Viete mi poradiť ako naučiť dcérku viac piť? Má 4 roky a strašne málo pije, čo nie je dobre. Musím ju nútiť a dávať na silu, v kuse napomínam aby pila, dá si ale iba glg a dosť. Kebyže jej nepoviem ona sa vôbec nenapije, ona bude smädná aj do večera. Dávam jej čaj, čistú vodu, ochuté, džúsy absolútne do nej nič nejde. To je až hrôza. Mám ešte 2 ročného a ten pije až až, aj sám si zoberie. Už jej vravím že ochorie a dám ju na infúzie do nemocnice ak nebude piť.
nenoocbice
@uzanka16 ahoj, akoby som čítala o svojej dcére. Tiež veľmi málo pije. Nám sa však v lete stalo, že bola na návšteve, veľmi málo pila, veľa behala a potom bola dehydrovaná, mala aj teploty. Potom, keďže mala veľmi hustú krv, tak sa jej tam premnožili baktérie a dostala z krvi zápal obličiek. Ten zápal nemala zospodu, že močové cesty a potom obličky ale zvrchu, čiže krv obličky, až potom sa baktérie dostali do moču. Takže odvtedy si dávam na jej pitie riadny pozor a nič iné mi neostáva, len do nej stále "hustiť" nech pije. Tiež si len glgne a vybavené. Musím to kontrolovať, koľko vypije. Naproti tomu jej dvojročný brat tiež vypije aj sám a dosť veľa.
@mmoonna ja som to už aj xkrat vravela lekárke že mi nechce piť a mam strach a stále len treba dookola ponúkať a ponúkať, ved jej človek dáva stále. Ale čo ked 1 glg a dosť a zas 1 glg.... 1 známa co je lekárka mi povedala ze jej telo si už zvyklo že malo pije, čo nie je dobre. Ja som z toho nešťastná ☹.
@mmoonna ja mam 17 rocnu sestru a keď bola na 2.stuoni na ZŠ začala strašne málo piť ale ju dalo do poriadku že telo reagovalo, že keď malo pila a šla na WC stipalo ju pri cikani extremne akokeby mala zápal močových ciest a pritom nemala, potom hneď rýchlo píla aby bolesť prešla a dávala si záležať že musí piť. Nejak po takychtto strasiakoch si už dáva pozor a poctivo pije.
@uzanka16 1 l je podla mna uplne v pohode. Ja som lekarka na internom a mam pacientov ktori tiez piju malo a nic sa nedeje, kazdy organizmus je iny, riadi sa to hormonmi a kazdy ma geneticky ine nastavenie. Pitny rezim je moderna vec, kedysi pili ludia malo, pohar vody a potom 6 h nic, Nas to Tak ucil jeden stary Professor patofyziologie. Moja dcera Ma 4 roky, pije tak Malo odkedy som v 1 roku prestala dojcit a nic sa nestalo. Dolezite je ako vyzera moc: ak je svetlo zlty, nie priliz koncentrovany, je vsetko ok. Samozrejme v Leute treba davat pozor. Neviem ako tvoja dcera Ale moja si aspon v lete vypyta vodu ked sa Poti.
@uzanka16 presne tak, aj ja stále za ňou chodím, nech sa napije a ona len glgne a že hotovo. Doslova musím za ňou chodiť ako policajt, nech sa riadne napije. Moja otrepaná veta je, že "som sa jej kázala NAPIŤ, nie GLGNÚŤ! A po tom zážitku s obličkami chodím za ňou fakt ako policajt.
@uzanka16 Ja som bývala ten istý typ, čo nechcel piť. Mama ma začala strašiť že ma zoberie do nemocnice a nechá ma tam samú. Ja som mala (aj stále mám) veľký strach z nemocníc, ihiel...na mňa zabralo toto. Asi som veľmi nepomohla ale držím vám palce nech dcérka pije veľa. Pekný deň