4-ročné dieťa a kocúr

14. nov 2023

Dobry vecer,

Mame 4 rocne dieta a rok a pol stareho kocura. Pravidelne vysvetlujeme, ze k zvieratam sa musi spravat jemne, nema im robit zle, nema ich natahovat, ked odidu nech za nim nelozi, realita je ale taka, ze vzdy ked ide dieta okolo kocura vzdy do neho sprtne, pichne, vela krat len ho pekne pohladka, pohra sa s nim chvilku ale prevazuju momenty, kedy v podstate provokuje.

Som mierne zufala, lebo vysvetlovanie nezabera, vyhrazanie sa, ze kocura dame prec nezabera, neviem kde robim chybu, alebo neviem ci chcem privela od uz 4 rocneho dietata, proste neviem.

Ako ste naucili vase deti respektovat domace zviera?

syslik81
14. nov 2023

moja bola taka ista ..macka drzala az kymju mala nenahnala do kuta a kedze macka uz nemala kam ujst tak malu poskriabala .. nie vela len jemne ale ta si to zapamatala a uz ju nechala tak ... co asi nieje rada ako by si cakala ..ale dieta musis upozornovat a o kocura sa neboj az bude zle ujde a schova sa ..dieta podrastie a uz mu da pokoj

rebrambora
14. nov 2023

U nas s psikmi. Jednemu stacilo vysvetlit raz a pohoda, u druheho opakovat,.opakovat, opakovat. Ja za ziadne vyhrazanie niesom, ale trvalo to roky a aj tak sme ho s nim nemohli nechat sameho. Cize nijako.
Niektorym detom staci raz, inym nonstop opakovat a aj tak sa 'horucej platne' chytia.

cimage
14. nov 2023

Ja mam 5r a 1,5r a tiez maju svoj styl zabavy. Starsia macky prenasa a dava do krabice/bednicky, nedovoli im odist. Mensia ich taha za chvost, aj ju poskriabali, ale neda si povedat. Musime davat pozor na tie macky kym nedostanu rozum

autor
14. nov 2023

@syslik81 dnes uz dostala poriadny skrabanec a iba sa modlim ze to bolo pod oko a nie rovno do oka, ale ona je nepoucitelna a ja uz uprimne nemam nervy a dnes to bola spicka otrasneho dna.

autor
14. nov 2023

Som “rada” ze teda zas som mimo a je to crta niektorych deti. Niekedy je k nemu jemna, opatrne a jemnucko ho hladka ale bohuzial vacsinu casu je to z jej strany fakt zaparanie.
Hold pokracovat vo vysvetlovani a davani pozoru

annm81
14. nov 2023

Ak už si naozaj zúfalá, povedala by som, že jej skús zakázať akýkoľvek kontakt s tým zvieraťom - aj pohladenie. Samozrejme, za nedodržanie pravidla by mal nasledovať trest. Občas, keď sa dieta nemôže ani pomaznať so zvieratkom, začne mu to chýbať a príde k rozumu.

vler
14. nov 2023

Robis chybu v tom, ze si makka a podla toho co pises, dcera nepocituje ziadne nasledky svojho konania. Sama vidis, ze vysvetlovanie nikam nevedie. Zober jej nieco oblubene -hracku, vypni rozpravku atd.
A nie, 4rocne dieta nie je prilis male na to aby pochopilo, ako sa spravat k zvieratku.

0silvia0
14. nov 2023

Asi by som sa zahrala na kocura a na tvoje dieta. Tvoje dieta bude kocur a ty budes dieta. Pojdes okolo, posticujes ho, buchnes do neho, potiahnes ho za ucho. A potom sa ho spytas, ako sa citis, kocurik nas? Je ti to prijemne?

Moje deti toto nerobili, vzdy boli k zvieratam jemnocitni a to sme tych zvierat mali dost. Cize z vlastnej skusenosti neporadim,, ale viem, ze toto by som netolerovala.

autor
14. nov 2023

Som makka to viem, dostala uz zakaz, skonfiskovala sa oblubena hracka ale z dlhodobeho hladiska to nepomohlo, po hracke sa ani nepyta.

Vyskusam ale aj rady uplny zakaz priblizenia ku kocurovi a ze ju pudeb podpichovat ako ona kocura.

Paradox je, ze k psom u rodicov sa sprava lepsie, nezabrda do nich neustale, ale obaja su vonku.

vler
14. nov 2023

Nuz, zrejme to teda oblubena hracka nebola, kedze sa po nej nepyta. Potom by som zobrala dalsie hracky, alebo vsetky hracky.

slavomira236
14. nov 2023

Myame si e kocurika cez 3tyzdne 4mesacneho dcerka ho tolko nosi prenasa kocikuje kocky mu hadza kocur beha jak divy ale neublizuje mu netaha za chvost. Ten kocurik si so sebou necja robit tolko vela co uz aj skriknem na dverku mech ho polozi. Ale on hned ku nej a lize ju pradie celu tvar jej oblizuje ucho hryzka prsti tak jemne..nechapem . Trpezlivy kocurik

marianarem
14. nov 2023

Ja normalne trestam, macka je zivy tvor, clen rodiny, nemoze sa jej ublizovat. Niekedy ho rafne ona sama, vtedy ma trest od nej. Ak nie, tak nasleduje trest odo mna (nie fyzicky). Tiez ma 4 roky a je to uz o poznanie lepsie, ale este to nie je uzavreta vec. Samozrejme okrem trestov vysvetlujem, ukazujem co ano a co nie.

kiki68
14. nov 2023

Tiez som to skusala a macka ma skrabla jemne a bolo hotovo. Uz sme mali navzajom respekt