4-mesačný chlapček málo spinká❤️

vojtasova
29. jún 2020

Ahojte som prvomaminkaa😊😊chcela by som poradiť môj chlapček .. bude mať 4 mesiace 3 júla.❤️❤️je plne kojeny , + už aj papa nastrúhané jabĺčko, vanilkové a banánové kašičky,domácu výživu,a krupicovu kašu... Zeleninové polievky sem tam ako je mrkvička popučene zemiaky. Trápi ma že spi strašne málinko , v noci sa často budí...4-5 krát ... A skoro vstáva... Cez deň , spi sice a je unavený a nebráni sa spánku .. takže ho ukladám ..doobeda 1niekedy 2 krát..poboede 2 krát ale sú to také spánku hodinové , 30 minút , 40 minút nikdy mi nepospi 2-3hodkyy vkusee
Neviem myslela som že bude spinkat dlhšie keď papa už stravu, a ešte je kojeny. Neviem čo robím zle..ukladam ho aj ja noc v cca rovnaký čas.. a ako poraďte keď zaspí a vypadne mu dudel hľadá ho hádže sa krúti ako keby sa chcel prevrátiť ale nevie sa..keď dám dudel alebo zas nakojim spinka.. poraďte čo urobiť pre lepsi spánok?🙄 Či je to v pohode a vyrastie a potom bude spinkat dlhšie??😊😊❤️❤️

mint_blossom
29. jún 2020

@vojtasova OT ale preco ani nie 4.mes. babatku davas prikrmy ked je dojceny?

vojtasova
autor
29. jún 2020

@vojtasova zabudla som dodať ešte že keď vstane tak uplakané a má zavrete očká a plače ale keď ich otvorí alebo otočím na rukách ako má rád smeje sa už potom je dobree

mogaa
29. jún 2020

@vojtasova fúha na to že je kojený a ešte len bude mať 4mesiace si musela začať s príkrmami skoro....čo mu dávaš večer pred spánkom okrem mliečka? nebolí ho bruško?

enka81
29. jún 2020

@vojtasova keď je plne kojený, prečo ho dokrmuješ? Pokiaľ viem, do 6 mesiaca to nepotrebuje, ak je to už inak, oprav ma. Možno práve to dokrmovanie mu nerobí dobre, bruško mu to ešte nestrávi a je nepokojný

vojtasova
autor
29. jún 2020

@mint_blossom lebo mu moje mliečko nestačí, bol hladný ..
A je celkovo veľký, a kus chlapčeka ❤️❤️preto som začala dávať stravu UM som dávať nechcela a ani nechcem

vojtasova
autor
29. jún 2020

@enka81 práveže si pýta papať neodmieta

mint_blossom
29. jún 2020

@vojtasova ako vies, ze bol hladny?

vojtasova
autor
29. jún 2020

@mogaa nie neboli vždy mu pritlačam cez deň je spokojní, smeje sa ...mliečko na noc už len...

smejko25
29. jún 2020

@vojtasova ahoj neries ci si zacala skoro ci nie 🙂 nie kazde kojene dieta musi byt cisto kojene do 6M 🙂
A stym spanok poviem ti moja ma teraz 8M a ked mala tolko co tvoj tak 2-3 hod pospala iba ked sme sli na prechadzku 😁😁 inak si davala take max hodinkove spanky na rukach alebo v posteli 🙂 takze okrem kocikovej prechadzky mi nikdy nespala cez den dlhsie ako hodinu 😁

vojtasova
autor
29. jún 2020

@mint_blossom pretože vždy keď som ho nakojila veľa mlieka vygrckal a keď som začala pomaly so stravou prestal mi tak grckat ako keby mu to mliečko zahustiloo

vojtasova
autor
29. jún 2020

@smejko25 dakujem,hádam to prejde 🙄❤️❤️

vojtasova
autor
29. jún 2020

@vojtasova až fontány hádzal

mint_blossom
29. jún 2020

@vojtasova a z toho si usudila, ze je hladny?

vojtasova
autor
29. jún 2020

@mint_blossom ako hop stop, pýtam radu nie ..aby ste ma poucovala čo môžem a čo nemôžem a kedy som s čím začala.

mogaa
29. jún 2020

@vojtasova my sme pri našej začali s príkrmami cca týždeň pred ukončením 4.mesiaca, ale malá bola v kuse hladná, takže viem o čom hovoríš...len o nejakom "jedení" nemohlo byť ani reči , lebo prvé dni zjedla max.1-2malé lyžičky mrkvičky a postupne sa pridávala zeleninka a zemiačiky, k ovociu sme sa dostali až skoro po mesiaci....ale spávala dobre

smejko25
29. jún 2020

@mint_blossom
@enka81 neviem vsimli ste si ze mamicka sa pyta na spanok nie na prikrmy ?

smejko25
29. jún 2020

@vojtasova viem je to take na nervy lebo malo co spravis ale zas ja som vela oddychovala snou takze som bola vpohode 🙂 nezijem vhnoji zeby som musela vecne upratovat atd atd ako niektore co tu pisu 🙂 velakrat som postihala viac ked bola hore ako ked spala 😁
Ten spanok sa este toooooolko krat upravi ze az 😁😁

mint_blossom
29. jún 2020

@smejko25 nevsimla 🙂 babo moze mat reflux, nech si to mamicka najprv odkonzultuje s dr., alebo s tym, kto jej poradil davat 4mes. babatku krupicovu kasu 🤷🏻‍♀️peace.

