5,5-mesačné dieťa sa nedáva na bok

14. jún 2022

Ahojte, máme taký jeden problém. Moje dieťa ma 5,5 mesiaca a nedáva sa ešte ani na bok. Je pravda že ma 9,5kg (pije MM), ale aj keď ju motivujem, tak ona ma úplne na saláme. Jej sa proste nechce a leží ako 5 peňazí. Inak na brušku je spokojná,usmievavá. Boli sme aj na fyzioterapii a ukázali nám cviky, lenže ona sa tak pri tom rozčuľuje, že musí isť za tou hračkou ona a potom ju už ani radšej nechce. Inak ja keď ju prevrátim na bok, tak ona to už sama pekne dokončí na bruško. Kde je teda chyba?

katkaseiner
14. jún 2022

v kazdom pripade neporovnavaj dieta a dieta.. proste je lenivsia.... aj moja bola...
len ona este aj na brusku urobila taky cirkus ze som sa prekvapila...

ziarifka
14. jún 2022

Moja druhá bola taká istá. Na bok sa otočila iba keď som si vedľa nej ľahla a išla kojiť. Podarilo sa mi ju v 6m pretočiť na brucho tak, že som jej s hračkou ťukala do dlane a stále ju posúvala vyššie a vyššie, aby sa za ňou naťahovala. Smiali sme sa pri tom a ja som ju povzbudzovala fakt až agresívne, s hurónskym smiechom. Vtedy sa mi ju podarilo namotivovať a pretočila sa. Už nám hrozilo cvičiť vojtovku. Po to prvom pretočení v 6m išlo všetko rýchlo a chodiť začala už v 10,5m.

Kým som jej neťukala s hračkou o dlaň absolútne si hračky nevšímala. Bola schopná hodinu ležať a čumieť do stropu. Ruky nehybne vedľa nej, hračky okolo nej, aj na hrázdičke a ona si bez záujmu leží. Prišiel prsník, v momente bola na boku.

autor
14. jún 2022

@katkaseiner absolútne ju neporovnávam s inými..len viem, že kedy priblížne by mali dosahovať určite milníky.. jedine to, že je rada na brušku, tak to ma ako-tak drží.. lebo ozaj je to taká lenivá salamistka…

@ziarifka Ona ani keď sa ide kojiť, len dá hlavu na bok a cicá.. ale raz som ju na tom boku našla pri hračkách, keď som si odbehla na WC.. ťažko povedať či to nebola náhoda a ani sama nevie ako🙈
Ja tieź skúšam všeličo, nabádať ju na to, ale ona sa potom začne rozčuľovať zatne sa a koniec… u nej je najväčší problém to, že tu jednu rúčku nedá do druhej strany ale zatne ju a chytá len jednou rukou… málo kedy sa podarí zapojiť tú druhú, ale viem, že to dokáže

elizabet173
14. jún 2022

celý môj syn, mohla som ho motivovať čím som chcela, radšej tú hračku nechcel, keď sa k nej mal pretočiť sám. Pohoda, úsmev a mal ma na saláme. Ale teda vážil menej, lekár hovoril, že to príde. V 6. mesiacoch sa začal pretáčať, plaziť, aj sa postavil v postieľke, v 9. behal sám. Skúsila by som asi plávanie, to deťom pomáha

andreatytler
15. jún 2022

A preco vam dali cviky? Nasli aj nejaky problem? Mozno ma aj preferenciu na jednu stranu kedze nechce chytat jednou rukou. Nas syn sa zacal pretacat az v 6 mesiacoch ale mal hypotoniu a tiez preferenciu na jednu stranu. Cvicili sme od 2 mesiacov osteopaticke cvicenia.
Len ju nechaj par minut nech sa rozculuje. Ona sa rozculuje nad vlastnou neschopnostou. Hnev je dobra motivacia.

autor
15. jún 2022

@elizabet173 áno, taká je aj moja, ale nútim ju aj keď nechce. Plávanie? To nepôjde. Ona od narodenia nenávidí vodu. Hneď od narodenia plakala vždy keď sme ju kúpali ako keby ju z kože drali. Plakavala tak, že sa nevedela ani nadýchnuť. Teraz ma len zaťaté ruky a zamračený pohľad.

@andreatytler Dali nám cviky na naštartovanie. Nemá problém žiadny. Len jedno ramienko ma vyššie a druhé nižšie. Je len lenivá, ona už v bruchu bola stale v tej istej polohe na ultrazvuku. Ona chytá hračky oboma ručičkami. Ja som to myslela tak že jej dám napriklad hračku uplne na bok k pravej rúčke a ona si tu hračku chyta len s tou rúčkou a malo kedy sa načiahne aby použila aj druhú a platí to aj naopak. Ona aj keď plače ja s ňou cvičim aj tak, chviľu ju ukľudnim a zas. Ide o jej dobro.

svetlonos
16. jún 2022

Ahoj🙂 vies ako co som urobila ja s malym ? mame dtojaciu lampi a na nej je taka mensia ohybacia lampicka. Zavedila som na nu balon, ten pevnejsi, co nepraskne. Bol tak vysoko, aby ho maly vedel dociahnut ked sa natiahol na bol. A tak si lezal na deke a natshoval sa az sa prevratil na bol aj brucho 😁 A to som mu dala len sko zsbavku, neratsla som s nejakym otocenim.

autor
16. jún 2022

Ďakujem za rady. Dneska sa otočila sama na bruško, zatiaľ len do jednej strany. Raz sa jej to podarí, potom zase nie. Asi musí ešte potrénovať.😀 ale teda cvičim s ňou stále a stále ju nútim to robiť.