4-mesačná dcéra si nesleduje ručičky. Je to problém?

doda8
18. máj 2019

Ahojte kočky, idem sa vás opýtať. Moja mala ma 4 mesiačiky a ešte stále nesleduje svoje ručičky a ešte ani moc hračky chvíľku áno ale potom sa otočí a zas ma svoj svet. Všade čítam ze ručičky by mala sledovať v3 mesiacoch aj hračky. Ci to už mám nejako riešiť alebo jej dám ešte čas? Dakujem

bibih
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ukulela
18. máj 2019

@doda8 riesit to mozes len tak, ze ju budes motivovat, hracky, hrkalky, ... su take tie ponozticky / rukavicky s hrackami prisitymi. ale tabulky su jedna vec a realne deti druha. moj napr preferoval dlho jednu stranu - ak som chcela, aby sa otocil aj na druhu, musela som ho motivovat. zakryvat dlanou dominantnu stranu, ... takze motivuj aj ty, hraciu decku, nove hracky na nu, ...

eleu
18. máj 2019

@doda8 nemaj strach 🙂 ja mam tri deti a každé iné a najstarší sa mal veľmi skoro ku všetkému a dcérka taka ako v com a najmladší pohodlný vo všetkom, chodenie až 17 mesiacov a odpliekovanie 4 roky, boli sme aj u psychologicky lebo aj reč a odmietol počúvať logopedicku ale pritom je ok aj psychologička povedala ze je len tvrdohlavý 🙂 povedala ze z toho robím vedú a mam prísť sama k nej 😂😂😂😂

doda8
autor
18. máj 2019

Ďakujem, sak ja ju stále skúšam motivovať dávam pred ňu hračky, aby ich skúšala chytit, rozprávam jej ukazujem ručičky, tak budem pokračovať a hádam to pride😁