5,5-mesačné dieťatko neudrží hračku

lula1209
31. dec 2022

Ahojte,
moja malá má 5 a pol mesiaca a stále neudrží v ruke hračku. Teda ani sa nehrá na chrbatiku, na brušku po nich packá a začína sa za nimi točiť ale na chrbatiku keď jej podám hračku tak sa niekedy natiahne niekedy nie a keď ju už sem tam chyti tak úplne letmo a hneď pusti, nejaké obzeranie alebo nebodaj prekladanie z ruky do ruky čo by pomaly mala robiť tak vôbec. Ani si teda nedáva hračku do pusy len náhodne keď sa jej podarí ale to si ju skôr pritiahne. Všeobecné má ruky pri tele viac a vystreté aj keď ju nosím. Keď je pod hrazdou tak si pekne hračky docahuje aj si vie potiahnuť a pustiť hudbu ale inak vôbec nič. Cvičíme vojtovku na slabý chrbát a brucho a chodíme raz tyzdenne k fyzio. Na konci januára máme aj termín u neurologicky len sa veľmi obávam toho či to príde a či tam nemôže byť nejaký iný problém lebo nevidím v týchto veciach skoro žiadny progres 😏
Aj pri kŕmení má ruky pri tele a nie na fľaške. Hľadala som aj nejaké cviky na doma formou hry na ručičky ale podávanie ju nebaví keď si nevie nič chytiť a neviem ako ju už podporiť fyzio sa mi k tomu nejak nevyjadrila a ja už mám obavy.
Nemali ste niektora taký problém? Upravilo sa to alebo tam bol nejaký iný problém?
Pardon za výlev ale už mi to stále behá hlavou a nedá spávať, vďaka 🙂

enigmaenie
31. dec 2022

@lula1209 moja dcerka go tak mala ale ona bola predcasne narodena a mala dost velku hypotoniu telaa este ine diagnozy . Pomocou cvicenia sa to narovnalo ale aj ked sa ucila vstavat viac menej sa nohami tlacila nie vytahovala rukami v postielke ....... dlho ma to trapilo ale nakoniec je z nej uplne zdrave dievcatko 5 rocne 🙂

lula1209
autor
31. dec 2022

@enigmaenie aj u nás je hypotonia chrbát určite a fyzio povedala že neurologicka povie presne čoho ale už cvičíme aj vojtovku dva mesiace a z toho dva týždne nám pridali cvik na ruky možno síce už aj tri a žiadny progres😏

enigmaenie
31. dec 2022

@lula1209 nam pomohlo dost plavanie

deni9
31. dec 2022

@lula1209 ahoj,aj my máme hypotoniu ale sme predčasné narodeny cvičíme od narodenia, teraz budeme mat 2 roky a už zvažujem sukromne rehabilitačné centrum tak som zvedava...cvicime aj doma ale nevidím nejaké pokroky

evkamotka
31. dec 2022

Nas bol taky slabucky, vojtovku sme s nim cvicili od 3-4m do roka, az potom sa to zlepsilo. Po 2m zazrak necakaj, len poctivo cvic. A prihlaste sa na baby plavanie + my sme aj povedali trenerke, preco tam chodime. Namiesto potapania cvičil vo vode telicko

andreatytler
1. jan 2023

@lula1209 Skus podat plienku. To bola prva vec ktoru si syn drzal v rukach a ktoru si pritahoval k tvari.