smejko25
29. jún 2020

@mint_blossom ved vidim ze nie 🙂

denda007
29. jún 2020

@vojtasova ahoj 🙂 podľa toho čo píšeš má bábätko neviem ako sa to povie po slovensky ale skús pogooglit. 4 month sleep regres. Je to niečo v Tom zmysle že dieťa doteraz spalo jedným spánkom tvrdým no začínajú sa ku tvoriť spánkové cykly. To znamená že má aj tvrdý a ľahký spánok. Preto sa aj tak často budí. Možno má aj rastový spurt. No a možno jeho mozoček reaguje aj na zmenu stravy. Nedaj sa vystrašiť matkami čo na teba útočia 🙂

denda007
29. jún 2020
jeliz59
29. jún 2020

Moje dieťa má 3 roky a ako sa narodil nespala som viac ako 6 hodín....cez deň nespí ....a v noci je hore aj 10x.....raz čaj potom sa nosiť na rukách a niekedy vstane okolo 01:00 tvári sa že je deň zaspí cca o 06:00 o 08:00 je hore....a to je na dlho....😂😂😂😓😓😓😓takže hádam tebe tvoje dieťa vyrastie z toho....ja už som stratila nádej....🤪🤪🤪🤪

vojtasova
autor
29. jún 2020

Ďakujem vám babyyy ❤️❤️ joj nedám sa vytočiť jednou maminou ktorá nie je schopná dať normálnu odpoveď ale kritizovať čo kedy som začala, a pytat sa kto mi poradil 👍👍🙏skôr tebe peace.
Viem čo je pre moje dieťa dobre , a viem prečo som začala , pretože mu nestačilo byť na mlieko keďže má 7 kg a bude mať 4mes. Takže asi tak viem čo píšem chcela som len poradiť , či nemajú mamky podobne skúsenosti 🤔🙏🙏

katkabg
29. jún 2020

@vojtasova tu v Bulharsku prikrmuju deti uz od konca 3 mesiaca cize v poho 😉

katkabg
29. jún 2020

@vojtasova milujem tie tabulkove matky.Toto a toto od 3 mesiaca...potom toto a toto id 6 mesiaca.Kazde dieta je ine.Moja id zaciatku 4 mesiaca jedla vyvar.Zemiak plus mrkva Este aj kase na dobru noc.Aj ked som ju kojila len mesiac zo zdr.dovov tak bola papkac a musela som to mlieko nahradit dacim.A tu v bulharsku je vsetko posunute.A ked vam pravdu povie videla som aj babatka ako im davaju kozie mlieko.A tu su zdrave 😉

hettinka
29. jún 2020

@vojtasova príkrmy nie sú ešte vhodné, ak mu mliečko nestačí, dokrmovala by som UM na noc. A je úplne jedno, koľko váži. Moj syn bol valibuk (polročný mal 9kg), do 3 mes kojený, potom postupný prechod na UM, príkrmy sme začali zavádzať od ukončeného 4. mesiaca, len 1 denne na obed zeleninovo-mäsový príkrm. Je zbytočné sa vytáčať, z príkrmu si také malinké bábo ešte nevie stráviť a zobrať toľko živín, ako z mliečka. Krupicová kaša už vôbec nie, ved tam je lepok... Môže byť nespokojný aj z hladu, zlého trávenia, alebo z alergickej reakcie. Alebo je taká povaha, moje prvé revalo stále a bez dôvodu, proste náročné dieťa.
Prišla si sa poradiť, či nie?

eliska13
29. jún 2020

@vojtasova tak ho neukladaj doobeda 2 x, ale len raz a možno bude poobede dlhšie spat.Ked grcal môže mať reflux teraz negrca, ale zaha ho páliť môže.Podla mňa má málo mlieka píšeš, že len večer?a viem, že sa nepýtas, ale to nie je strava pre 4 m bábo absolútne a, keď tak postupne a nie, že už jedava ovocie, kaše, polievky to kedy ste začali?
Keď zvracal mohla si dávať na zahustenie prášok, a fakt je lepšie dať UM ako krupicnu kašu😊ale tak neber to v zlom len mi nedalo....
Možno je taký, že mu stačí málo spánku a viac x skús ho natiahnuť dať jesť a možno pospi dlhsie

makova333
29. jún 2020

@vojtasova no kedze si sa prisla poradit a radu vlastne nechces, tak ani nebude pisat, skoda drat klavesnicu. Darmo ti tu xy mamiciek povie, ze pretazujes travenie svojho dietata. Ty myslis, ze nie. Tak ok. Ty si spoko, nie je co riesit.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aylinn
29. jún 2020

@vojtasova môj bude mať asi rovnaky problem,sice ma len mesiac no vacsinou vsetko mlieko čo vypije mi vyvracka, moje materske myslim a potom je nedojedeny a hlada prso stale, tak dnes som mu skusila dat umele a teda fontana pre zuzanu sa moze schovat 😭 normalne sa bojim tej chvile kedy zaplace ze je hladny.. uz sa neviem dockat toho dna kedy budem moct zacat prikrmovat jedlom😏😏