Ahojte baby, potrebujem poradit. Moj 4,5 mesacny syn cez den vobec nevie zaspat. Zaspi iba pri kojeni, ale ked ho prekladam do kocika alebo postielky, tak sa vzdy zobudi a uz potom nevie zaspat. Energie ma zrazu akoby spal niekolko hodin, ale pritom je unaveny (a velmi nepokojny). Uz ani vonku v kociku nevie spat, tak strasne place, ze ak nezaspi od vycerpania (co sa casto nestava, kedze nemam to srdce nechat ho pol hodinu chrcat a kaslat, co tak place), tak sa s nim musim vratit domov. Sam v postielke nezaspi, chvilu sa tam vie zahrat, ale potom zacne byt nepokojny a snazi sa z postielky vyliezt. Ani raz sa mi este nepodarilo uspat ho doma v postielke, jedine pri kojeni, ale rada by som to zmenila. Mali ste niektora podobny problem? Este chcem pripomenut, ze pokojne lezat nevie- stale so sebou mece a je v pohybe, niekedy je tazke zdrzat ho na rukach, co so sebou tak hadze a obzera sa na vsetky strany.
Dakujem za akukolvek radu.
Trva to asi posledny tyzden. Predtym vedel ale zaspat iba vonku, doma nie. Teraz uz ani vonku v kociku. Vcera sa mu prerezal 2. zubok, ale nemam pocit, ze by to bol ten problem, kedze ani predtym nevedel spavat
Ahoj, ma dost podnetov a hrania cez den? Moja ma 5 mesiacov a prestavala mi dobre spat v kociku, bola velmi na vestko zvedava, dala som jej dole striesku a chodili sme popod stromceky a tak. Pozerala, sledovala a niekedy aj zaspala v kociku alebo potom doma. Mne aj kamoske potom tiez pomohol cumlik a do ruciciek sme im dali plienocku alebo taku tuli hracku, to si ponatahovali, pokukali a dali si to kusok cez hlavu a tak spinkali.
o spánku máš napr. tu http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/spanok/
@zuzanatur
@evulienkaslx podnetov a hrania ma dost. Cumlik odmieta, s plienockou sa zahra, ale k spanku mu nepomoze. Idem ho dnes dat do sportoveho kocika, mozno, ze trochu pokuka a potom zaspi. Vcera to ale vo vanick, ktoru som naklonila nepomohlo 😔
@zuzanatur my sme si tymto tiez presli...zacalo to okolo 4.mesiaca, akurat isli prve dva zubky, myslela som si, ze to bude tym...lenze zubky vysli a spanok sa neupravil...mala najskor prestala spat poobede, potom aj doobedu...trosku predriemla pri dojceni, ale vacsinou som ju ani nestihla prelozit a uz bola hore, plna energie 😅 nejake znamky unavy na nej nebolo absolutne badat 😒 kupila som si nosic, v nom zaspala...preslo to v 6. mesiaci, takze vydrzat 😉 pokial zaspava na prsniku, je to super, neries, nechaj ho takto zaspavat...moja takto zaspava doteraz a vyhovuje to obom 😉
Skús si pospať s ním mozno ked ťa bude mat nablizku zaspi. Koj ho lezmo a spinkajte obaja 😀
Pises, ze vie zaspat pri dojceni, ale pri prekladani sa zobudi. Tak si s nim lahni a uspi ho na posteli. Lahsie sa bude od neho odhadzat.
Pri kojeni poleziacky si zdriemne iba na par minut. Asi mi to ale bude musiet stacit 😊
Dakujem za rady 😊
Odkedy to trva? Predtym normalne spinkaval? Mozno je to len nejake prechodne obdobie, ktore prejde. Nasa mala bola velmi slaby spac uz od narodenia, podriemala na 15-20 minut a bolo hotovo. A bola potom nervozna, mozno ostatne maminy poradia lepsie.