4 mesačné dieťa nám vôbec nechce spať

josenka61
16. nov 2019

Máme 4 mesačného chlapčeka, ktorý sa veľmi často budí v nocí 4 až 5 krát za noc. Potom už nevie čo so sebou. Aj ho nakojím aj sa pohrá aj ho ukladáme. Za hodinu zase to isté. Cez deň tiež veľa toho nepospí. Maximálne 40 minút. Už nevieme čo máme s nim robiť. Som veľmi unavená a totálne nevyspatá. Prosím o rádu, či náhodou nemáte podobný problém. Ďakujem. Ela

bavlnka92
16. nov 2019

to vôbec nie je "problém". malý proste chce byť hore a treba sa s ním pohrať. ja som bola s malým aj 15x za noc hore kým hodinu (max) spal a zvyšok chcel byť hore. ešte nerozlišuje čo je deň a noc a nemá problém byť hore.

alenka2101
16. nov 2019

Moja dcera ked bola malinka tak od narodenia do 2,5 roka skoro vobec nespavala,potom to prestalo same od seba a teraz mame rocneho chlapceka a chodi vecer spavat pred pol nocou a aj tak sa zobudi obcas v noci,ked zaspi napr.vecer o 21 alebo 22 hod.tak sa za hodinku zobudi ako ze maximalne vyspaty 😊😊😊to su nase deti...treba vydrzat 😊

afrika
16. nov 2019

4x hore v noci je pri malom bábu je naozaj v norme.. Treba toto obdobie vydržať, prežila to z nás takmer každá jedna 🙂) držím prsty 🙂

elementissa
16. nov 2019

Ja budem zasa za zlú (ako vždy), ale ja som presvedčená o tom, že každé dieťa sa vie naučiť spat. Dieťa potrebuje režim, ktorý ho oslobodzuje - teraz je čas na spanie, teraz na hranie, teraz na jedenie.... Hlavne treba dieťa učiť na to, že existuje deň a noc. Cez deň sa rozprávame, hráme, mazname, jasime... V noci je všade tma, všade ticho, všetci spia. My mame ani nie 2 mesačne dieťa a od prvého dňa sme mu zaviedli prísny režim jedenia v rovnakých časoch a medzitým spi (zatial je maličký, takže prespi celý deň), ale v noci sa tiež zobudí iba 2x na nakrmenie, naje sa, odgrgne a ide do postieľky. Žiadne hladkanie, rozprávanie, rozoberanie, žiadne svetlo.... Nie, proste fľaša do úst, dvihnut hore na odgrgnutie - on úplne prispaty pije, ja ho s jedným okom zavretým nakrmim a ide sa ďalej spat.
Moja mama to tak robila so mnou a mojimi súrodencami, svokra to tak robila so svojimi deťmi a všetkým trom nám to fungovalo/funguje... Ale možno sme len uplne čarovná rodina, kde sú deti ako nikde inde na svete, ktoré sú schopné spat 😅😇😇😇😇

janinah
16. nov 2019

Takto spia-nespia hladné deti...skúsenosť nie jednej generácie v našej rodine.

janinah
16. nov 2019

@elementissa 2mes. budíte na jedenie,lebo hodinky ukázali?...chuďatko....

afrika
16. nov 2019

@elementissa to snáď neeeeeeeee

cica8
16. nov 2019

@janinah prečítajte si ešte raz co ta pani písala. Ona nebudi na kŕmenie

afrika
16. nov 2019

@elementissa Asi ste nikto v rodine nezažili kolikové dieťa, že??

albertka1980
16. nov 2019

@elementissa uplne suhlasim, mame takmer 4mesacnu slecnu, a mame takisto zavedeny rezim od narodenia. V noci ss zobudi na papanie len raz. Nakrmim, prebalim a spinka az do rana. Pre deti je to istota, je spokojna, usmiata.

mogaa
16. nov 2019

@josenka61 neporovnávaj deti, každé je iné....sama vidíš, aj tu ti píšu mamičky - jedny že je to ok a iné že je hladné alebo má koliky alebo....pravda je, že sú aj deti ktoré sú "náročné" a tie bývajú hore každú hodinu-dve a prerevú až do roka-dvoch celé obdobie....suseda ,mladá baba má 2 deti - staršie dievčatko od narodenia ako anjelik - dobručká, skoro vôbec od narodenia neplakávala, v noci sa zobudila 1max2x....ked jej začala chodiť o školy, mali druhé - tiež dcérka....tá jej prerevala prvé 4mesiace celé noci a cez deň jej každé 2hodiny papala.....v noci pomáhalo jedine naložiť ju do auta a ísť ju voziť po meste...keďže muž ráno vstával o práce a dcérka do školy, každú noc ju vozila minimálne hodinu dve po meste -aj to sa veľakrát stalo že malá jej v aute zaspala, zaparkovala pred panelákom a malá hneď otvorila oči a nanovo rev...mala prehodený režim, jednoduch v noci nechcela spať a ona to cez deň dohnala a zbytok rodiny aj s mamičkou sa museli prispôsobiť

lula313
16. nov 2019

@elementissa
@albertka1980 baby, ešte mate male deti. Mne dcéra do 4,5 mesiaca spala celu noc(12-15 hod bez zobudenia), tiež som nechápala, že niektorým sa dieťa budi 10x za noc, ale potom jej začali rast prvé zuby a pochopila som..😀potom sa do roka budila každé tri hodiny, od 14 mesiacov spi zas celu noc.. každé dieťa má rôzne fazy, spánkové regresie, ktoré sa behom roka menia. U nás do 9 mesiaca mala taký režim, že chodila spavat o 17tej a ja cely vecer som mala volno, potom sa nám to posuvalo. Najhoršie je, keď idu zuby, vtedy sa vzdy ten režim rozhadze a rodic s tým nespraví absolútne nic

bavlnka92
16. nov 2019

ja som sa vyspala až po 2 rokoch :D (pred pôrodom to nebolo bohviečo tiež keby niekto chcel rypnúť na vek.. :D )

albertka1980
16. nov 2019

@lula313 samozrejme, ze pride aj ine obdobie, ale v noci sa s dietatom nehram a nerozpravam, ked chcem, aby spalo, vybavim najnutnejsie pri slabuckom svetle a ulozim opat spat

pimpa12
16. nov 2019

@elementissa jeeej, aj my máme čarovnú rodinu, aj u nás to tak funguje🙂 tiež máme prísny režim už od pôrodnice.

titla
16. nov 2019

Tiez mam 4-mesacneho chlapceka. V noci sa budi cca kazdu 1,5 hodinku. Ale zas ja sa s nim nehram v noci, nakojim a pri tom mi na prse znovu zaspi.
Akurat mu idu zuby, dni su na slucku, aj vecerne uspavanie, v noci sa tiez trha zo spamku, mrnci, aj by spal, ale neda sa mu...tak len dufam, ze to co najskor prejde.