Teraz začal držať hlavičku, nieje to ešte 100né ale je predčasne narodený. Keď ho mám na rukách a snaží sa držať hlavičku tak sa akokeby ohýba dozadu, aj hlavu mu ťahá dozadu. Je to ok, alebo problém?
@kacena4 na podložke to nerobí. Tak kedy ho mám začať dvíhať na ruky?
nie je to ok.... určite spomeň na poradni...
dvohaj ho ake podopieraj chrbatik a krk (hlavu)
pozri si spravne nosenie babatiek
Idealne bude, ked navstivis fyzioterapeuta, aj nas to tak robil, odporucil nosit opacne, to znamena chrbatikom si ho opries o seba a babo sa pozera dopredu, tym mu rozrusis ten zvyk, ze sa prehyba dozadu. Ak nedrzi hlavku, musis mu ju podopierat, ale to urcite vies. My sme ho dlho nosili ako keby bol v perinke - na lezato.
@ema22270 a nemal potom problém držať hlavičku?
@ivangeline kvôli čomu? Myslíš že ja robím chybu v držaní?
Čiže je zrejme ešte slabučký, aby udržal tú svoju hlavičku. Rozhodne by som ho v takej polohe nedržala. Zmeň držanie.
Myslis kedy ci nemal problem drzat hlavicku? Nas tak okolo 5m drzal sam pekne. V 4 som mu este sem tam pridrzala. A to drzanie tvarickou dopredu sa mu pacilo a paci doteraz, to ma uz 10m. Este ho tak niekedy nosim.
Nieje to v poriadku.Taje ohybanie je znakom hypertonie zvyšeneho svaloveho tonusu.Treba vysetrenie u rehabilitačneho lekara.
Ak sa prehyba do luku je hypertonicky. Nie je to OK a treba s nim spravne manipulovat/drzat ho a cvicit. Objednaj sa s nim k fyzioterapeutovi a ukaze ti co a ako. Treba mu zmiernit napatie v chrbtici a posilnovat priecne brusne svaly. Ziadne vertikalne nosenie.
Ja si myslím, že sa ti dáva do luku. Skús si o Tom niečo prečítať. Spomen pediatričke a pýtaj sa na fyzio, možno vám predpisu nejaké cviky. Teraz som si spomenula, že ja som nášho držala tiež tak, ako ti píšu dievčatá vyššie, chrbtom ku mne. Všetko ti ukáže rehabilitačný lekár a fyzio. Netreba sa zľaknúť, nie je to nič hrozne, všetko ti vysvetlia.
ked ho ulozis do postielky na nocny spanok napr. - ako tam lezi? nelezi v takom akokeby luku? tvar pismena C? velky zaklon
@zuzuliennka1 v noci leží na brušku normálne. On inak ako na bruchu spať nevie
My sme boli pred 2 mesiacmi u neurologičky a tam povedala že je ľahko hypotonický.. Za 2 mesiace by tak prešiel z hypotonického na hyper?
Ak ja som bola presvedčená, že môj bude mať hypertonus (tiež sa dával do.luku) a mal mierny hypo. Nech sa ti na dieťa pozrie skúsená fyzio.
Boli sme dnee u neurologičky a povedala že má axiálny hypotonus :(
Ahoj ako ste na tom teraz s tym axialnym hypotonusom?
Keď je hypotonicky
Tak ešte nemá tak silne svaly aby si hlavičku udržal …tak či tak lepšie jw istá za fyzioterapeutom
Buď to zhodnotí že treba svaly posilňovať
Alebo hypertonus svaly uvoľňovať
Aj na to aj na to sú cviky
Ale išla by som urcite riešiť s odborníkom
tak ho nedvihaj na ruky na "stojaka" pada mu hlavka to je normálne. ak by to robil na podlozke spomen to pediatricke