Ahojte maminky.Mam jeden problem a potrebujem poradit.Moja 5mesačna dcerka nechce byt v kočíku.Ked ju tam chcem položit hned začne plakat.Ale to nieje plač ale skor rev.Nevypadne jej ani slza len cela očervenie a velmi kričí.Ani nikde nemožeme íst na prechadzku,lebo každý sa na nas diva,že čo jej asi robíme.Aj ked chcem aby mi troška buvala tak ju najskor musím ukolísat na rukach a ako nahle ju dam do toho kočara tak sa zobudí a spustí ten svoj koncert.Už neviem čo mam s nou robit,už je mi aj tažka na rukach kedže važi už skoro 7kg.Poradte mi ako ju to mam naučit aby mi tam buvala. ☹ ☹ ☹
Moja starsia dcera spala v kociku len prve 2 mesiace, potom ho uplne odmietala, nechcela tam nie ze len spat ale ani byt, potom ho zacala akceptovat az okolo roka, ked uz si v nom mohla sediet a divat sa na svet. Dovtedy chodila na prechadzky v satke, a neskor som dokupila nosic beco. Spavala vzdy len doma v postielke.
@cutka1109 ahoj, ked čítam tvoj príspevok tak som si spomenula na moju dceru, presne toto sme mali aj my, ako keby ju v nom strašilo. od malinka som ju nosila na rukách (našťastie bola narodená v máji, tak bolo teplo) a kočík sme používali až začala sedieť, aj to podla jej nálady, niekedy aj tak nebola spokojná a ked mala rok a pol tak som kočík darovala lebo nám zapadal prachom ☹ Nahradila som ho trojkolkou a mala som pokoj, spávala mi iba v postielke a ked sa stalo že sme niekam išli, tak vydržala celý čas a zaspala až v aute.
@mirka_mt praveže mi nechce spat ani v postielke.Ona je tak už naučena,že len na rukach spí a ked ju položím do postielky tak spí max.20min.Vieš niekedy by som sa aj ja išla niekde prejst a nie byt doma zavreta medzi 4stenami,to je dost deprimujuce.A poporodnej depky som si teda užila.
@cutka1109 môj menší má zajtra 5 mesiacov a takisto sme bez kočíka. resp. raz za čas si tam polhodinku pospí, ináč strašný rev. 😀 takže moje riešenie - babyšatka, dnes na mne visel cez tri hodiny (počas ktorých dal 2 krátke spánky) a predpokladám, že sme ešte na dnešok neskončili 😀
a môj starší má takmer 4 roky a v kočíku tiež spať nevedel. keď už bol max. unavený, tak si tam do polhodinky zdriemol, ináč nie. keď už bol väčší, okolo roka a viac, tak tam posedel v pohode, ale nespal.
...nestresovala by som teda seba ani dieťa a zohnala si šatku, resp. nejaký ergo nosič...a máte po probléme
@cutka1109 hm, to si ešte pamätám. Tiež som to mala podobné, že dcéra krátko spala. Takže ked nechce ani kočík, ani postieľku ozaj ostáva len iný spôsob nosenia. Ale radšej ju skús naučiť spať v postieľke, bo kým ju naučíš spať v kočíku, už bude na to veľká. Tak nauč dcérku spať v postieľke a na prechádzky už budete za chvíľku chodiť tak, že bude v kočíku sedieť. Za taký mesiac, dva, by sa už mohla voziť po sediačky, čo povieš?
No ale preco by ti mala spat v kociku? spat sa ma v postielke, nie v kociku.....nasa spala cca 3 mesiace v kociku ale to je prirodzene, lebo spala cez 20 hodin denne, potom ked mala 5 mesiacovm,sa rozculovala, a ked mala 5,5 sme to vzdali a dali sme ju do sportiaka do polosedu...problemy pominuli a vydrzala tak sediet a kukat dookola aj 3 hodiny...mozno nechce uz lezat ale chce vidiet svet...alex je velmi zvedava, takze ona isla skoro do sportiaku........skus.....ja som sa pytala aj ortopedov aj pediatrov a povedali mi ze ak je chrbatik sprtiaku pevky a ak je v polosede....no,viac v lahu ako v sede, neposkodim chrbticu.....
prepacte, ze sem skocim, ale chcem sa opytat, mam v kociku taku opierku nastavovaciu, ak ste to mali, tak ste to aj vyuzivali? moja dcera by uz chcela velmi sediet aj ked este sama nevie a v polosede nechce byt, stale sa snazi posadit a taha sa hore, ale v kociku keby tak sikmo bola mozno by sa jej pacilo len neviem ci to uz pouzit, nepoznam nikoho co to skusal. vdaka
@cutka1109 Ahoj, myslim, ze sme na tom podobne...moja mala sama nezaspi a uspat ju viem iba na rukach. Doma mi spi na posteli tak pol hodku, cize ked chcem, aby si pospala, nosim ju na sebe v manduce. V kociari nezaspi v tomto veku (5 mesiacov) ani nahodou, takze dnes som si chcela usetrit jedno nosenie v manduce a spravila som to tak, ze som si ju uspala na rukach, pockala som, kym bola uplne tuha a potom som ju prelozila do kocika a isla kocikovat. Za pol hodinu bola hore, ale tak aspon som sa presla 🙂 Mojej malej sa nepaci v kociku ani ked je bdela, pretoze odtial nic nevidi. Ako pisu baby vyssie, ledva cakam, kedy ju dam do sportoveho kocika a budeme chodit viac von. Ja som sa nejako uz zmierila s tym, ze malu spat v kociku asi nenaucim.
Ale zaujimave je že v noci mi v posteli spí a cez den nie.Píšem v posteli lebo mala spí so mnou lebo manžel chodí na týždnovky takže preto je so mnou.A ked sa v noci zobudí tak ju možem v pohode nadojčit.Ona totiž stale mrnčí a ukludní sa len na prsniku potiahne si tak dva tri krat a spí a za hodku sa scenar opakuje.A možno som aj ja urobila chybu že som ju hned od začiatku nedavala spat do postielky ale do postele k sebe a teraz mi tam nechce byt ked ma asi neciti pri sebe.neviem ale asi to tak bude no čo človek sa učí na vlastných chybach a ešte k tomu som prvorodička
@cutka1109 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/neustale-place-v-kociku-ako-ho-naucit-v-nom-spat/
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/maly-nechce-spat-a-odmieta-kocik-co-mam-robit/
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/5-mesacny-syn-nechce-byt-v-kociku-co-robit/
Novú tému zakladaj až keď sa presvedčíš, či podobná Diskusia, alebo Otázka už neexistuje. Ak podobnú tému nájdeš, svoj príspevok vlož tam. Ak nenájdeš, vtedy môžeš vytvoriť novú tému.
asi ta nepotesím ale su deti ktoré v kočíku byt vôbec nechcu, mne nastastie v kočíku spal bez problémov a ked začal sediet, tak sme boli vonku stále.