4 mesačný synček odmieta zaspávať na prsníku

bubla30
16. jan 2013

Ahojte, náš malý nám cez den pekne spinká- cez deň s ním chodí von, v kočíku prespinká aj dve-tri hodiny. Večer chodieva spať o nejakej 20.tej, spí s nami, takže sa vnoci nacucne a vačšinou spí do nejakej 4.tej rána. Vtedy sa však pravidelne zobudí na to, že kaká -vačšinou sa prekaká, takže nasleduje prezliekačka. Vždy sa mi však pri tom prebudí natolko, ze potom nevie zaspať. DOteraz to fungovalo tak, že po prebudení bol nejaku hodinku hore a už sa pýtal spať. Dala som mu prsník a hned zaspal, spal do nejakej 8.mej. Posledné dni však tento sposob odmieta, hneva sa už ked ho dávam do postele a zuri, je viditelne unavený, sucha si ocka, ale spat nechce....od prsníka sa odťahuje, napapá sa z neho, ale potom sa trucovito otočí a chce ist preč z postele. Takto to je schodny tahat aj do 10.tej, kym ideme von,Niekedy ho mam problem uspat aj vecer,nechce lezat a zaspi az ked je uplne unaveny...Neviem,ci je to nejaka vyvinova faza a ci to robia/robili aj vase deti...Ako ste si stymto odmietanim spania v skorych rannych hodinach poradili? Nosenie ani spievanie nepomaha:( dakujem za rady

sante81
16. jan 2013

@bubla30 u nas tato faza začala v 4 mesiaci, akurát v tom bol rozdiel ze sa zobudila vyspata okolo 1 a bola hore aj 2 hod, neuspávala som ju, nechala som ju tak, pár krat som ju zakrila , dala dudel, a zaspala sama, niekedy sa zobudila o 4 a nalozila do plienky, bola hore asi 30 min a zase zaspala a teraz ma 7 mes, budí sa okolo 3 kedy máme debatny kruzok, to si vypráva na celu spálnu aj hodinu, precestuje celu postielku, pooblizuje všetko čo dočiahne vrátane nozičiek, baldachynu, dokruti sa a zaspi. celu noc neprespala ešte ani raz, je kojená a mam pocit ze zaspí az ked bude mat cez 2 roky ako starsí syn

jamabe
16. jan 2013

aj my sme mali ten a niekedy aj stále máme ten istý problém a to už má 10 mesiacov! vidím, že je to bežnejšie... dnes sa zobudila o 4,45, dala som jej cucnúť, napapala sa, pustila prsník a už bola na 4 a lozila po našej posteli. Potom bola mrzutá a o 7 mi zaspala neplánovane pri kojení v obývačke, pri plnom svetle. Aj večer, keď ju uspávam kojením, už už zatvára očká, keď sa strhne a odgúľa sa preč. Ako keby nechcela spať, že chce byť radšej s nami a hrať sa 🙂 Bude to len naozaj nejaká vývinová fáza, prejde to, dúfam. 😒 Nadránom je ten spánok najplytší a môže ho zobudiť hocičo. Naša sa už budievala aj o 2-3tej a bola 2 hoďky hore. Takže toto je pokrok.

bubla30
autor
16. jan 2013

vidím, že sa s tým bojujeme viaceré🙂 ja sa snažím malého velmi neprebudit, ale ked ho clovek prebali a prezlecie, tak to velmi nejde, preberie sa sam a uz ujuuka a santí...a ked ho chcem trochu vysantit,ze ideme do obyvacky, pohram sa s nim, nech sa unavi a vraciame sa do izby, uz na prahu vresti, ze tam nechce ist🙂 spaja si ju so spankom a hoci je unaveny, odmieta spat aj prsnik...verim, ze ho to prejde.

svetlusska
16. jan 2013

@bubla30 nas maly ked mal 6 mesiacov robil to iste len s tym rozdielom ze vstaval rano o 6 najneskor o pol siedmej a chcel sa hrat, jednoducho spat nie a hotovo, takze sme boli hore do 9 potom ako tak zaspal...ale tak nas sa budi na kojeni v noci o tej 11.00, 1.00, 4,00 a nakoniec o tej 6...a trva to doteraz a to mame cochvila 8 mesiacov...cica mu nepomaha na uspatie nechce a hotovo chces sa hrat...

svetlusska
16. jan 2013

@bubla30 a este som zabudla ked nevstavam ze to ignorujem tak ma zacne stipt s prstekami na prsniku 🙂 :D a vstat musim lebo ked tam zabori tie svoje ihlicky nechtiky hotovo 😖

bubla30
autor
16. jan 2013

@svetlusska ja odpadnem, aky vynaliezavyyy🙂)) ja ked ho ignorujem, tak niekedy bavuuka dovtedy, akm ma nerozosmeje a nezlomi ale niekedy aj kapituluje a zalomi na cice. ale ked je pokakany alebo tak, tak nehrozi, to ho musim prebalit. cize asi nie je cesta, ako ho co najskor bez rozptyleni a hodin hore uspat, ze?🙂

svetlusska
16. jan 2013

@bubla30 tak nam sa to zatial nepodarilo, nas ked je pocurany tak sa rozculuje a spat nebude...a ak ignorujem to ze ma stipn tak zacne knucat a ci chcem ci nie vstat musim..ale tak potom ten jeho usmev stoji zato :D sme sa smiali ze on budik ocka predcasne do roboty o pol siedmej :D presny jak hodinky..ale cez vikend no ehm :D