4-mesačná dcéra ešte nepasie koníkov

21. máj 2024

Prosim vas moja dcera ide mat 4 mesiace a este nepasie koniky:( kedy vam zacali deticky tak dvihat hlavicku ?

amelia89
21. máj 2024

nezdviha hlavu vobec?
chodite k fyzio? ak nie tak by si naozaj mala zajst. moje deti pasli konikov skoro - ale to je jedno, kazde dieta je ine ale ked som mala pochybnosť tak som okamzita bola u fyzio.

maryetta
21. máj 2024

Zrejme sme spolu aj v skupinke? Moja mala nedavno 4m a teda koniky resp na brusko som ju davala takmer od narodenia. Od toho mesiaca uz mala hlavicku hore a teraz ked je na brusku tak uz si jednou ruckou berie hracky.
Dr ti na poradni nehovorila nic?

daja07
21. máj 2024

Zalezi na tom co robi/nerobi. Moj posledny ma momentalne 5 mes a nechcel byt na brusku ale hlavu si v pohode vedel drzat. V 3mes sme riesili ze nechce byt na bruchu a vytahuje si ruky spod seba. Pediatricka radila pockat do dalsej kontrolu. Pred 2 tyzdnami sme boli u fyzio. Ta povedala ze hlavu si drzi dobre. Ale ked lezi na bruch nezapaja spravne svaly. Teraz cvicime a polohujeme aby tie ruky mal vpredu a posiloval ich. Rovnako aj to, ze ked lezi na chrbte, aby davl hore nohe a hral sa s nimi. Tiez vtedy posiluje a zapaja svaly ktore by mal. Vojtovku zatial netreba, ale ak sa nam to za mesiac nezlepsi tak aj na to pride. Takze ak mas pochybnosti, najdi si fyzio a daj to skontrolovat. Ak by bol vaznejsi problem tak to potom riesi tusim neurolog, ale to by mal posudit pediater

zuzkaa1991
21. máj 2024

Davate casto na bruško?mne odporuucika detska. Zrolovat uterak a dat pod cca prsia tiez na 4m len trosku zdvihla pretocila hlavku len ale zacali sme davat castoo a co na to detsky lekar??

Ja som bola prvrodicka detská nic neriesila neporadilla kvôli kolikam. Soom malu nedavalá casto na brusko a nik m nevysvetlil ze sa to musi

autor
21. máj 2024

Ja som nedavala na brusko presne koli kolikam … ked ju mam na rukach pekne drzi hlavku .. ked na brusko zdvihne ale hned si zacina rucky cmulat … skusim dat ten uterak … pediatricka neriesi nic …

kacena4
21. máj 2024

a ako to ma vediet robit ked netrenujete? davaj ju na brusko naučí sa to

autor
21. máj 2024

Davam ju upravujem jej rucky ale stale si ich aj tak zacne cmulat ..

maryetta
21. máj 2024

Nevadi ze si zacne cmulat. Chod pred nu. Poukladaj tam hracky. Knizky a bude sa za nimi dvihat a obzerat 😉
Pripadne fit lopta a dat babo na fit loptu.

anavixy
21. máj 2024

Pozor na to, ci ma spravne ulozene ruky. Aj pri malych babatkach je dolezite ako maju ruky, novorodenec ich ma mat inak ako 2m dieta, potrebuje sa o ne vediet opriet, aby vedelo zodvihnut hlavu. Koliky nie su prekazkou pri polohovani na brusko, naopak.. odporucam nastudovat si info na ig- pozri profily fyzio kristy, detska fyzio mama, fyzio detem, fyzio4kids a/alebo navstivit dobreho detskeho fyzioterapeuta, ak rovis vsetko tak ako treba a aj tak nepasie 🍀

anavixy
21. máj 2024

Este dodam: uteraky pod hrudnik ani rozne vankusiky a pomocky na pasenie konikov nie su vhodne, dieta sa ma opierat o lakte, to, ze podoprieme hrudnik neriesi problem, tam nejde o to aby dieta drzalo hore hlavu alebo o to akym sposobom to robi, o suhru svlaov krku a trupu. Taketo pomocky, naopak, podporuju zaklon krku a chrbtice, ktory nie je vhodny ani zdravy!
https://www.instagram.com/p/CcdqLLary-Z/?igsh=M...