5 mesačné bábätko a králik

davidgaliniak
3. apr 2021

Dobrý deň chcel by som sa vás opýtať mame 5 mesačného synčeka a chceli by sme si zaobstarať králika lenže synček má veľmi jemný spánok tak teraz nevieme či by mu králik nevadil v noci a či by potom neziarlili na seba keby sme sa príklad venovali malému a nie kralikovi a naopak. Má stym niekto skúsenosť? Za všetky radi vopred ďakujem.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kitycat
3. apr 2021

Planujete skladovat klietku a kralicka synovi pri hlave? Zijete v jednej izbe?

Preco nepockate rok ci dva ked sa s nim aj syn dokaze zahrat tak aby vedel, ze to je zivy tvor aze skutocnr na zajacika ziarlit nemusi

davidgaliniak
autor
3. apr 2021

@kitycat mame dom takze zajačik by bol cez deň viac von ako dnu a podľa mna by mal lepší cit k zvieratkam od teraz ako od roka alebo dvoch nevie len chcem radi či mal niekto niečo podobne

0silvia0
3. apr 2021

@davidgaliniak kralik k 5mesacnemu je totalne nevhodne zviera. Preco prave kralik? To radsej macku, psa. Kralika som mala 11 rokov a prave sa nam usiel nekontaktny, nehladkaci kralik, ktory vobec nebol ani mily, ani pritulny a nenechal so sebou manipulovat hocikedy, len ked ona mala naladu.

kate_cs
3. apr 2021

@davidgaliniak mám 2 malé deti a psa. Nie je to králik, ale myslím, že je to celkom podobná situácia. Pes mal 2 roky keď sa narodil prvý syn. Vôbec na neho nežiarlil, práve naopak, strážil postieľku a vždy boli a aj sú veľkí parťáci. Teraz máme takmer 5 mesačné druhé bábo a začína na psa reagovať aj on, vyškiera sa na neho, smeje sa.
Keď je vonku v kočíku a pes začne štekať, väčšinou ho to nezobudí a v noci už vôbec nie.

helcanw
3. apr 2021

@davidgaliniak mame 7,5mesacneho syna a doma zajačika - toho mame už 2 roky. Zajko si zvykne hrabať v klietke a skákať ale keďže je vo vedľajšej izbe tak to krpcovi nevadí. Keďže synček zacina lozit tak sme ho už zoznámili so zajkom a úplne v pohode, zajko príde ovonia malého a ide preč, drobec ho tiež chvíľku pocapka a potom ho má na háku. Keď bude trochu väčší tak si myslím že sa mu bude zajko viac páčiť.

davidgaliniak
autor
3. apr 2021

@helcanw a v noci ako to zvládate lebo mi mame dom z dreva a cez steny dosť počuť

simona92101
3. apr 2021

@davidgaliniak mame psa aj kralika,boli uz v domacnosti ked pribudla dcerka.kralikovi to bolo sum a fuk,chcel mat vlastny klud,je v inej izbe ako dcerka.pes uplne v pohode,su najlepsi partaci.dcerka sa tak naucila jemnosti ku zvieratkam,vie ze nemoze napr.na kralika kricat alebo robit prudke pohyby lebo to nasa kralicia mrzuta slecna nema rada.a u psa vie,ze ho nema sticovat,chytat za chvost.dcerka ma 2 roky.
Len by som chcela podotknut,ze kralik nieje vhodny k tak malym detom kvoli tomu,ze nie vsetky kraliky maju radi mojkanie,nosenie na rukach atd..

veronikavaneska
3. apr 2021

My sme mali zajka keď mali dvojičky asi 4-5 mesiacov. Zajko úžasný mojakcik vypustený behal po obývačke a zrazu nevieme čo ho to napadlo vbehol do izby kde manžel s nimi ležal na koberci a hral sa. A zrazu zajac kúsol malého do prsteka takmer mu odkusol bruško na prste všade krv.... Hneď sme utekali k lekárovi no chválabohu že už mali očkovania za sebou tak že bude v poriadku. A aj bol. Zajaca sme dali k bratovi na dvor no to bol agresor obrovský ledva ho kŕmili po všetkom kusal skrabal... Dlho sme nechceli zajaca ani vidieť.... No teraz sme kúpili dvoch. Deti majú 10r. Dvojičky 7r a najmenší 2r. No zajkovia niesu mojkakovia moc ledva sa dajú sem tam na ruky chytiť trochu, deti veľa krát poškriabali.. jedna aj kuse ale len slabo... No deti ich nechcú dať ani za svet preč... Ale ja mám stále strach...inak sú zlatý, ale v noci sú zatvorený v samostatnej izbe lebo budia celý dom...

