceptovať. Tiež nikdy neviem ako kde u koho bude reagovat a teraz ma rok a pol.

marion09
16. júl 2020

Našu to držalo do 2r,pevné nervy zelam

veronikasa
16. júl 2020

Moja staršia takto reagovala na všetkých ľudí okrem môjho a mužovho otca do jedného roka, potom to zúžila len na tmavovlase ženy 😄. Ja som každej návšteve povedala nech si ju nevšímajú a ona sa zachvilku otuka a nebude problém. Aj mama keď prišla na návštevu hned medzi dverami som jej povedala nech sa na ňu ani len nepozerá🤭 lebo na pol hodinu skončím zavretá s ňou v spálni. Po tých dvoch rokoch ju to prešlo úplne a je z nej normálne decko, rada chodí po návštevách a spala by u každej kamošky. Ale najhoršie to bolo tak do pol roka.

millky
16. júl 2020

Ja som údajne až do roku a pol neznášala druhých ľudí. Len tých, ktorý so mnou boli denno denne. Mama mi vravela, že keď sa niekto pozrel do kočíka... Dovidenia, vrešťala som ako pavian. Že to bolo jediné keď ma bolo počuť plakať. Potom sa to u mňa zvrtlo do absolutnej averzie voči deťom. Ja si pamätám ako dnes, v škôlke som neznášala keď sa mi niekto prihovoril, našla som si hračku, ktorú nikto nemal rád a nechcel ju a to bolo moje. Hrala som sa sama celé dni, nikto ma neotravoval a ja som bola happy. Keď som mala tak 6 už to bolo iné. Mala som už kamošky. Naši si mysleli, že budem totálny introvert a je to presný opak. Ako vidíš "je ťažké zavrieť mi hubu" 😂

simuskaaa123
16. júl 2020

Moja má skoro 10mes a stále to robí.. O to viac ma mrzí, že rodina ex hrozne bojuje aby ju malj bezo mňa.. Pritom on bola za ňou tak 10x za ten čas a ony ju videli možno 4x.. Čakajú, kým bude mať mala rok aby ma dali na súd nech si ju môžu brat bezo mňa.. A dosť sa toho bojím 🙈

biela_sova
16. júl 2020

@0silvia0 suhlasimso Silviou a gratulujem k psychicky zdravemu dietatku. Tato faza je priznacna pre jeho vyvojovy fazu ;) pozri si nieco na temu separacna uzkost.

gabika0825
17. júl 2020

Je ešte malý podľa mňa. To je normálne... keby to robil keby mal 2 - 3 roky tak je niečo v neporiadku ale takto nie to je ešte skoro

jandra
30. júl 2020

@0silvia0 úplne súhlasím

jandra
30. júl 2020

@simuskaaa123 myslis ze to sud dovoli, aby ju mali bez teba, ked o nu neprejavovali doteraz zaujem?

kittykat22
30. júl 2020

Ja som citala niekde o tom v knihe - neviem ci to nahodou nebola Kiedronova. A tam o tom pisali, ze dovod toho je, ze si dieta uz uvedomuje kto je mama/otec a kto je cudzy clovek. A dieta place preto, lebo toho cloveka nepozna. Urcite to prejde.

simuskaaa123
31. júl 2020

@jandra úprimne neviem.. Keďže jej otec nemal záujem ani pred sudom a aj tak dostal viac ako chodil dovtedy aj ako som navrhovala.. Chodil 2x do mesiaca a ja som chcela každý druhý víkend poobede 4hod..dostal 2x do týždňa na 2hod..