4,5 ročná dcéra máva strašidelné sny

kubicova
8. jan 2014

Ahojte maminy...uz neviem,na koho sa obratit,tak skusim mozno vase skusenosti,vopred som vsetkym velmi vdacna za akukolvek radu🙂Mam 4,5 rocnu dcerku,ktora nikdy nemala problemy so spankom.Spava sama uz od dvoch rokov,pred rokom a pol sme sa prestahovali do noveho domu.Mala som celkom obavy,ako bude znasat noci,ale bolo to cele absolutne bez problemov..az zrazu,cca 3 mesiace do zadu,zacala mat mala strasidelne sny (bili ju policajti,teta jej ukradla barbie,utekala som s muzom pred nou a nechceli sme ju pockat a pod...),pravidelne mavala taketo sny a po novom sa pridali vecerne place pred spanim,nechce byt sama v izbycke..potom aj zaspi,ale vzdy sa okolo druhej zobudi na strasne sny a uz nevie normalne zaspat,stale chce ku nam do spalne,co by som moc nerada,lebo viem,ze bude neskor problem,dat ju znova do detskej izby,navyse sa pri nej vobec s muzom nevyspime,lebo cestuje po celej posteli..ona sa uz boji aj zaspat,lebo vie,ze sa jej zas bude nieco skarede snivat,keby ste ale poculi,ake su to kriky,ako by ju niekto bil,strasne....no a co je paradox tohoto vsetkeho,u jednej aj u druhej babky spi uplne bez problemov,u jednej babky ma dokonca sama izbycku,ale v tesnej blizkosti s ich spalnou.Uz som vyskusla premiestnit aj postel,nepomohlo,vysvätila som jej izbu,nepomohlo,teraz mi poradili vyskusat solnu elektricku lampu,tak uvidime.Je to nieco medzi nebom a zemou,som za kazdu vasu radu a skusenost vdacna,Michala🙂

dejka77
8. jan 2014

Keby si jej detsku urobila v inej izbe? Popripade skus spat v jej izbe len pre zaujimavost ci aj tebe sa bude snivat nieco zle. Vyzera to zatial tak, ze je to problem konkretneho miesta.

mdurickova
8. jan 2014

Ahoj Miska, veru, nieco medzi nebom a zemou...moj syn je presvedceny, ze v elektrickej zasuvke ziju zvieratka, ktore v noci vychadzaju a strasia ho..tak sme mu kupili tucniacika-lampicku, ktora je v elektrike a aj v noci mu svieti a chrani ho tym, ze zvieratka nepusti dnu. Skus si nieco pohladat na nete na temu nocny des a nocna mora.je toho dost a vacsinou sa to spaja s nejakym traumatizujucim zazitkom, co pri takom malom dievcatku moze byt hocico, pre nas mozno aj banalna hadka rodicov...mozno vo vasom pripade to stahovanie. V ziadnom pripade nevyhovaraj malej, ze su to nezmysly, ze je to len v jej hlavicke a pod. treba ju vzdy vypocut /dat jej najavo, ze jej veris/a hladat nieco, co ju ochrani, naprikl. kupit nejaku hracku do postielky a pod. Ak veris na veci medzi nebom a zemou, skus vyhladat naprikl. nejaku vesticu, alebo numerologicku. Moja neter v noci strasne krici, ale uplne ako zvieratko, je to strasidelne a povedali nam, ze cez nu prechadzaju mrtvi...pre nas je to hrozne pomyslenie, ale jej to nevadi...jee to cudne, ale urcite to stoji za zamyslenie. V pripade, ze na taketo veci neveris, urcite by som skusila psychologicku, alebo este lepsie pre take male dievcatko ist na odblokovanie. Do 6rokov veku to robia cez matku, cize dieta nemusi nic absolvovat a nam osobne to veeeeelmi pomohlo🙂drzim palceky

