Ahojte zienky chcem sa poradit ale "neukamenujte" ma za moju otazku. Urcite nejedna z vas je mamickou 30minutoveho spaca. My by sme si podla nasej malej mohli nastavit aj hodinky . Mala ma 2.5 mesiaca a uz druhy ci treti tyzden spi tak kratko cez den ako v kociku pospi aj 2 hodiny mozno by pospala aj dlhsie len nemame vytah a vzdy ked ju prenasam z kocika na druhe poschodie hned ked prideme dnu uz sa zobudi. Niekedy kocikujem aj 3.5hodiny. O to ale nejde. Chcela by som vediet z kazdej strany kazde clanky a tak dookola kazdy hovori ze mamicka by si mala pospat s dietatkom. Lenze ako? Uprimne najprv som bola herecka myslela som si ze vsetko zvladnem. Islo mi to alo po masle. Manzel je kazdy den v praci odchadza o 6 rano a potom ide na stavbu takze chodi o 22.00 domov a viem ze je vycerpany a nema mi kto pomoct iny. Mamku mam 30km daleko a chodi do prace. Myslela som ze unavu nepocitim ale uz druhy tyzden sa citim ako rezanka. Cele dni travim.uspavanom malej lebo ked spi tak kratko je este viac nervozna. Nosim a cicikam ju na rulach lebo inak nezaspi.ked zaspi poviem si idem si lahnut v tom zazriem tu kopu zehlenia prania. Poriadne som sa ani nenajedla. Nestiham ani varit. Vsade je bordel. Ja si za tych 30min tiez neoddychnem. A mala jw tiez nevyspata. Ja som potom nervozma na manzela a neraz vecer sa este pohadame. Navstevy radsej odmietam lebo nemam vazne cas. Byt mamkou je krasne ale narocne. Vedeli sme to ale potrebujem radu ako to zvladnut. Viem ze o par rockov sa mad tym zasmejem ale teraz je tu tento problemik. Dakujem
@meggyinka Ahoj,mas tu temu ,,SU TU MAMKY 30MINUTOVYCH SPACOV?,,
sama som, ju zalozila,lebo mne takto syn spaval od troch mesiacov do 13tich,kym nespal len raz denne...mrkni tam,je nas tam pozehnane 🙂
Neskusala si nosit malu v satke ci v nosici? Dietatko by bolo spokojne a ty by si si stihla aj co-to porobit. Nema drobcek reflux? Moj osemmesacny syn tiez dava taketo mikrospanky, niekedy nespi ani 20 minut. Je to preto, ze sa zobudi na to ako mu vybehuje mliecko, ma reflux. Ked je dobre odgrbuty, pospinka dlhsie, ale ak si pri uspavani neodgrgne, spi maximalne pol hodinu a grgne si az po zobudeni.
Bola som na tom tak isto. Takže čo pomohlo mne. Celaskon, magnézium, béčko. NOSIČ!!! Ak máš pocit, že to nie je pre teba, ver že je. Ani ja som nechcela. A pozri, už mám niekoľko nosičov. Ak sa ti zdá, že malej sa tam nepáči, vyrieši to poradkyňa nosenia. Nosič nie je liek na všetko, ale napríklad také žehlenie by si dala. Pri prvom som chcela všetko stíhať. Teraz idem na šetriaci mód. Čo nemusím robiť nerobím. Napríklad to žehlenie sa u nás skoro vôbec nedeje. So starším som bola vonku skoro stále, s mladším mám len také pochôdzky, keď sa mi chce. Bordel: Krabice. Daj tam všetko, čo aktuálne nepotrebuješ a odlož. Alebo daruj. Alebo vyhoď. Vysávač v kombináci s nosičom parádne uspáva. Unavená budeš stále, ale nebudeš uštvaná na smrť a nebude to životu nebezpečné. Neviem, či sa na tom o pár rokov zasmeješ, ja sa ešte stále nesmejem pri spomienkach na časy s mojim starším, extrémne urevaným bábom.
pises, ze tvoja mamina este pracuje...napadlo ma, kedze byva dost blizko, nemoze ostat u vas na vikend a pomoct ti vtedy s dcerkou a domacnostou? tiez som mala 30-minutovu pobednajsiu spacku, ktora uplne prestala poobede spavat ako 12-mesacna a mladsia dcerka to iste, ci spanie v postielke alebo kociku, to bolo uplne jedno...sice narocne ako hrom, ale aspon si bez prebudenia obe odspali 12 hodin v noci...manzel do vecera v prec, ako bezne kazdy manzel/priatel, narocna praca na psychiku a este aj dochadzal, ale co najviac som sa aj napriek unave snazila urobit cez den, aby som si aspon v noci mohla pospat a oddychnut....ale urcite by som pri prvom dietati riesila situaciu inak a zapajala do pomoci aj rodinu, pripadne si na par hodin v tyzdni zaplatila opatrovatelku, lebo poziadat o pomoc nie je ziadna hanba....a aspon jest a varit musis, ak sa ti da, uvar si jednoduche a oblubene jedla aj do mraznicky, pre pripad nudze, lebo inak sa to vycerpanie a unava, aj od hladu, coskoro neprijemne odrazi na tvojom zdravi, zial, mam uz skusenost a nestoji to za to.
