Ahojte maminy...uz neviem,na koho sa obratit,tak skusim mozno vase skusenosti,vopred som vsetkym velmi vdacna za akukolvek radu🙂Mam 4,5 rocnu dcerku,ktora nikdy nemala problemy so spankom.Spava sama uz od dvoch rokov,pred rokom a pol sme sa prestahovali do noveho domu.Mala som celkom obavy,ako bude znasat noci,ale bolo to cele absolutne bez problemov..az zrazu,cca 3 mesiace do zadu,zacala mat mala strasidelne sny (bili ju policajti,teta jej ukradla barbie,utekala som s muzom pred nou a nechceli sme ju pockat a pod...),pravidelne mavala taketo sny a po novom sa pridali vecerne place pred spanim,nechce byt sama v izbycke..potom aj zaspi,ale vzdy sa okolo druhej zobudi na strasne sny a uz nevie normalne zaspat,stale chce ku nam do spalne,co by som moc nerada,lebo viem,ze bude neskor problem,dat ju znova do detskej izby,navyse sa pri nej vobec s muzom nevyspime,lebo cestuje po celej posteli..ona sa uz boji aj zaspat,lebo vie,ze sa jej zas bude nieco skarede snivat,keby ste ale poculi,ake su to kriky,ako by ju niekto bil,strasne....no a co je paradox tohoto vsetkeho,u jednej aj u druhej babky spi uplne bez problemov,u jednej babky ma dokonca sama izbycku,ale v tesnej blizkosti s ich spalnou.Uz som vyskusla premiestnit aj postel,nepomohlo,vysvätila som jej izbu,nepomohlo,teraz mi poradili vyskusat solnu elektricku lampu,tak uvidime.Je to nieco medzi nebom a zemou,som za kazdu vasu radu a skusenost vdacna,Michala🙂
Ahoj Miska, veru, nieco medzi nebom a zemou...moj syn je presvedceny, ze v elektrickej zasuvke ziju zvieratka, ktore v noci vychadzaju a strasia ho..tak sme mu kupili tucniacika-lampicku, ktora je v elektrike a aj v noci mu svieti a chrani ho tym, ze zvieratka nepusti dnu. Skus si nieco pohladat na nete na temu nocny des a nocna mora.je toho dost a vacsinou sa to spaja s nejakym traumatizujucim zazitkom, co pri takom malom dievcatku moze byt hocico, pre nas mozno aj banalna hadka rodicov...mozno vo vasom pripade to stahovanie. V ziadnom pripade nevyhovaraj malej, ze su to nezmysly, ze je to len v jej hlavicke a pod. treba ju vzdy vypocut /dat jej najavo, ze jej veris/a hladat nieco, co ju ochrani, naprikl. kupit nejaku hracku do postielky a pod. Ak veris na veci medzi nebom a zemou, skus vyhladat naprikl. nejaku vesticu, alebo numerologicku. Moja neter v noci strasne krici, ale uplne ako zvieratko, je to strasidelne a povedali nam, ze cez nu prechadzaju mrtvi...pre nas je to hrozne pomyslenie, ale jej to nevadi...jee to cudne, ale urcite to stoji za zamyslenie. V pripade, ze na taketo veci neveris, urcite by som skusila psychologicku, alebo este lepsie pre take male dievcatko ist na odblokovanie. Do 6rokov veku to robia cez matku, cize dieta nemusi nic absolvovat a nam osobne to veeeeelmi pomohlo🙂drzim palceky
alebo ako pise dejka, spi pri nej, aspon na cas. vies dieta musi vidiet, ze jej chces pomoct. ty si pre nu ako bohyna, veri ti a mysli si ze vsetko vyriesis. Par noci pri nej isto spravi vela a tebe tych par neprespatych noci tiez isto budu stat za to 🙂
do šiesteho roka moja dcéra abolútne nemohla spať sama, ale v spálni mala vedla našej posteli postel a tak spávala skoro v siedmich rokoch sme ju presťahovali do izbičky spať ale musela som pri nej byť až kým nezaspí,a tiež sa v noci často budila...potom išla do tábora kde spala s dievčatami bez rodičov a trochu to pomohlo ale teraz má osem a ešte občas v noci príde že sa jej dačo snívalo atd ale ju uložím a spí dalej,a uspávať ju už netreba len dobrú noc trochu pokecáme a odídem...ale do šiesteho roka to bolo náročné....
Naša prvá dcéra s nami spávala do štyroch rokov. Keď sme jej prerobili izbičku a presťahovali ju tam 2 mesiace bolo úplne všetko OK - až sme sa čudovali lebo je to taký malý strachopud 🙂 No ale potom prišli problémy - v noci sa vždy zobudila a bála sa znova zaspať - tak sme to riešili tak že sme ju vždy zobrali ku nám. Aj sme sa snažili jej vysvetliť že už má svoju izbičku a že je veľká na to, aby s nami spávala, ale nezaberalo tak sme to vždy vzdali - veď komu sa to chce riešiť uprostred noci 😒 ale prišlo malé bábätko a nastal problém - samozrejme nemohla spávať s nami lebo by sa nevyspala (keďže chodí do škôlky) tak sme vstávali v noci aj k malej aj k staršej - no des 😖 ale doplatili sme na to že sme to neriešili hneď dôkladne keď nastali prvé problémy. Tiež tvrdila, že počuje kroky, že čosi búcha a pod., bol aj plač aj krik aj prosenie ale väčšinou sme to nejako vydržali, veľakrát som aj pri nej sedela a čakala dokiaľ nezaspí a keď zaspala a spala až do rána. Potom sa jej tiež začali snívať zlé sny - my sme mali medvede 😀 koľkokrát sme museli pre jej kľud obehnúť celý dom aby sa presvedčila že žiadny medveď u nás nie je. Postupne sa to začalo lepšiť, začala sa budiť v noci už len občas a momentálne už pár mesiacov spáva pekne celú noc. Občas sa stane že na nás zakričí ale to väčšinou chce len piť a pekne zaspí aj keď ju idem v noci pozrieť či nie je odkopaná tak sa občas zobudí ale zaspí v pohode ďalej. Dúfam že to tak bude aj naďalej. Je to kruté pre deti aj pre rodičov ale treba len trpezlivosť.
baby, keby ste s týmto potrebovali pomôcť, rada vám s tým poradím, mám s tým osobné skúsenosti, od dieťaťa som sa bála tmy, pretože som videla mrtvych ľudí a počula som ich. mnoho krát som to riešila babám pre ich deti aj ľudí samotných a aj veštím, takže dokážeme definovať problém 😉 keby náhodou, tak buď píšte správu alebo moje číslo je 0949864090
Dobry den maminy, my mame ten isty problem mala ma 4 roky ma svoju izbicky uz dlhsi cas zo zaciatku zaspala sama potom sme ju prenasali od nas a spala celkom fajn, v poslednom case nechce spat sama v izbe ako ju dame k nam zaspi ale ked ju aj preneseme tak o 2 3 hodiny je u nas zas. Uz sme rozmyslali ci jej dat spat k nam postel aby bola s nami v izbe no vaham ci sa to zlepsi a ci nebude aj tak medzi nami lebo sa ani jeden nevyspime ako teraz. A cez den je stale v pohybe tak unavena je az az ale ani to nestaci. Dakujem za kazdu radu
Keby si jej detsku urobila v inej izbe? Popripade skus spat v jej izbe len pre zaujimavost ci aj tebe sa bude snivat nieco zle. Vyzera to zatial tak, ze je to problem konkretneho miesta.