0silvia0
3. apr 2021

@veronikavaneska tiez tvrdim, ze kralika k malym detom nie... Mate kralikov kastrovanych? Mate samice ci samcov? Aj nas samec hryzol, po kastracii ho to preslo.

nikaeli
3. apr 2021

Naša trpasličia zajka mala 4 roky, keď som otehotnela, isté obdobie do mňa skákala, nemohla som ju ani kŕmiť. Keď sa drobec narodil, všetko sa vrátilo do starých koľají. Bývame v bytovke, králik v noci spí a aj cez deň dosť leňoší. Nevidím žiadny problém v súvislosti s dieťatkom. Naša bola naučená vyjsť z klietky von, keď mala chuť, rovnako tak sa do nej vrátiť. Keď už drobec sedel, často si k nemu ľahla (ako pes), rovnako tak večer ležala pri nás v obývačke pod stolíkom. Neskôr jej aj dával papať, pomáhal česať. V jeseni nám uhynula 🙁 Drobec mal vtedy 2,5 roka.

janulik2008
3. apr 2021

5 mesacny vacsi cit ako rocne ci 2 rocne? 😀 zajace nemame mame macky a ako 5 mesacna mala v pazi nejake zvierata a macky ju oňuchali a šli spať 🤣🤣🤣

littlebubble
3. apr 2021

@davidgaliniak Králik.Zajačiky nie sú veľmi kontaktné zvieratká.Jazvu som mala 2 roky 😂

helcanw
3. apr 2021

@davidgaliniak úplne v pohode zavrieme dvere na izbe kde má zajko klietku a dvere na spalni tiež a nepočuť to vôbec. A dodám ešte, že teda do nás obcas skočila - keď jej preplo a mala iné dni 😂 ale do deti nikdy neskočila, tie ju naťahovali,mojkali, naháňali a ona drží ako sprostá, alebo už keď má dosť ujde sa skryť. Mali sme predtým aj samčeka a bolo to rovnaké. Zvieratá deťom neublížila 🙂

0silvia0
3. apr 2021

@littlebubble
@helcanw kraliky su teritorialne, pokial su nekastrovane, mozu kusnut. Nas samec si chranil klietku, nemohla som pri nom cistit, stale ma chcel hryzt. Este robil to, ze vyskocil ku mne na gauc a cvakol ma do chrbta🙈
Po kastracii bol zlatusik, cely sa skludnil.

lubiss
3. apr 2021

to co vas napadlo zajaca ked mate tak male dieta nemas co na robote :D :D? vasa vec ale doslova nechapem :D :D my sme mali zajaca a uz by som to v zivote nechcela....len borde z neho neustale...nic sa nevyrovna psovi alebo macke

anikaish
4. apr 2021

@davidgaliniak ja sa tiez priklanam k nazoru ze kralik je dost narocne zvieratko a nepatri k malym, ani k trocha starsim detom. Cez den oddychuje a v noci oziva, my ju na noc zatvarame do klietky a tam robi hluk, obcas pocut aj cez steny. Navyse je nekontaktna, nerada sa mojka, robi dost neporiadok okolo klietky a my mame aj smolu ze byva casto chora. Takze za mna - kralik jedine k starsim detom, aj to treba dobre zvazit.

petronela1985
4. apr 2021

@davidgaliniak my sme mali zakrsleho králika, keď sa narodila dcérka, mal 5 rokov. Ale nie každý králik je bojazlivý, ten náš bol divoch, mal veľmi špecifickú povahu. Hladkanie zniesol, ale musel sedieť vo svojej komfortnej zóne, neznášal byť na rukách. Keď sa mu niečo nepáčilo, tak dupal zadnými labkami a vydával taký zvuk. No my sme ho mali 8 rokov kým nám zomrel, tu jeho povahu sme akceptovali. Ale. Dieťaťu toto nevysvetlíš. Naša dcérka ho chcela pohladkať, neťahala ho za uši, chvost, nič také. Ale on to proste nezniesol, postavil sa na zadné a poškriabal ju. Viackrát. Dcérku to k nemu ťahalo, však malé dieťa a zajo ju fakt nemal rád. Paradoxne dcérka ho zbožňovala, zomrel pred rokom a pol, doteraz ho kreslí na obrázky ako súčasť rodiny, večer sa pomodlí za neho. Teraz nahovára ocka na druhého zajaca ale po tomto už určite nie.