@meggyinka
1. Nosic. NOSIC, naozaj, pomaha to uzasne.
2. Robit domacnost len ked je dieta hore.
3. Ked dieta spi, oddychovat.
4. Zapriahnut muza, nerobi snad 7 dni v tyzdni od 6-22.
5. Poziadat o pomoc mamu, nech si vezme dovolenku, ak moze.
Treba si uvedomit, ze nemozes mat vsetko urobene a zmierit sa s tym. Raz sa na tom naozaj zasmejes a mozno aj nie. Mne to nikdy smiesne neprislo ani po rokoch. Je to a bolo to odrzku a vydychla som si tak po roku. Pri druhej a tretej dcere uz som nebola taka vyjavena, ale ta prva bola teda riadny zahul.
Na spinavu zem a na neozehlene oblecenie este nikto neumrel. (Ozaj, co vlastne zehlis, ked muz robi na stavbe? Ja zehlim muzovi kosele len ak ide na nejake seriozne jednanie a to je tak dvakrat za mesiac, ani zehliacu dosku nemam.)
Drzim palce, prejde to.
@meggyinka jedno dieta a NIČ nestihaš? Ani sa najest? A kde ti to dieta utečie? Nosič, šatka, lehatko, ohradka...a robim všetko s dietatom!! Ci sediš cely den na gauči s dietatom na rukách a čakaš kym zaspi? 😖 Tajomstvo uspechu je režim a organizácia a robit veci s dietatom, potom ked zaspi,tak mozeš oddychovat spolu s nim. Co by si robila keby si k tomu ,,nespačovi,, mala dalšie dve deti doma? Sak ta odnesu do Pezinka. Ja mam toto posledne dieta ešte aj urevane a na mne furt navesene v kuse a v noci sa budi aj 5x a to ma uz vyše roka a musim porobit čo treba kym pridu starší zo školy, jedlo, domacnost, nakupy, ulohy, dva x týždenne ich vozim spolu s malou na kruzok a spanie musim planovat tak aby som to stihla a nemam pomoci. ... mat jedno dieta a nemam čo robit, nudim sa 😀 😀 😀
@sardinka336 Ale no, zas nemozno porovnavat prve dieta a dalsie deti. Pri prvom je clovek vyhukany ako sova, co sa to vlastne deje, nezvyknuty na vstavanie, a naopak zvyknuty na poriadok v byte 😀
Ja cim mam viac deti, tym mam viac volneho casu. Ono to naozaj suvisi s tym, co je priorita a co nie. A pri 2.5 mesacnom sa este moc s rezimom neda nic robit. Ja som s dvojtyzdnovou najmladsou tiez uz riesila deti v skolke a v skole, ranne vstavanie a vyzdvihovanie a varenie a tak. Ale to je tretia, nie prva. Preto mam hlboke pochopenie pre prvomaminy, musia sa to naucit a hlavne to musia prestat brat vsetko tak hrozne vazne. 😀
@bosoriak Ja súhlasím so @sardinka336. Ja som teda nebola vôbec "vyhúkaná ako sova" - ani pri prvom a ani pri druhom dieťati. 😉
@meggyinka vieš prečo si neulahčíš život hoci aj spotrebičmi..
navaríš na 2-3 dni a len ohreješ
umývačka je super vec,naláduješ tam za celý deň,v noci pustíš
nahádžeš do práčky a ked poriadne vytrasieť,veci sa ani žehliť nemusia..ja nežehlím vôbec ani ked boli deti malé..aj tak nosili jedno a to isté dookola ráno som ich obliekla ogebrili sa do hodiny,pocikali,okakali ...čo si otrok?
však si doobeda navar,malú mžeš nechať v kočíku na balkone,ked sa jej spí lepšie na vzuchu,neč ju na tankodromy...potras s kočíkom a nechať tak...ona zaspí..
a spať ju nauč v noci už teraz pomaličky čo najdlhšie
ja som pri prvom dietati tiez kočikovala ako besna aj 3 hodiny....a pri treťom?
