4-ročná dcéra sa hanbí dcéry

15. apr 2023

Ahojte dcérka ma 4 roky a veľmi nechodí do školky, lebo stále je chorá, problém je v tom, že sa veľmi hanbí deti. Proste príde k nej dievčatko a opýta sa jej ako sa volá a malá sa schováva za mna. A je viac takých situácii, keď sa s nechce prihovoriť k deťom, hrať sa s nimi chce, ale posiela mňa aby som sa opýtala ako sa volajú a tak. Myslíte že sa to časom zmení ?

tata1401
15. apr 2023

naša bola tiež taká, keď mala 3-4roky. Pred nástupom do škôlky som ju začala viac nosiť do detských centier a snažila som sa ju posmeľovať. Ona bola taký typ, že si vzala napr. bábiku a keď k nej prišlo iné dieťa hneď to radšej pustila...tak som jej opakovala, kľudne sa hraj ďalej, dievčatko sa iba prišlo pozrieť, možno sa chce s tebou hrať...a toto ju veľmi posúvalo dopredu...teraz má 6,5 a už v pohode, nie je že ide cez mŕtvoly, ale vie si povedať svoje😉

zabka79
15. apr 2023

Daj jej cas. Niektore deti nie su take otvorene ku vsetkym. Syn chcel na ihrisko iba ked tam nikto nebol, ked niekto prisiel nechcel sa hrat spolu a nedajboze delit o hracky. Prvy krat bol v patrii hrajucich sa deti az v predskolsom veku. Dnes uz nadvazuje kontakt okamzite.

onedaynick
15. apr 2023

zvlastny nazov temy..

autor
16. apr 2023

@onedaynick hej admin to takto prepísal 😂

erickatt
16. apr 2023

To vies, víkend. Admin si dal asi vinko

ankare
16. apr 2023

Samozrejme,že sa to zmení a že je to normálne. Rešpektuj jej povahu a nestrat jej dôveru v Teba.

m_isk_a
17. máj 2023

Ahoj, moja dcerka bude mat teraz 4 roky a je uplne rovnaka....ma par deti ktore pozna a vedia sa spolu hrat, ale naozaj ze par...v podstate okrem svojej malej sestricky ma asi 3 kamaratov...

Do skolky ide az v septembri tak mam tiez obavy...