0silvia0
4. apr 2021

@anikaish ako chora byva vasa zajka? Aky ma problem?

petronela1985
4. apr 2021

@davidgaliniak a vo všeobecnosti, králik je hlodavec. Nám rozhryzol káble, lišty od plávajúcej podlahy, matrace na posteli. Časom keď je starší, jeho moč zapácha ale že tak, že my sme mu klietku čistili denne. No je to na zváženie. Ale keď to bude miláčik, tak bude super člen rodiny.

anikaish
4. apr 2021

@0silvia0 uz od malicka ma problem s kakanim - casto ma riedke hovienka, ktore sa jej lepia na srst, cize nas neustaly kolotoc je cistenie, holenie a strihanie chlpkov okolo zadocka,...(skusali sme vsetky mozne druhy potravy- podotykam ze sme kupovali len tie kvalitne, rozne druhy sena - mame prevazne domace, probiotika, vyzivove doplnky...) ani viaceri veterinari nevedeli povedat co je za tym. Potom sa jej objavuje kozna plesen pri poklese imunity (prenosna aj na cloveka - a to mame babo 1,5 roka). A pred casom ochorela na dychacie cesty, nezaberali jej ani antibiotika takze skoncila na CT na klinike, kde ucet za osetrenie presiahol moj mesacny plat... K tomu je to dost netykavka, strihanie pazurov ci navsteva lekara je cisty boj. Takze asi tolko, za mna je to nas prvy a posledny kralicek. Jasne ze ju lubime, ona za to nemoze. Ale uz by som nekupila ziadne zvieratko v obchodoch so zvieratkami, myslim ze tam je problem.

dollyzv
4. apr 2021

Môj chlap si kúpil králika keď mal malý 3mesiace 🤦 mne to veľmi smrdí,aj keď mu stále čistí klietku,malý má aktuálne tiež 5 mesiacov..okrem toho že občas naňho kuka ako hopsa po obývačke ho nijak neovplyvňuje,ale malý keď tvrdo spí tak ho nezobudí ani vŕtanie u susedov..zajac brucha v klietke len keď chce ísť von,tak ho chlap na chvíľu vypustí a potom je akotak kľud..keď sa zajac hara(asi,neviem má také zvláštne obdobia) že vkuse za všetkými dolieza,hlavne za chlapom a chce sa mojkat..niekedy zase doňho prska a je nervózny 🤷 máme aj psa,ale aj toho malý začal registrovať len nedávno,resp. Sa naňho škeriť(veľký plyšák 😂) pes si drží od malého odstup,bojí sa ho. Zajaca tiež k malému vôbec nepúšťame..

0silvia0
4. apr 2021

@anikaish ja som presvedcena, ze oni tie mladatka odstavia co najmensie od maminiek, aby boli kralickovia co najpredajnejsi a najmensi, lebo ved kazdy chce co najmensieho. Potom maju tym, ze su priskoro odstaveni, traviace problemy. Aj nas mal taketo problemy ako popisujes, ale dala som mu roztok na kokcidiozu a upravilo sa to. Aj plesen mal nas druhy zajac, to som kupila veterinarnu mudru hubu, ale tak raz za pol roka sa jej to objavilo, ale aj mudrou hubou vyhojilo. Dalej mala mocovy kamen, bola treba operacia a zmena granul. Potom sa to vsetko upravilo. Na stare kolena okolo veku 10 rokov sa jej kamen urobil znova, ale operacia sa uz neodporucala, tak som jej varila urologicky caj na striedacku s repikovym. Velmi jej chutili a 3 mesiace trvalo, a problemy s kamenom ustupili...
Veru, niekedy clovek vychyta problematickejsieho jedinca a je k tomu kopu starosti..

0silvia0
4. apr 2021

@petronela1985 kralik sice rad hloda, ale nepatri do radu hlodavce. Kralik patri pod rad zajace. To len tak pre info.