mdurickova
8. jan 2014

alebo ako pise dejka, spi pri nej, aspon na cas. vies dieta musi vidiet, ze jej chces pomoct. ty si pre nu ako bohyna, veri ti a mysli si ze vsetko vyriesis. Par noci pri nej isto spravi vela a tebe tych par neprespatych noci tiez isto budu stat za to 🙂

martulina34
12. feb 2014

do šiesteho roka moja dcéra abolútne nemohla spať sama, ale v spálni mala vedla našej posteli postel a tak spávala skoro v siedmich rokoch sme ju presťahovali do izbičky spať ale musela som pri nej byť až kým nezaspí,a tiež sa v noci často budila...potom išla do tábora kde spala s dievčatami bez rodičov a trochu to pomohlo ale teraz má osem a ešte občas v noci príde že sa jej dačo snívalo atd ale ju uložím a spí dalej,a uspávať ju už netreba len dobrú noc trochu pokecáme a odídem...ale do šiesteho roka to bolo náročné....

veroc
16. feb 2014

Naša prvá dcéra s nami spávala do štyroch rokov. Keď sme jej prerobili izbičku a presťahovali ju tam 2 mesiace bolo úplne všetko OK - až sme sa čudovali lebo je to taký malý strachopud 🙂 No ale potom prišli problémy - v noci sa vždy zobudila a bála sa znova zaspať - tak sme to riešili tak že sme ju vždy zobrali ku nám. Aj sme sa snažili jej vysvetliť že už má svoju izbičku a že je veľká na to, aby s nami spávala, ale nezaberalo tak sme to vždy vzdali - veď komu sa to chce riešiť uprostred noci 😒 ale prišlo malé bábätko a nastal problém - samozrejme nemohla spávať s nami lebo by sa nevyspala (keďže chodí do škôlky) tak sme vstávali v noci aj k malej aj k staršej - no des 😖 ale doplatili sme na to že sme to neriešili hneď dôkladne keď nastali prvé problémy. Tiež tvrdila, že počuje kroky, že čosi búcha a pod., bol aj plač aj krik aj prosenie ale väčšinou sme to nejako vydržali, veľakrát som aj pri nej sedela a čakala dokiaľ nezaspí a keď zaspala a spala až do rána. Potom sa jej tiež začali snívať zlé sny - my sme mali medvede 😀 koľkokrát sme museli pre jej kľud obehnúť celý dom aby sa presvedčila že žiadny medveď u nás nie je. Postupne sa to začalo lepšiť, začala sa budiť v noci už len občas a momentálne už pár mesiacov spáva pekne celú noc. Občas sa stane že na nás zakričí ale to väčšinou chce len piť a pekne zaspí aj keď ju idem v noci pozrieť či nie je odkopaná tak sa občas zobudí ale zaspí v pohode ďalej. Dúfam že to tak bude aj naďalej. Je to kruté pre deti aj pre rodičov ale treba len trpezlivosť.

krpcek2
25. aug 2014

baby, keby ste s týmto potrebovali pomôcť, rada vám s tým poradím, mám s tým osobné skúsenosti, od dieťaťa som sa bála tmy, pretože som videla mrtvych ľudí a počula som ich. mnoho krát som to riešila babám pre ich deti aj ľudí samotných a aj veštím, takže dokážeme definovať problém 😉 keby náhodou, tak buď píšte správu alebo moje číslo je 0949864090

monnell
16. jan 2016

Dobry den maminy, my mame ten isty problem mala ma 4 roky ma svoju izbicky uz dlhsi cas zo zaciatku zaspala sama potom sme ju prenasali od nas a spala celkom fajn, v poslednom case nechce spat sama v izbe ako ju dame k nam zaspi ale ked ju aj preneseme tak o 2 3 hodiny je u nas zas. Uz sme rozmyslali ci jej dat spat k nam postel aby bola s nami v izbe no vaham ci sa to zlepsi a ci nebude aj tak medzi nami lebo sa ani jeden nevyspime ako teraz. A cez den je stale v pohybe tak unavena je az az ale ani to nestaci. Dakujem za kazdu radu