Ahoje.Najnovsie mam s mojou takmer 5 mesacnou babulkou problem s vecernym spanim.Ked sa mi ju horko tazko podari vecer uspat,vzdy sa mi za 30 minut zobudi! Uz som ju skusala davat spat neskor aj skor.Uz ju ani nedavam do postielky,ale do postele,ale vzdy sa zobudi a totalne preberie.A zaciname znova.V poslednej dobe je to stale horsie.Uz pravidelne zaspava okolo polnoci a to nesmiene ani suchnut.Predtym,aj ked dlho trvalo,kym zaspala,zobudila sa az neskor.Ale to som ju nakojila a znova zaspala.Uz neviem,co skusit.
@tanina724 u nas take tiez bolo, akoby mal nastaveny budik na pol hodinku, tak som sa na to nastavila aj ja a sla som k nemu, ked sa zacal budit chytila som za ruku, pohladkala,, stacilo ze som tam a spal dalej,,, niekedy som ale nevystihla moment a bol hore,,, trvalo to ..hmmm,, dost dlho, par mesiacov
@tanina724 - dcerka ma urcite velmi plytky spanok, mala by si pri nej ostat prvu hodinu (ja viem, blbe, ale ucinne), potom prejde do fazy hlbsieho spanku a malo by to byt v poriadku... zapni si pocitac, surfuj, pis si s nami na koniku, maj ruku na nej, pri prvom pohybe jej to brusko/chrbatik pohladkaj, nech vie, ze si tam. U nas to pri dcerke zaberalo, tiez bola taky nezmar, dlhe mesiace kazdu hodinu hore v noci...
Ja sa od nej ani nepohnem.Len co sa zacne preberat,zacnem ju hladkat...Len raz sa mi ju podarilo udrzat.Aj teraz mi konecne zaspala.To ju musim ako blazon vozit v kocari a aj s kosom odniest do izby.Rozmyslala som aj nad zubami.Dost slinta a hryzie ako besna a sucha si dasna.Ale nevidim tam nic,tak neviem.A to uspavanie v kocari? Neviem,co spravim,ked sa don nezmesti.
nas bol taky od narodenia, cez den 30 min spanok, len dva krat, potom v noci ked konecne zaspal, tak sa tiez budil vzdy po chvilke. pomaly sa to upravovalo, trvalo to skoro cely rok.... u vas to asi budu zubky, ked tak slinta a hryzie, chudatko, snad to bude dobre zvladat, bez horucok a podobne....
a nemá otočený rytmus bdenia a spania? nespí veľa cez deň a potom je čulá v noci?
aj u ns to tak bolo, presne v 5. mesiaci, ale ked vysli zubky, ktore zrejme boli pricinou, zacala spinkat lepsie, aj teraz sa sice budi, ale vzdy ju upokojim a spi dalej, tak len treba vydrzat 🙂
@tanina724 tam môže byť viac faktorov...
V prvom rade by som tipla zúbky??
alebo si nenavykla na prsník?- mne na prsníku spal presne do roka, v noci ani pohnúť, aby vôbec spal...
alebo spracováva zážitky, predsa spoznáva svet..
alebo zočí?
máte pravidelný večerný rituál?