Ahojte mamičky.Viete mi prosím poradiť mám 15mesacneho synčeka alexka😘,no mám problém ho kúpať.asi pred 4mesiacmi začal byť veľmi placlivy priam až kričí zlosti sa plače nechce sa ani kúpať ani sprchovať ..neviem prečo aký na to má dôvod keď on sa rád kúpal aj v lete v bazéne sám si pýtal bazén vodu ukazoval mi ruckami a tešil sa. .skúšam ho dávať do vaničky do vane do sprchy a nič..a nehovoriac o tom keď mu idem umyť vlásky no katastrofa..ja už neviem ako mu mám vysvetliť že vodička je dobrá atď...vodu stále skúšam takže teplá nieje ..keď ho len sprchujem bez umytia vlasov plače tiež ale menej ako keď mu idem umyť vlasy...ďakujem za rady
@benakova555 sprchovala by som sa spoločne .
👍🏻
To je obdobie, ono to skôr či neskôr prejde, moja staršia dcérka bola od roku a pol rovnaká, tiež vodu len z diaľky, najviac rúčky a nôžky do vody, ani do bazéna ju dostať. Vždy bol plač vo vode, vrieskala. Kúpať vo vani ani za svet, po stojacky len . Po čase ešte pred 3. narodeninami sa to upravilo, ale umývať vlasy bolo stále o život. V novembri sa mi narodila druhá dcérka a stal sa zázrak. Keď videla ako kupem sestričku, tak zrazu aj ona sa moc chcela kúpať, pekne vo vani. Žiadny rev, nič. Ale treba ozaj len trpezlivosť a pevné nervy. A to spoločne sprchovanie je tiež dobrý nápad...
@stela01 už som skúšala je síce kludnejsi ale vlásky i tak nechce umývať
@benakova555 aj ja som to mala , to chce len vydržať . Alebo vo vani spolu sedieť . A hrať sa , umyval vlasy on mne .😉
Ja som počula, že niektoré deti preferujú kúpacie vedierka 🙂
@benakova555 ved mu nemusis umývať vlásky, len trošku oplachni vodou, aby sa mu voda ani k tvári nepriblížila. Chvíľu to potrvá, kým si získaš jeho doveru. Možno mu na tiekla voda alebo šampón do očí a už má v sebe strach, ze sa to stane zase. Aj moji mali obdobia, keď sa báli vody a pomohol citlivý prístup. Aspoň na čas nie je dôležité, aby mali umyté vlasy a už vôbec nie šampónom, ten detské vlásky vôbec nepotrebujú, stačí zmyt len prach a prípadne zlepene končeky trošku premyt šampónom. Ale to fakt iba keď su polepene
@saluda máš pravdu.. neriešim to rozhodla som sa.ono to po čase ustúpi.. ďakujem všetkým
podla mna to bude len take obdobie, ktore ako prislo, tak proste aj odide a bude to zas vsetko v poriadku. zbytocne by som vsat ten cas kupania nejak nepredlzovala a snazia by som sa ho okupat, co tak za najkratsi cas
@benakova555 nasa az ako starsia prestala znášať umyvanie vlasov.. a to predtym chodila na baby plávanie do 2,5roka.. tam.jej voda v ociach nevadila a teraz uz dobre 3r.roky hysaci pri umyvani vlasov..
S
Predavaju aj take speci silty alebo ako to nazvat, to by malo zabranit vode do ociek vtiect.
obdobie, prejde ako kazde ine, 🙂 trpezlivost