4-mesačný synček začal zle spinkávať. Čo mám robiť?

keilles
31. jan 2011

Keď mal tak mesiac, tak mi prvý interval kedy som ho dala spinkať, prespal aj 5-6 hodín vkuse. Po troch mesiacoch sa to zmenilo. Teraz sa mi v noci budí po 2-3 hodínách a o piatej ráno už nechce spinkať. Potom som aj ja unavená a nervozna, lebo mám trhaný spánok. Možno je to aj tým, že začal veľmi slintať a stále si pchá ručičky do úst, takže to vyzerá na zúbky. Prosím poraďte mi.

martinka17
31. jan 2011

nám išli zúbky od 4 mesiaca,ale prvý sa prerezal až na 10 mesiacov. a poradiť, skús gélik na zuby 😉 Ináč len vydržať, ber to tak, že mnohé sa takto nevyspia od pôrodu až do prvých narodenín, aj dlhšie. Ty si mala aspoň 3 mesiace spánku k dobru 😀

koniarova
31. jan 2011

Niet čo radiť. Je to úplne normálne, bude spávať čoraz menej. Treba len vydržať a neriešiť to neustále. Hádam si nečakala, že prespí od narodenia stále celú noc? Niektoré deti spia viac, iné menej. A to, že sa Ti budí po 2-3 hodinách, je úplne normálny interval na papanie. Buď rada, iné deti sú hore každú hodinu. 😒

mici111
31. jan 2011

...uplne normalne, aj my sme prve 3 az 4 mesiace prespali 6 hodin vkuse, ale postupne sa interval skracuje, teraz ked prespi vkuse 3 hodky, tak som happy 😀 deti ze vraj v noci spracuvaju to co cez den prezili, ked sa zacne pretacat, plazit, stvornozkovat, bude sa budit castejsie..drzim palce..

ginger_fox
31. jan 2011

Je mozne, ze v tom budu zuby. Zaroven v tom moze byt aj to, ze dietatko preziva a spracovava zazitky zo dna. Moj synator v tomto obdobi 4-5 mesiacov veku tiez zacal horsie spavat, pricom dovtedy zvykol byvat v noci hore 1-2x. Zpociatku som si myslela, ze su to zubky, dodnes si vsak myslim, ze to bolo to spracovavanie zazitkov, po mesiaci tieto nocne problemy zacali postupne odznievat a syn sa vratil k do starych kolaji.

martincca
31. jan 2011

zuzbky, zubky a zubky, jednoznačne sa už ozývajú
mne prespal krásne celú noc (nebol totiž dojčený) a ako mesačné bábätko vstával ráno o 9 bez nočného prebudenia, okolo 5 mesiaca tiež začal strašne sliniť a budil sa každú hodinu, trvalo to síce jeden dlhý mesiac, ale potom boli prvé zubky vonku, pri ostatných už nebol žiaden problém, a zase sme prásne vyspatí a usmiaty

mircalla
31. jan 2011

No uplne to iste....hore som aj 5-6 krat za noc, rekord je 7. Maly uz slini od konca 3. mesiaca, ale zuby nikde....stale na ne cakam🙂)
Inak je ok, okrem toho zleho spania, to ma asi mesiac (predtym bol hore 1-3 krat), slinta o 100 sest uz skoro 3 mesiace, tak uz o zuboch pochybujem
No som rada, ze nie som sama🙂) Pozdravujem🙂)