4-mesačné bábätko sa zlostí a hnevá

1. sep 2024

Ahojte, mam 4m dieťatko, ktore je ukažkove od narodenia, nikdy neplače a nie je vobec problémové. Teraz zhruba tyždeň sa nam začalo veľmi zlostiť zo všetkeho. Veľmi ho vie nahnevať keď niečo nie je podľa neho, pri hre s roznymi hračkami sa neustale zlosti že si ich nevie dať do ust a podobne. Už sa pomaly ani nehrame, keď ho dam na podložku do 5min začne plakať od nervov lebo si nevie vziať plyšovú kocku, keď mu ju podam je tiež zle. Chce isť na bruško ale ešte sa neotača, dam ho a tiež zle, začne plač. Otočim naspäť tiež plač. Nejake skusenosti? Je take obdobie zlostenia normalne? Ďakujem.

tinalia
1. sep 2024

Normalne babatko. Uz ho zaujima svet okolo a ked ss mu nedari dat predmet kam chce, tak ho to frustruje. Lezanie na bruchu ho tiez nemusi stale bavit, deti maju rozne obdobia. Vobec by som sa neobavala.. a hrat sa treba, aj ked sa hnevá 😉 mimochodom teraz je take teplo, ze aj nasa zacala byt tieto dni umrnčana.

iivancova
1. sep 2024

Ani dieťa, ktoré plače a zlostí sa, nie je “problémové”. Je to proste zdravo sa vyvíjajúce dieťa. Ak teraz nechce byť na brušku či na chrbte, skúšala by som stále a medzi to by som skúsila zmeniť polohu na hranie, napríklad moju bavilo ju nosiť (tigrík alebo iná poloha vhodná pre jej vek, už si nespomínam) a ukazovať veci v byte. Alebo si dať dieťa v pololežmo na pokrčené kolená a tak ponúkať hračky, možno na bruško na fitlopte, ale už neviem ktoré polohy zvládala dcéra v 4-5 mesiacoch. Každopádne nájdi polohu, v ktorej to dieťa baví. Držím palce. A u nás este dosť fičala hrazdička, pošlem fotku.

iivancova
1. sep 2024

S týmto sa hrala dlho dlho a aj vydržala si do toho kopať, búchať.