5,5 ročnú dcéru v noci ťažko zobudím

sisiska
15. júl 2015

mamicky, mate niekedy aj vy taky problem s vasimi ratolestami, ze v noci ich jednoducho neviete hned zobudit? uz sa mi dvakrat stalo v priebehu asi mesiaca-dvoch, ze mala (5,5 roka) v noci zacala velmi plakat a ked som ju chcela zobudit, ze co sa deje, tak sa mi to nedalo, lebo len plakala a plakala, ked som sa jej pytala, ze co sa deje, tak mrmlala nieco nezrozumitelne, vyzeralo to, ze vobec sa nevie zobudit a az po chvili, mozno tak cca 5 minut z nej vyslo, ze chce cikat...druhykrat to bolo nieco podobne, ale to ju zas bolela rucka, lebo ju ma momentalne zlomenu...dakujem za rady

lucka1987
15. júl 2015

@sisiska no moj ma 4 roky .. stava sa nam toto presne co opisujes pomerne casto .. len place , narieka mrmle, nerozumiet mu, potom ho odnesiem na vecko a vycika sa, to bolo tak pred rokom, teraz pekne vydrzi celu noc, ale ked je chory, alebo ho boli brusko alebo nieco tak scenar ten isty.. vezmem mastikcu pupik pomasirujem brusko, maly zaspi ( teda on ma zatvorene oci stale, ale utichne a spinka

jantyy
15. júl 2015

Ja takyto problem nemam, ale moja sestra ano. Jej dcera ma 7 rokov a taketo prihody maju pravidelne. Mala Dokaze plakat aj pol hodiny a nezobudi sa ani za nic. Aj ide cikat s maminou, so zavretymi ockami - a rano si absolut. Na nic napamata. Takto to maju 3-4 razy v tyzdni. Vari z toho casom tie deticky vyrastu.

optimistka
15. júl 2015

Skus pozriet nieco o nocnom dese deti. Mne maly takto plakaval v noci z nicoho nic. Nebolo mozne ho zobudit aj 15 min. Bol cely napaty, plakal a nevnimal. Vzdy som si ho silno pritulila a snazila sa ho utisit. Ked sa prebral, ani nevedel co sa deje. Potom zaspal, ale ja som uz do rana zo stresu nespala. Konzultovala som to s lekarkou, ktora to zhodnotila ako nocny des. Vscsinou to mal ak cez den zazil nieco nove, bolo okolo neho vela novych tvari a pod.

sisiska
autor
15. júl 2015

@optimistka a kolko mal vtedy tvoj maly rokov?

ollski
15. júl 2015

@sisiska toto maval syn, trvalo to dost dlho a casto aj 5x do tyzdna :-/ , niekedy takmer v tu istu hodinu!? vacsinou od 22 do polnoci, hl medzi cca 2-4rokom, potom to u neho postupne prestavalo, teraz pre zmenu po nociach bludi, rozprava, ale neplace, nepamata si z toho nic (uz nie tak casto 😉)...u neho trval ten jeho nocny rev aj skoro hodinu ☹ , bol uplne ako v inom svete (ocka mal vacsinou otvorene), tak ako z nicoho nic zacal, tak aj skoncil, nepomahalo nic, ani prihovaranie, ani utisovanie, ani hladkanie, nebol smadny, ani cikat nechcel... tiez som usudila ze podla vsetkeho ide o nocny des...raz som uz zo zufalstva zacala plakat aj ja...kukol na mna a lahol 😅 mozno velmi intebzivne preziva a spracovava nove zazitky...?

sisiska
autor
15. júl 2015

@lucka1987 no moja dcerka ocka sa aj snazi otvorit, lebo na nu rozpravam, ale vacsinou ich len tak pootvori na chvilu, ale hned aj zavrie zase...ja mam z toho celkom stres...zeby tie deti tak silno spali?

sisiska
autor
15. júl 2015

@ollski ved to, ja ked ju takto neviem zobudit a rozprava od veci, tak mam slzy na krajicku od stresu aj ja...

sisiska
autor
15. júl 2015

@jantyy a od kedy jej to trva? od malicka?

lucka1987
15. júl 2015

@sisiska aj moj to robi. tiez som spociaktu myslela, ze su to nocne desy, ale potom som si to odsledovala, robi to len ked je chory, alebo zaspal prilis unaveny, ked sme mali narocny den, casto pomohlo uz len to, ked so ho dala vycikat sa, aj ked nehoori ci chce, dam ho, a potom si nachvilku lahnem k nemu, pohladkam ho, utisujem a zaspinka

ollski
15. júl 2015

@sisiska to ti verim, neskor som uz bola na tieto jeho stavy tak trosku pripravena, ked bol klud, tak som bola normalne prekvapena, ze ako pekne spinka 😉 drzim palce, nech je to u vas len taka vynimka 😉!!

optimistka
15. júl 2015

Moj to maval cca medzi 1-3 rokom. Teraz ma 4,5 a uz je to ok. Myslim ze u neho to bolo sposobene tym, ze ako maly nedokazal spracovat to mnozstvo zazitkov, ktore cez den mal.

miku1
15. júl 2015

@sisiska Môže to byť nočný des. Moja mladšia to mávala cca 4-5 dní v týždni, asi pol roka, možno aj viac. Strašné obdobie, nemohla som sa jej ani dotknúť, hádzala sa po posteli, napínala celé telo, ...... no našťastie to trvalo vždy len tak 5-10 minút. Čítala som príbehy mamičiek, ktorým takto plakali deti aj 2 hodiny. U nás to prichádzalo tak medzi tou 01:00 a 03:00 hod. ráno. Väčšine pomáhalo to, keď dieťaťu opáchli tvár studenou vodou, vtedy sa deti zobudili. Moja mala vtedy 1,5 r., len som dávala pozor, aby sa na posteli netresla o zábranu, alebo čelo postele. Doteraz nechápem, že sa na ten jej vreskot nezobudila staršia 4 ročná dcéra, ktorá spala s nami v tom čase na manželskej posteli.

miku1
15. júl 2015

@optimistka Ja som si tiež všimla, že to naša mala vtedy, keď bol trochu akčnejší deň. Tak sme postupne poľavovali a nastali zmeny.

zeleny_cajik
15. júl 2015

Och, to je veľmi nepríjemné, moja dcéra to mala párkrát tiež, podľa popisu to bol tiež nočný des. Niekedy pomohlo, že sa vycikala, niekedy bola v hystérii aj 1-2 hodiny, nevedela som ju prebrať, ukľudniť, nič... Paradoxne to bývalo skôr po vyslovene pozitívne nabitých dňoch plných nových a pekných zážitkov. Skús dať vycikať, napiť, ak nepomôže, len to spoločne pretrpieť...

jantyy
15. júl 2015

@sisiska ano, v podstate od malicka. Uz sme z toho vsetci zufali. Nakolko je uz velka, tak aj ten plac je dost silnej intenzity a ked pridu na navstevu, su rano vsetci mtrvi, len neterka je vyspata do ruzova...

nanka3
15. júl 2015

Ahoj, moja dcera ma 11 mesiacov a odmalicka sa budi v noci s placom, ale oci zavrete..,, nebyva to kazdu noc, ale stava sa to casto, netusim, co to je 😒

katkakovac
15. júl 2015

Ja som toto mavala ked som bola mala. Trvalo to dost dlho a potom nasich napadlo dat ma vycikat. Odbtedy ma ked isli spat este odviedli vycikat a prestalo to. Ja si z toho nic nepametam, len oni to obcas spomenu.