Sup kočik do loggie par minut som podrncala kym nezaspala a šmitec mohla som ist porobit alebo oddychovat. Susedy vzdy ked ma stretli ze ,,my ta ani nevidime s kočikom,, 😀 😀 😀 ked som chodila kočikovat tak akurat som sa unavila prechadzkou, ked som priša domov tak na mna vzdy sadol taky utlm a unava, predsa len dost som nachodila a mala sa hned zobudila takze to pre mna nebol oddych. Ja unavena a mala svieza vyspata 😀 😀
Ahojte, tiez mam 30min spaca popri takmer 3rocnom... je to dost narocne. Na odporucania nepomaha ani nosic :D ale kazde dieta je ine, treba skusit. Ja ho tam davam prilezitostne, lebo ma 11kg uz a mam aj nejake zdr. problemy, ale popri starsom je to boj, ked prsi a neda sa ist von, rozumej leje ako z krhly, tak spi len 2x30min. Teraz sa snazim preklopit na 1spanok obedny, tak uvidime... ale bordel je doma stale :D ked je mladsi hore, je to taky moj ceckos, vecne mne na nohe zaveseny. Je to narocne, lebo musim aj varit, takze zabavam vselijako. Verim, ze sa nam podari raz spat aj dlhsie ako 30min a uzijem si chvilu volna nech pojdem do prace 🙂
@meggyinka Ahoj, pobyt na čerstvom vzduchu je iste dôležitý, ale ak nestíham domácnosť, nebudem kočíkovať 3 a pol hodiny. Bože veď už len z takej túry musíš byť unavená! (Nehovoriac o vynášaní kočíka na 2. poschodie) Ak je malá zvyknutá spať v kočíku a prespí v ňom aj 2 hodiny, čo určite prospieva aj jej, tak pekne umy kolieska na kočíku a šup s ním do izby, alebo na balkón, ak máte. Ak bude v izbe, môžeš tam otvoriť okno a bude, ako vonku. A Ty si môžeš ísť robiť, čo potrebuješ. Ak sa malá zobudí a zaplače, budeš ju počuť. Držím Ti palce a naozaj, toto obdobie prebehne, ani sa nenazdáš. Držím palce. 🙂
Ja napríklad tiež chápem maminku nie je to az take jednoduché. Moje deti spali iba v idúcom kočíku takze take že nechať na balkóne alebo v izbe nehrozilo. Uspať ich doma bolo tiež nemožné. Proste museli sa kočíkovať. Ale dobre vyspinkany zvykli mat po príchode domov aspoň pól hodinku dobrú náladu tak som vtedy rýchlo robila nevyhnutne veci. Jasné že všade bol neporiadok, ale tak prežili sme, ubrala som zo svojich nárokov a mne napríklad vonku bolo vždy super, kočíkovať som sa tešila, hlavu prevetrala, vždy s niekym vonku pokecala a chodila aj tie tri hodiny ak bolo treba. Je to super pre zdravie tvoje aj pre bábätko. Neskôr so starším dietkom už sa kocikovalo na ihrisku🙂
A ešte dodám treba si to začať užívať aj keď je to niekedy o hubu ale ubehne to strašne rýchlo. Ak už ozaj nevládzes kukni na malinku a povedz si ako je super že ju máš zdravucku a krásnu. A aj tie polhodinkove spánky raz skončia moji tým prešli tiež je to normálne
Ano baby ono to preslo tak nejako samo. Mala ma uz 7 mesiacikov. Doobedny spanok.spi v postielke 2.5hod ale musim jej okno otvorit a poobedny ideme vonku a fakt krd sa mi nechce vytiahnem kocik 5 min.pohojdam a spi aspon 1.5 hod. Chcelo to trpezlivost a preslo. V noci je to furt rovnako kazde 2-3hodky ale aj to raz prejde a chcelo to aj optimizmus. Furt som si povedala zajtra bude lepsie......takze rada nad zlato ceeeerstvy vzduch. Balkon nemame tak okno dokoran. Susedia sa zo mna smeju ale co neuribim pre spokojny spanok mojej lasky. Sme silne my to daaame a hlavne ten cas tak uteka ze som.aj zabudla na toe 30min.spanky
Nenazyvaj návštevu návštevou ale pomocou... Nehanbi sa poprosiť nech ti malú zabavia a ty si uprac-viem že sa nedá oddychovať keď ťa irituje bordel a cítiš sa nepohodlne...mne to trvalo 1,5roka kým som pochopila že na VSETKO ale ozaj všetko sa vykašľať - dôležité byť najedene a vyspate... A ono potom zrazu akoby to išlo samo...oddýchnuta a najedena podas lepší výkon,to je zakon